Χωρίς 2ο γιατρό σύντομα το ΚΥ Πάτμου λόγω εκούσιας μετάθεσης του επιστημονικού διευθυντή Γ. Τσουκαλά

1
800

 

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Δεκτό έγινε το αίτημα μετάθεσης του ιατρού και επιστημονικού διευθυντή του Κ.Υ. Πάτμου κ. Γεώργιου Τσουκαλά στο Νοσοκομείο της Λέρου το οποίο έκανε πριν ένα χρόνο περίπου.
Αυτό σημαίνει, οτι πολύ σύντομα ίσως μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο   το Κ.Υ. Πάτμου θα γίνει φτωχότερο σε γιατρούς αφού ο κ. Τσουκαλάς θα μετατεθεί από την Πάτμο.Θα είναι επίσης μια μεγάλη απώλεια γιατί ο κ. Τσουκαλάς όλα αυτά τα χρόνια της 11χρονης υπηρεσίας του στο Κ. Υ. Πάτμου (9 χρόνια μόνιμος και 2 επικουρικός) γνώριζε τους συμπατριώτες μας και είχε αποκτήσει γνώση για την υγεία και τα προβλήματα τους και είχε την αμεσότητα που χρειάζεται μεταξύ ασθενούς και γιατρού.

Ο κ. Τσουκαλάς είχε επίσης απόλυτη γνώση των ελλείψεων του και των προβλημάτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα οποία αναδείκνυε σαν επιστημονικός διευθυντής αλλά και πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ .(Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου).

Η Θέση του κ. Τσουκαλά μένει άδεια και θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι ενέργειες προκήρυξης της από τη 2ΗΠΕ να καλυφθεί, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.
Να σημειώσουμε ότι είναι ο τρίτος ειδικευμένος γιατρός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που φεύγει από το Κ. Υγείας.
Ο πρώτος ήταν ο κ. Ασλάνογλου με απόσπαση, ο δεύτερος ο καρδιολόγος με αναστολή και ο τρίτος ο κ. Τσουκαλάς με εκούσια μετάθεση.

 

Σε συζήτηση που είχαμε με τον ιατρό  κ. Τσουκαλά για τους λόγους που φεύγει μας είπε: » Αγαπώ την Πάτμο και μου αρέσει να ζω εδώ αλλά το κλίμα είναι δύσκολο» χωρίς να πει τίποτα περισσότερο.

 

Να θυμίσουμε ότι τον  κ. Γεώργιο  Τσουκαλά  είχε αναφέρει στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος κ. Ελευθέριος Πέντες  γιατί κατά τους ισχυρισμούς του, οι  αναρτήσεις του επιστημονικού διευθυντή του Κ.Υ. Πάτμου, στα secial media για τη διαχείρηση του covid,  είναι μηδενιστικές για το έργο του Δήμου και συκοφαντικές για το πρόσωπο του.

 

Πηγή https://www.patmostimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάντε αίτημα στον Χαρδαλιά να στείλει με την επόμενη ΕΣΣΟ όπως στην Ψέριμο.Υπαρχουν λύσεις για όλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ