Μάνος Κόνσολας: Απαράδεκτη η κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε Λέρο, Κω και Κάλυμνο

1
481

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Απαράδεκτη η κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε Λέρο, Κω και Κάλυμνο»

 

Προσωπική παρέμβαση και έντονη αντίδραση από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, για τις συνεχιζόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε Λέρο, Κω και Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας με παρέμβασή του στον Υπουργό Ενέργειας, κ. Σκρέκα, στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, αλλά και στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνει ότι για τους πολίτες  και τους καταναλωτές σε αυτά τα νησιά, η διαιώνιση αυτής της κατάστασης με τις αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δεν είναι αποδεκτή.

Αναφέρει ότι στη Λέρο, τις τελευταίες τέσσερις (4) ημέρες υπάρχουν διαδοχικές και αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης υπήρξαν και στην Κω.

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω προβλημάτων στο δίκτυο, αλλά και βλαβών στους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο, έγιναν και μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου τον Αύγουστο.

Με δεδομένο ότι τα Δωδεκάνησα ανήκουν στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, το πρόβλημα ενδέχεται να επαναλαμβάνεται συχνά λόγω και των ακραίων καιρικών φαινομένων, κάτι που οδηγεί, όπως τονίζει ο Μάνος Κόνσολας στην ενεργοποίηση άμεσων μέτρων, όπως:

1ον: Η αλλαγή και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού στους ΑΣΠ της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο.

2ον: Η μόνιμη εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Λέρο.

3ον: Ο επανασχεδιασμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μην προκαλούνται βλάβες αφού το δίκτυο περνά μέσα από δύσβατες περιοχές, ευάλωτες στα ακραία καιρικά φαινόμενα και με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ