Ακαδημία Αθηνών: Αποδέχθηκε πρόταση Υψηλάντη να βραβευθούν ο Αστυνομικός και ο Λιμενικός που διέσωσαν παιδί στο Καστελλόριζο

0
70

Αποδέχθηκε η Ακαδημία Αθηνών πρόταση του Κοσμήτορα της Βουλής  και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για να βραβευθούν ο Αστυνομικός Εμμανουήλ Μαρκόπουλος και ο Λιμενικός Εμμανουήλ Γάττης που διέσωσαν από πνιγμό μικρό παιδί στο Καστελλόριζο

 

Με την από 23 Νοεμβρίου 2021 επιστολή του, προς τον Γ.Γ της Ακαδημίας Αθηνών  Καθηγητή κ. Χρήστο Ζερεφό,  ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, ζήτησε την βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, για πράξη αυτοθυσίας και υψηλής ανθρωπιστικής αξίας, δύο συμπατριώτες μας  που υπηρετούν στην ΕΛ-ΛΑΣ και στο Λιμενικό Σώμα, στην ακριτική Μεγίστη.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ένα τρίχρονο παιδί έπεσε στο λιμάνι της Μεγίστης και μη μπορώντας να αντιδράσει, άρχισε να βυθίζεται. Άμεσα οι ευρισκόμενοι εκεί,  Εμμανουήλ Μαρκόπουλος και Εμμανουήλ Γάτης, έπεσαν στη θάλασσα με αυτοθυσία σώζοντας από πνιγμό το μικρό παιδί.

Ο κ. Υψηλάντης επεσήμανε στην επιστολή του ότι θεωρεί χρέος του να  καταστήσει την Ακαδημία Αθηνών  κοινωνό του γεγονότος αυτού και να παρακαλέσει όπως, συμπεριλάβει τους συμπολίτες μας αυτούς, μεταξύ εκείνων, που η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει φέτος με την διάκριση για πράξη αυτοθυσίας και υψηλής ανθρωπιστικής αξίας.

Η θετική απάντησε ήλθε από τον κ. Ζερεφό με την από 9.12.2021 επιστολή του στον Βασίλη Α. Υψηλάντη, που του γνωστοποιεί ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τον  ενημερώσει ότι η πρότασή του για τιμητική διάκριση σε πράξη αυτοθυσίας και υψηλής ανθρωπιστικής αξίας των κ.κ. Εμμανουήλ Μαρκόπουλου και Εμμανουήλ Γάττη, την οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών, έγινε αποδεκτή και επομένως θα τους απονεμηθεί η εύφημος μνεία.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συνεχάρη και πάλι τους τιμηθέντες και δήλωσε ότι πρώτιστο καθήκον του είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν την Κοινωνία μας καλύτερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ