Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τη στελέχωση των δομών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης στα νησιά

0
46

«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τη στελέχωση των δομών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης στα νησιά»

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αντικείμενο τη στελέχωση των δομών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης στα νησιά.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως:

– Την άρση των περιορισμών για τις προσλήψεις για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων.

– Να δοθεί κατ’ εξαίρεση και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους το δικαίωμα ένταξης στην κινητικότητα χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, μόνο για την περίπτωση που επιλέξουν να υπηρετήσουν στα μικρά ακριτικά νησιά.

– Να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης κτηνιάτρων από τους Δήμους προκειμένου να λειτουργήσουν τα σφαγεία στα μικρά νησιά.

Ο κ. Κόνσολας συζήτησε με τον κ. Βορίδη και το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στις νησιωτικές περιοχές, απαιτεί μια δομή της αυτοδιοίκησης έτοιμη να επέμβει άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

Πρότεινε να εξεταστεί η παροχή δικαιώματος στις νησιωτικές Περιφέρειες να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με πιστοποιημένους παρόχους υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να εξετάσει όλες τις προτάσεις και τα ζητήματα που συζητήθηκαν, αλλά και να συμμετέχει από τον καινούργιο χρόνο σε ειδική θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής στην οποία, όπως είναι γνωστό Πρόεδρος είναι ο κ. Μάνος Κόνσολας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.