Εμπορικός Σύλλογος Κω: Νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

2
2475

Νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου έως  Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

 

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠοικ72486/20-11-2021 (φΕΚ 5401Β΄– για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Τα κυριότερα μέτρα που θεσπίζονται με την Υπουργική Απόφαση είναι τα εξής:

 1. Η τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα παραμένει στο 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ.  Στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ η αναλογία αυτή είναι 1 άτομο ανά 9 τ.μ.
 2. Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
 3. Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test).  Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν αρνητικό self-test.  Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες πρέπει να προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας του πελάτη.
 4. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapidτεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες, δηλαδή πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ τους 48 ώρες. Τα ως άνω τεστ γίνονται με έξοδα των εργαζομένων και είναι αυτοτελή, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά οι  διαγνωστικοί  έλεγχοι  που  διενεργούνται και πληρώνονται από τον εργοδότη.  Συστήνουμε και πάλι τα ίδια τεστ να πραγματοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες καθώς και οι εργοδότες που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.
 5. Το ωράριο λειτουργίας για την Κω παραμένει ως έχει.

 

 

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πασχάλης  Βρακίδης                                           Δημήτριος  Κώστογλου

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νόμιμη Εξουσιοδότηση έχει ο μαγαζάτορας να ζητάει επίδειξη προσωπικών και ιατρικών δεδομένων των πελατών ????
  Εεεεε ρε μηνυσάρα που την θέλετε !!!
  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά !

 2. ποιος σύλλογος ?? Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ? ΧΑΑΧΧΑΑΧΑ!!ΜΕ ……….ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!!ΚΛΑΙΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ !!!ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ