Μ. Χατζηάμαλλος Μπράβο στον υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Χρ. Τουφεξή που συνεχίζει να εξυπηρετεί, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί

1
2614
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η Σφραγίδα της Συμβάσεως της Χάγης της 05ης Οκτωβρίου 1961 (APOSTILLE) είναι η επισημείωση που καταργεί την υποχρέωση επικύρωσης των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων.

Το πρόβλημα στο Πρωτοδικείο Κω προκύπτει από την επικείμενη συνταξιοδότηση του αρμόδιου υπαλλήλου κ. Χρήστου Τουφεξή, ο οποίος παρότι κατέθεσε ήδη τα χαρτιά του για να βγει σε σύνταξη, βλέποντας το πρόβλημα συνεχίζει να εξυπηρετεί.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος τονίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, εξάροντας παράλληλα την ευσυνειδησία και την προσφορά του κ. Τουφεξή..

 

 

*ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΧΑΓΗΣ

Η σφραγίδα Apostille είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει πιστοποίηση. Η Apostille είναι η σφραγίδα, όπου ένας κυβερνητικός φορέας  πιστοποιεί τη γνησιότητα των δημόσιων εγγράφων, προκειμένου να γίνoνται αποδεκτά από ένα δεύτερο ξένο κράτος, σύμφωνα με τους όρους που θεσπίσθηκαν το 1961. Εάν ένα έγγραφο έχει τη σφραγίδα APOSTILLE, τότε μπορεί να χρησιμοποιείθεί νόμιμα σε άλλο κράτος μέλος, εφόσον έχει υπογραφές και σφραγίδες του Κράτους και το έγγραφο είναι γνήσιο.

Το Apostille επισυνάπτεται στο πρωτότυπο έγγραφο σας για να βεβαιωσει ότι είναι νόμιμο και αυθεντικό, ώστε να γίνει δεκτό σε μια από τις άλλες χώρες που είναι μέλη της Σύμβασης Apostille της Χάγης. Η διαδικασία αυτή γίνεται πριν από την μετάφραση του εγγράφου στην νέα γλώσσα. Το 1961, πολλές χώρες ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια απλοποιημένη μέθοδο “νομιμοποίησης” εγγράφων για καθολική αναγνώριση. Τα μέλη της διάσκεψης, που αναφέρονται στην Σύμβαση της Χάγης, ενέκριναν ένα έγγραφο που αναφέρεται ως Apostille, το οποίο θα αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη μέλη.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.