Η “αλλαγή φρουράς” στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου

0
173

Όπως είχαμε γράψει σε δημοσίευμα μας πριν 2 ημέρες, ο οπλίτης Ιατρός που τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό  Ιατρείου Ψερίμου θα αντικατασταθεί λόγω μετάθεσης.

Σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 το μεσημέρι, ο αντικαταστάτης του Μενέλαου Σαμαρά, έφτασε με τις αποσκευές του, στην ακριτική Ψέριμο, προκειμένου να ενημερωθεί από τον προκάτοχο του και να αναλάβει τα καθήκοντα.

Πρόκειται για τον οπλίτη ιατρό θητείας Στρ (ΥΓ) Παναγιώτη Θεοφίλη  ειδικότητας Ιατρού άνευ Ειδικότητας και πιθανή ημερομηνία απόλυσης του την 17.11.2022, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, θα στελεχώνει το ΠΙ Ψερίμου μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Τον Παναγιώτη Θεοφίλη υποδέχθηκε ο Μενέλαος Σαμαράς, ενώ κάτοικοι του ακριτικού νησιού βοήθησαν να μεταφέρει τις αποσκευές του στο Ιατρείο.Μαζί θα παραμείνουν για ένα 10ήμερο για ενημέρωση.

Να ευχηθούμε στον Παναγιώτη καλή θητεία, επιτυχή εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής που αναλαμβάνει, να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στους κατοίκους της ακριτικής Ψερίμου και να είναι πάντα χρήσιμος

Να σημειώσουμε ότι για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου,χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, κάτι που το είχαν θέσει σε 3 Προέδρους Δημοκρατίας και 2 Πρωθυπουργούς που τους είχαν επισκεφτεί!

Κλείνοντας να κάνουμε και μία σύντομη αναφορά στο Μενέλαο Σαμαρά. Είναι ο οπλίτης ιατρός που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην 80 ΑΔΤΕ και στις 12 Ιανουαρίου 2022, έφτανε στην ακριτική Ψέριμο, για να στελεχώσει το Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου και ουσιαστικά άνοιγε το δρόμο να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων, των λιγοστών κατοίκων του νησιού.

Ο Μενέλαος στο διάστημα αυτό που βρίσκεται στην Ψέριμο με χαμόγελο, ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη στο συνάνθρωπο, προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες επί καθημερινής βάσεως κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των κατοίκων του νησιού που τον αγκάλιασαν.

Όμως σε λίγες ημέρες και μετά την ενημέρωση του αντικαταστάτου του, θα αποχαιρετήσει την Ψέριμο και τους κατοίκους της, παρά την επιθυμία του να παραμείνει στο νησί, λόγω υποχρεωτικής μετάθεσης και παίρνοντας μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις.

πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ