ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κινητοποίηση απλήρωτων εργαζομένων στην Εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

13
1745
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε μια πρώτη κινητοποίηση, με προειδοποιητική στάση εργασίας, προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου που παραμένουν απλήρωτοι 3-4 μήνες.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή στήριξης του το Εργατικό Κέντρο είναι απαράδεκτη η τακτική   του  Υπουργείου  Πολιτισμού και της ΕΦΑ Δωδ/σου, σε συνθήκες ακρίβειας και πανδημίας να εξαναγκάζει αυτούς τους εργαζόμενους (αρκετοί από αυτούς  από άλλες περιοχές της χώρας)  σε ανέχεια με την καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους.

 

Καλώντας  Υπουργείο και Εφορεία να δεσμευτούν  για την έγκαιρη εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων τους και απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δεν πάνε στα ξενοδοχεία να δουλέψουν που πληρώνουν…αμέσως;Αν έχετε την στήριξη του εργατικού κέντρου σωθήκατε.Τέλος τόσα χρόνια σας ταλεπωρουν επειδή κάνετε τις κότες μήπως γίνετε μόνιμοι.

    • Ναι μπράβο πολύ σωστά τα λες..να πάνε στα ξενοδοχεία όλοι.. αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, συντηρητές, σχεδιαστές..να πάνε να κάνουν τους δούλους 12ωρα χωρίς ρεπό στον κάθε ιδιώτη και το χειμώνα να είναι άνεργοι. Να μην δουλέψουν δηλαδή πάνω σε αυτό που σπούδασαν..Ωραία λογική..

    • Ωραία λογική.. Να παρατήσουν δηλαδή αυτό που σπούδασαν και να πάνε να τους ξεπατώσει ο ξενοδόχος 12ωρα χωρίς ρεπό και το χειμώνα να είναι άνεργοι.. Εγώ πάντως δε βλέπω κανέναν να κάνει την κότα.. Μπράβο στα παιδιά! Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να διεκδικείτε αυτά που σας ανήκουν..

      • Έχει πιο σπουδασμενους από τους φύλακες και εργάτες της αρχαιολογίας.Μην τρελαθούμε.

  2. Τα λεφτά της αρχαιολογίας ΟΝΕ στους αρχιτέκτονες ,προμηθευτές σε υπερχρεωμένα έργα προμηθευτές και …. Καλλιτέχνες.

  3. Άκουσα ότι υπάρχει παλιά τιμολόγιο για 500 αξίνες .ενώ είχε 5 εργαζομενους;Πάτε καλά;Πότε θα ψάξει κάποιος τι χρήματα έχουν φαγωθεί τόσα χρόνια ;

  4. Ότι πιο ελεεινό υπάρχει σε ότι αφορά αρχαία , μνημεία , συντήρηση , ΑΝΆΔΕΙΞΗ , τα τελευταία 2000 χρόνια .
    Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει. Ανάξιοι των προγόνων μας. Επαναλαμβάνω το πιο ελεεινό υπουργείο οποία κυβέρνηση και να είναι.
    Τώρα παίζουν και με τους εργαζόμενους .
    Σκεφτείτε μόνο ένα , ο Έλληνας πληρώνει εισιτήριο για να δεί το παρελθόν του σε άθλια χάλια χωρίς να ντρέπεται κάνεις υπεύθυνος.

    • Δεν πας με διαβατήριο να δεις τα αρχαία μεγάλε.Άλλο να σε σέβονται εκεί και άλλο να ζητάμε διαβατήρια.Εξαλου αν το ψάξεις ότι έχει γίνει σε αρχαιολογικούς χώρους,όσα δεν έφαγαν δηλαδη από αυτά που τους έδωσαν….είναι Ευρωπαϊκά κονδυλια

  5. tzampa skavate 4mines palikaria???sas tin efere o koulis taise ta kanalia gia na sas leei ta psemata tou kai eseis na ton pisteyete nasas xosei kai ta mpolia gia to kalo sas kai na peinasete apo tin anergia pou erxete kai apo ton koroidoio pou vrikane ta kinezakia apo mpampouino metalaksi korakou kai sayras

  6. Μια ζωή τα ίδια.Γλύφουμε να μπούμε στο δημόσιο.Μας τάζουν μονιμότητα κάποτε για να τους ψηφίζουμε και στο τέλος δεν πληρώνονται και ζητάνε συμπαράσταση από τους άλλους που δεν τους πήραν γιατί δεν είχαν μέσο.Ελληνική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ