Έλλη Καρανίκα: Σχετικά με την παραίτησή μου ως εκπροσώπου των γιατρών από το ΔΣ ΓΝ-ΚΥ Κω

7
1683

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ. ΓΝΚΥΚΩ

 

Η προχθεσινή  διαρροή στον τοπικό  τύπο, του υπηρεσιακού εγγράφου παραίτησής μου,  από άγνωστη πηγή και όχι από την υπογράφουσα, θεωρώ   ότι τροφοδοτεί συζητήσεις   που στις παρούσες συνθήκες δεν ωφελούν  ούτε τους Πολίτες ούτε το Νοσοκομείο. Αντί φημολογιών για τους λόγους της παραίτησης μου  και για αποφυγή  μεγέθυνσης  μιας  μικρής σημασίας  είδησης, σε σύγκριση με  σημαντικά  καθημερινά γεγονότα, επιλέγω την περιληπτική αναφορά στα διαχειριστικά ζητήματα της περιόδου που είχα την τιμή να υπηρετώ  στο Δ.Σ. ΓΝΚΥΚΩ, ως Εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Γιατρών, επισημαίνοντας ότι  :

 

Αιτία  της παραίτησής  μου από την θέση  Εκλεγμένου Εκπροσώπου  Γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ( 8/11/21), απετέλεσε η   συσσώρευση    επαναλαμβανόμενων  διαφωνιών μου στην  διαχείριση  σοβαρών λειτουργικών  ζητημάτων   του  νοσοκομείου μας  :  εφημερίες, διάρθρωση προγράμματος, παρατεινόμενη μονήρης  στελέχωση  βασικών  κλινικών/τμημάτων (:παθολογική, παιδιατρική, ακτινολογικό, νεφρολογικό), ανορθολογική   προτεραιοποίηση  στην κάλυψη  αναγκών,  μη τήρηση   ειλημμένων αποφάσεων,  επιλεκτική ή  ελλιπής  ενημέρωση  κ.α. Την χαριστική αφορμή, έδωσε  στην τελευταία συνεδρίαση , το  αντιϋπηρεσιακό ύφος  και ο αντιδεοντολογικός  λόγος του Προέδρου του Δ.Σ. , με υπαινιγμούς  που  θίγουν και αδικούν την ενεργό στάση μου  στο Δ.Σ.

 

Παρότι  στο διάστημα της θητείας μου υπήρξαν  θέματα όπου το ΔΣ έδειχνε  αποφασισμένο  να  προχωρήσει  σε κάποιες βελτιωτικές αλλαγές  και η συνεργασία  ήταν αποτελεσματική -ιδιαίτερα στην διαχείριση της πανδημίας -, αντιδράσεις  εντός κι εκτός νοσοκομείου για μη αλλαγή παγιωμένων πρακτικών, προσωπικές  πολώσεις,  πιέσεις    πολιτικών κλπ ,   αποδεικνύονται πιθανόν  ισχυρότερες από τις καλές   προθέσεις του .

Θεωρώ ότι η συμμετοχή μου στο Δ.Σ.  δεν εκφράζει  τις αρχές μου αναφορικά με την  λήψη  αναγκαίων διοικητικών  αποφάσεων  ούτε  εξυπηρετεί  πιθανόν  τον τρόπο που το Δ.Σ. επιθυμεί να ασκεί την διοίκηση του Νοσοκομείου.  Προσωπικά, στο πλαίσιο δυνατοτήτων και  λοιπών αρμοδιοτήτων μου θα είμαι  παρούσα σε κάθε καλή προσπάθεια στον χώρο της υγείας που  θα χρειάζεται  την στήριξη όλων μας.

 

Δρ. Ελλη Καρανίκα

Συντονίστρια Διευθύντρια

Αναισθησιολογικού  τμ. & Ιατρείου Πόνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης για το θέμα του νοσοκομείου. Δεν φταίνε μόνο κάποιοι άλλοι. Τόσα χρόνια γιατί δεν τα καταγγελνατε; Γιατί δεν παραιτηθηκατε; Μήπως είναι λίγο αργά; Μήπως έτσι φαίνεται ηρωική έξοδος;

  2. ……………. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΥΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΛΙΚΕΣ ΕΕΕ ΚΛΙΚΕΣ!!! ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ……

  3. Κυρία Καρανίκα πάντα διαβάζω τα κείμενά σας και σας εκτιμώ αμέριστα.Και πολλή τους πέφτατε έχω να πω μόνο,αυτοί θα χάσουν!
    Δεν ξέρουν να εκτιμούν! Πολύ ορθά και λογικά πράττετε πάντα!
    Εύγε!

  4. Ντροπή σας που δεν κρατάτε τον ιατρό Ουρολόγο κ. Κούλη και φέρνετε άλλον απο τα Γρεβενά, 4 χρόνια μόνος πάλευε παρέα με τον νοσηλευτη του τώρα σκεφτήκατε να φέρετε δήθεν διευθυντή?? Είστε………..και καλόν θσ είναι η διοίκηση να παραιτηθεί όχι μόνο η κ. Καρανικα!! Αλλά δεν αφήνουν τις καρέκλες τους ………..είναι γλυκά τα ……….. της κακιάς ώρας…

  5. ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΩΑΣ ΗΤΑΝ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΣΟ ΕΜΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ

  6. Παραίτηση όχι μόνο από το Δ. Σ. για λόγους ηρωισμου, αλλά και από εκπρόσωπος των ιατρών. Εκεί είναι η μαγκιά. Αλλά μήπως μπορούμε να αντιπολιτευομαστε καλύτερα από την θέση αυτή; Όλοι γνωρίζουμε τι προσφέρει ο καθένας μας στο χώρο αυτό. Τέλος πάντων ανά τακτά διαστήματα στρεφουμε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μας. Πάγια τακτική συγκεκριμένου χώρου και ο νοών νοείτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.