Αστυνομικός από τη Ρόδο κατήγγειλε ότι του ζήτησαν «μίζα» 3.500 ευρώ για να βάλουν τον πεθερό του στην εντατική

0
208

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε  στον διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» αστυνομικός που υπηρετεί στο νησί της Ρόδου επισημαίνοντας ότι γυναίκα που συστήθηκε ως γιατρός, ζήτησε από συγγενικό του πρόσωπο, ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει και να μπει στη εντατική.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και ότι δεν την γνωρίζει.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο διοικητής, η καταγγελία έγινε την Τετάρτη από έναν αστυνομικό από τη Ρόδο, του οποίου ο πεθερός βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός δήλωσε ότι μια γυναίκα κάλεσε τη σύζυγό του και της είπε τα εξής: «Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας, θα πεθάνει.

Δώστε μου αυτά τα χρήματα και θα το αναλάβω εγώ». Το ποσό μάλιστα που ζήτησε η γυναίκα ανέρχεται στα 3.500 ευρώ, τόνισε ο διοικητής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει.

Εξήγησε δε ο κ. Κάτσακας ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

«Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα», συμπλήρωσε.

Εισαγγελική παρέμβαση
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας-επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Να είναι προσεκτικοί οι συγγενείς
Την καταγγελία πάντως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας.

Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, το τηλεφώνημα δεν έγινε από υπάλληλο του νοσοκομείου και συνέστησε στους συγγενείς ασθενών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν απατεώνες που εκμεταλλεύονται τον πανικό και την ευάλωτη κατάσταση των οικογενειών.

Ακόμα, σημείωσε ότι οι συγγενείς ασθενών θα πρέπει να ενημερώνονται μόνο από το νοσοκομείο και κανέναν άλλον.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ