Πλωτοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με LNG σε Κω, Χίο και Λέσβο – Με ισχύ 120 μεγαβάτ για την Κω

5
1980

Σύμφωνα με δημοσίευμα της energypress.gr αναμένεται στη Χίο να λειτουργήσει πλωτός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με την υπογραφή της εταιρίας Blue Sea Power.

Άδειες παραγωγής έλαβε από τη ΡΑΕ η BLUE SEA POWER για την κατασκευή πλωτών σταθμών παραγωγής ρεύματος με καύσιμο το LNG στη Χίο και την Κω, ενώ είχε ήδη λάβει για τη Λέσβο.

Οι δύο πλωτές μονάδες σχεδιάζεται να έχουν ισχύ 72 και 120 μεγαβάτ αντίστοιχα, ενώ θα συνδυάζουν την αεριοποίηση του LNG με ηλεκτροπαραγωγή για την κάλυψη των τοπικών αναγκών. Αντίστοιχα, η αδειοδότηση για τη Λέσβο αφορά πλωτή μονάδα δυναμικότητας 80 μεγαβάτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Blue Sea Power είναι εταιρεία όπου μετέχει η Rusenergo, συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες, του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, η οικογένεια του οποίου κατείχε το 50% της «Σωληνουργεία Κορίνθου» μέχρι το 2006 που αγοράστηκε πλήρως από τη Βιοχάλκο. Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της «Σωληνουργεία Κορίνθου».

Η Rusenergo αναπτύσσει την τεχνολογία FSRP από κοινού με την Wison Engineering με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ευελιξία, καθώς οι πλωτές μονάδες μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες παράκτιες περιοχές με σχετική ευκολία αναλόγως των αναγκών.

Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ, η άδεια παραγωγής αποδίδεται σε δύο περιόδους. Η πρώτη αφορά τη λειτουργία για επτά έτη ως τη διασύνδεση της Χίου και για έξι έτη ως τη διασύνδεση της Κως.

Σε περίπτωση που η διασύνδεση δεν ολοκληρωθεί εντός αυτής της περιόδου, τότε παρατείνεται για τρία επιπλέον έτη ή έως την ολοκλήρωση της διασύνδεσης.

Η περίοδος Β’ είναι έως το 31.12.2056 με έναρξη εφαρμογής τη λήξη της περιόδου Α’.

Πηγή: energypress.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοίτα φίλε μου να δεις σύμπτωση! Η ημερομηνία της λήξης της Β περιόδου συμπίπτει με την ημέρα των εγκαινίων του νέου μας Νοσοκομείου!!! Μυστήρια πράγματα.

  2. Και γιατί να είναι πλωτό κάτι που θέλει τόσον χρόνο για να γίνει και θα έχει συμβόλαιο για 30 χρόνια; Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ