Περιφέρεια: Τα παιδία παίζει επικινδύνως

0
91

 

Τα παιδία παίζει επικινδύνως

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μια ακόμη μιας ακόμη ενορχηστρωμένης επιχείρησης κατασυκοφάντησης του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής και   ενός καλοστημένου  αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά θέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Οι πρωταγωνιστές  είναι πάντα οι ίδιοι. Η ομάδα συγκεκριμένων προσώπων που επιβιώνουν πολιτικά μόνο  μέσα από την μεθοδευμένη διαμόρφωση, με αισχρούς ψιθύρους, ενός θολού, γκρίζου τοπίου,  χρησιμοποιώντας τα social media και τα μικρόφωνα των υποβολέων τους, για αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από κάθε σοβαρή πρωτοβουλία που αφορά στον τόπο.

Είναι οι ίδιοι που μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσιάζουν την εικόνα της παιδικής χαράς, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας τον θεσμό που υπηρετούν.

Είναι οι ίδιοι που μέσα από σωρεία σελίδων  στα social media, κάνουν  συνεχώς επίδειξη μιας αλά καρτ  δημοκρατικής ευαισθησίας που περιορίζεται μόνο στις  – ούτως ή άλλως  και σε κάθε περίπτωση καταδικαστέες – διαδικτυακές επιθέσεις που αυτή την φορά δέχθηκε ο άτυπος αρχηγός τους.

Αντιθέτως, δεν έχουν πάρει είδηση το διαδικτυακό μπούλινγκ  που δέχεται μονίμως και αδιαλείπτως ο Περιφερειάρχης , οι συνεργάτες του και η Περιφερειακή Αρχή στο σύνολό της, με χιλιάδες  χυδαίες, υβριστικές, σεξιστικές , κατάπτυστες αναρτήσεις , μέσα από πλήθος ανώνυμων σελίδων,  που ταυτοχρόνως , όλως τυχαίως και συμπτωματικώς, μέσα από αυτές προβάλλονται και οι ίδιοι.

Όλοι αυτοί που σήμερα πλειοδοτούν σε ευαισθησίες και περιφέρουν τον υποτιθέμενο αποτροπιασμό τους,  για τις διαδικτυακές ακρότητες,  είναι οι ίδιοι που αναδείχθηκαν πολιτικά μέσα από την πιο βρώμικη προεκλογική εκστρατεία που γνώρισε ποτέ η πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη καταδίκης των χυδαίων και πρωτοφανών για τα πολιτικά ήθη, συμπεριφορών και χειρονομιών που έχουν λάβει χώρα μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αντιθέτως, τους έδωσαν πολιτική κάλυψη και τις νομιμοποίησαν ηθικά με την υπεράσπισή τους.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν στάθηκε ικανό να ευαισθητοποιήσει τα «δημοκρατικά» τους ένστικτα απέναντι στο συνεχές και  επονείδιστο διαδικτυακό μπούλινγκ κατά της Περιφερειακής Αρχής.     Μόνο τώρα  που στοχοποιείται ο υποβολέας τους,  εκείνος που διαθέτει τα μικρόφωνά του για να απαγγέλουν έτοιμα, προκάτ κείμενα, παριστάνουν τους θιγμένους. Έτοιμα προκάτ κείμενα με ασύστολα ψεύδη και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο για αυτό είναι ικανοί.

Όχι, δεν είναι παιδική χαρά. Είναι επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι για τους θεσμούς, επικίνδυνοι για την δημοκρατία, επικίνδυνοι για τον τόπο.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ