Για βιασμό ανήλικης κατηγορείται ένας 27χρονος ύστερα από καταγγελία

0
2490

Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη καθώς και μετά τη συμπλήρωση των δώδεκα ετών όχι όμως των δέκα τεσσάρων κατ’ εξακολούθηση, κατηγορείται 27χρονος που συνελήφθη στην Κω.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές του νησιού μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς του ανήλικου παιδιού και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 27χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε στην ανάκριση και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα ξεκίνησαν όταν στις 14 Ιανουαρίου 2022 οι γονείς του ανήλικου παιδιού, οι οποίοι φέρονται να έχουν και συγγενική σχέση με τον κατηγορούμενο, προέβησαν σε καταγγελία σε βάρος του 27χρονου, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω. Βάσει της καταγγελίας, ο 27χρονος φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2017 και εντός του 2019.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη καθώς και μετά τη συμπλήρωση των δώδεκα ετών όχι όμως των δεκατεσσάρων κατ’ εξακολούθηση και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον των διωκτικών αρχών της Κω, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Παναγιώτη Αβρίθη και απολογήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022 όπου και αρνήθηκε όχι μόνο τα όσα του καταλογίζονται αλλά και ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή σε τέτοιου είδους υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος προσκόμισε στον ανακριτή Κω φωτογραφικό υλικό από το οποίο και αποδεικνύεται ότι τις τρεις ημέρες του 2017 το ανήλικο παιδί βρισκόταν μαζί με συγγενικό του πρόσωπο σε μέρη όπου δεν ήταν ο ίδιος μαζί, ενώ με συγκεκριμένα επιχειρήματα αντέκρουσε και την τέλεση των αδικημάτων που τον βαραίνουν για το 2019.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απολογία του και σε ενέργειες που δεν έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κατά την προδικασία, όπως προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση μετά την καταγγελία κ.α.

Για τους λόγους αυτούς και ο 27χρονος ζήτησε διά του δικηγόρου του κ. Αβρίθη να κηρυχθεί ως απαράδεκτη η σε βάρος του ποινική δίωξη αλλά και να κηρυχθούν άκυρες όλες οι πράξεις που διενεργήθηκαν μετά από αυτήν (την ποινική δίωξη) λόγω συνδρομής περίπτωσης απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για τον 27χρονο, την οποία και «έλυσε» το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω με βούλευμα του.

Σύμφωνα με αυτό, ο 27χρονος θα παραμείνει ελεύθερος χωρίς την επιβολή κάποιου περιοριστικού όρου σε βάρος του.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ