1η Οκτωβρίου: Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου και γέμισαν τους πάγκους των Ιχθυοπωλείων με ψάρια (video)

0
1761

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2021,   οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, πρωινές ώρες, επέστρεψε στο λιμάνι της Καλύμνου, το πρώτο  αλιευτικό σκάφος για να ξεφορτώσει τις πρώτες ψαριές και αμέσως να αναχωρήσει και πάλι για να συνεχίσει το έργο τους.

Ο φακός του kaymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς κατέγραψε την άφιξη στο λιμάνι Καλύμνου του αλιευτικό σκάφους “Καπετάν Παντελής” της οικογένεια του Σάκη Κυπραίου,με καπετάνιο τον Σπύρο Βαρβαρή. Το εν λόγω σκάφος βρισκόταν στα διεθνή ύδατα και στις 12.00 επέστρεψε στα δικά μας νερά για το πρώτο φετινό ψάρεμα. Στην περιοχή όπως μας είπε ο καπετάνιος επικρατούσε φουρτούνα.

Να σημειώσουμε ότι τηρήθηκε το έθιμο με το σπάσιμο καρπουζιού και ροδιών επί του σκάφους και το καρπόυζι έσπασε η εγγονή του Σάκη Κυπραίου η μικρή Βαλαντούλα Σκουμπουρδή

Ακολούθησε μία περιήγηση σε Ιχθυοπωλεία του νησιού. Αρκετός κόσμος, και φέτος τηρώντας τις παλιές συνήθειες  περίμενε από το πρωί σήμερα Πέμπτη, για να διαλέξει και να αγοράσει από τους γεμάτους με μεγάλη ποικιλία ψαριών πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Δείτε ένα μικρό video και φωτογραφίες από τον  Μάμα Χαραμαντά

1η Οκτωβρίου Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου και γέμισαν οι πάγκοι των Ιχθυοπωλείων με ψάρια

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ