Η Κάλυμνος τίμησε τη μνήμη των 3 Αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια πριν 26 χρόνια

2
1023

Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το βράδυ της 30/31 Ιανουαρίου 1996, όταν κορυφώθηκε η  «κρίση των Ιμίων» και από την πτώσξ Ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή του τα 3 μέλη του πληρώματος .

Η Κάλυμνος, σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022,όπως κάθε χρόνο, με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας και τρισάγιο στο μνημείο, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 26 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του νησιού

Παρόντες στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο  των 3 Αξιωματικών ΠΝ,από τις τοπικές πολιτικές ο Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  Χρήστος Ευστρατίου, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης,,οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και  Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς ,η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ

Να σημειώσουμε ότι τελικά δεν παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε ανακοινωθεί, αφού για υπηρεσιακούς λόγους η έλευσεη του στην Κάλυμνο ακυρώθηκε.

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Θεοδόσης Τριαντάφυλλος , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας,ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου, ο επιτελής Ανχης Δημόπουλος Κωνσταντίνος   και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών .

Από το Ναυτικό ο Διοκητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματογιαννης

Από πλευράς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,ο Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος  ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου  Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης και  ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Από το ΑΤ Καλύμνου ο Διοικητής Αστυνόμος β’ Ευάγγελος Καραθάνος

Από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ο Διοικητής Υποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος,

Στην τελετή συμμετείχαν Καθηγητές ,δάσκαλοι,και μαθητές με σημαίες των σχολείων ,

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό της κρίσης των Ιμίων

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Εξαιτιας ……………..χαθηκαν τα παιδια και κοντεψε η χωρα μας να μπλεξει σε πολεμο.Ελεος πια με τους πατριωτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ