Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και γονέων του ΕΠΑΛ που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας

2
733

Το τραγικό δυστύχημα που συνέβη πριν λίγες μέρες στην Κω, αφαιρώντας την ζωή δύο μαθητών του ΕΠΑΛ Κω του Μανώλη και του Μάξιμου, εξοργίζει όλους μας για τον άδικο χαμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ εκφράζει  την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες, στους  συγγενείς και συμμαθητές τους.

Έπρεπε να χαθούν δύο νέοι για να διαπιστώσουν οι αρμόδιες αρχές  την αλήθεια, πως η κατάσταση του οδικού δικτύου στο νησί είναι άσχημη και να ξεσπάσει ένας απαράδεκτος κύκλος κατηγοριών για το ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης ή βελτίωσης, Δήμος ή  Περιφέρεια.

Ντροπή! Χρόνια τώρα εξαγγέλλονται υποσχέσεις και έργα που θα διορθώνουν όλα τα κενά, με έργα που θα εκτελούνται μέσω ΣΔΙΤ και ευρωπαϊκών  κονδυλίων, με χορό εκατομμυρίων για δρόμους χρυσοπληρωμένους από την φοροληστεία του εισοδήματος των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Τα αναγκαία έργα οδοποιίας μετατρέπονται σε πεδίο κερδοφορίας εργολάβων, ενώ μπαίνουν σε προτεραιότητα άξονες που οδηγούν ή εξασφαλίζουν την διακίνηση εμπορευμάτων και των τουριστών στα μεγαθήρια των τουριστικών ομίλων και μόνο.

Δρόμοι γειτονιάς με λαϊκά σπίτια μπορεί να είναι για χρόνια σκοτεινοί, με λακκούβες παγίδες, αφημένοι στην τύχη του προηγούμενου αιώνα όπως και το σημείο του γεφυριού  που στάθηκε μοιραίο  για τα δύο παιδιά.

Γιατί η τουριστική ανάπτυξη δεν επιλέγει  έργα που προστατεύουν ολόπλευρα την ζωή των μόνιμων  κατοίκων, των  επισκεπτών με σεβασμό στο περιβάλλον. Η τουριστική ανάπτυξη θέλει έργα βιτρίνας.

Όπως αποδεικνύεται δεν είναι έργο βιτρίνας για την κυβέρνηση  η στελέχωση των δομών υγείας του νησιού μας. Με 35.000 μόνιμους κατοίκους λείπουν από  το νοσοκομείο Κω βασικές ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και υποδομές  που θα μπορούσαν να είχαν σώσει ζωές.

Οι ανάγκες μας για την ασφάλεια και την προστασία της ζωή μας,  μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από όλους αυτούς που σήμερα επιλέγουν να διαθέτουν δις ΕΥΡΩ για να συνεχίσουν την ανάπτυξη των μεγάλων και ισχυρών ομίλων, αφήνοντας στο έλεος και στην τύχη τον λαό μας.

Αρκετά! Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάντια!

Θέλουμε να ζούμε στο νησί μας με ασφάλεια.

Τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. για πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, έργα που απαντούν στις σημερινές ανάγκες μας για ασφαλή και σύγχρονα οδικά δίκτυα, για  έργα που προστατεύουν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων μας.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και γονέων του ΕΠΑΛ που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 11:30.                             8/02/22

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κάτσετε όμως στα αυγά σας και να μην κάνετε καμιά μ@…κία και σκάσετε μύτη στην πορεία με πανώ σημαίες και συνθήματα του ΚΚΕ. Την πορεία ΔΕΝ την διοργανώσατε εσείς!! Δεν χάνετε ευκαιρία να μας δείχνετε ότι είστε 10 όλοι και όλοι στην Κω.

  2. Τι λένε οι άνθρωποι.Σε ποιο κόσμο ζουν;Τελικά πιο νορμαλ είναι κάποιος εξωγήινος από Έλληνα κουμουνιστη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ