Έλλη Καρανίκα: «Το Νοσοκομείο είναι σε οριακή κατάσταση »

34
2686

«Το Νοσοκομείο είναι σε οριακή κατάσταση »

΄Ελλη Καρανίκα

Η φράση του τίτλου, δεν ακούγεται πρώτη φορά  από χείλη πολιτικών, πολιτών, τοπικών ΜΜΕ αλλά και των  εργαζομένων  σ΄αυτό. Το Νοσοκομείο έχει δεχθεί κατά περιόδους  σωρεία επιθέσεων και καταγγελιών  για ελλείψεις, υποστελέχωση, κακή συμπεριφορά εργαζομένων, κακοδιαχείριση, κακή επικοινωνία κλπ. Μια πολύπλευρα επιβαρυμένη περίοδο συσσωρευμένης αγανάκτησης  είναι  αυτή που διανύουμε.

Πολιτικοί και πολιτική  για το νοσοκομείο

Η υποστελέχωση δεν είναι   πρωτοφανέρωτη. Κατά καιρούς έχουμε περάσει  8 χρόνια χωρίς  παιδίατρο, άλλα τόσα με 1 ή κανένα  καρδιολόγο , 2 χρόνια   με 1  αναισθησιολόγο, 2χρόνια με 1 χειρουργό-για να αναφερθώ ενδεικτικά στις βασικές ειδικότητες.Αυτό δεν σημαίνει ότι  το 2021 θα πρέπει να συγκρινόμαστε με τις κακές περιόδους του νοσοκομείου. Ούτε βέβαια ότι  αποδεχόμαστε τις ελλείψεις ως αναπόφευκτες.  Δείχνει όμως, την διαχρονική  έλλειψη  ενός σχεδιασμού  ενίσχυσης   περιφερειακών δομών υγείας, όπως  το ΓΝΚΥΚΩ. Αυτή η έλλειψη είναι γνωστή σε όσους κατέχουν  θέσεις  εξουσίας ή επηρεάζουν την  λήψη αποφάσεων, παρότι οι δημόσιες τοποθετήσεις τους  εστιάζουν συχνότερα   στο εμφανές αποτέλεσμα, όχι στο γενεσιουργό αίτιο. Κάθε πολιτικός που περνά από το Νοσοκομείο μας, υπουργός, βουλευτής,αυτοδιοικητικός, δεσμεύεται για  άμεση κάλυψη των ελλείψεων. Η  σταδιακή  αποδυνάμωση του ΕΣΥ , όμως, δεν άρχισε χτες. Ούτε σταματά. Σε πρόσφατες δημοσιευμένες ανακοινώσεις των Νοσοκομείων Κύμης, Θήβας, Ρεθύμνου κ.α.-αλλά και κεντρικών- διαπιστώνουμε παρόμοιες  καταστάσεις

Το Νοσοκομείο μας  χρειάζεται άμεσα την κρατική υποστήριξη και την σταθερή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων για να συνεχίσει με ασφάλεια την αποστολή του. Γνωστά και …σταθερά  τα προβλήματα: μονήρεις ειδικότητες  παρά τις  επανειλημμένες προκηρύξεις και τα κίνητρα, βραδεία διακίνηση των  επειγόντων με βασική στελέχωση από αγροτικούς γιατρούς, συντεχνιακά αιτήματα, προστριβές που μονοπωλούν την θεματολογία των τοπικών ΜΜΕ, στρεβλώσεις στην διάρθρωση του συστήματος εφημεριών, φαινόμενα βολονταρισμού, άκριτου  δικαιωματισμού κλπ. Οι  ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού, παρά την ανάθεση εμβολιασμού στο οριακό διαθέσιμο, επιτείνουν την δυσλειτουργία του.

Η αποδυνάμωση της Παθολογικής  με την παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης  από το ΕΣΥ του Διευθυντή της, ήρθε σε πολύ κακή στιγμή λόγω και της συνεχιζόμενης πανδημίας που αυξάνει τις ευθύνες μιας παθολογικής κλινικής.Το γεγονός αυτό πυροδότησε έντονο δημόσιο διόλογο  για τα αίτια αν και κανένα σοβαρό άτομο δεν παραιτείται παρορμητικά από μια υψηλόβαθμη θέση  χωρίς να έχει αξιολογήσει την επιλογή που εκτιμά καλύτερη στην εκάστοτε συγκυρία. Όταν  πριν λίγα χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί από το ΕΣΥ ο καλός  γιατρός κι αγαπητός συνάδελφος,  Ορθοπεδικός κ.Φραγκούλης Κυρίτσης, μετά την αποχώρηση του Διευθυντή της κλινικής (κ.Μπεσίρη), έμεινε για ένα διάστημα όλη η Ορθοπεδική  μια επικουρική τότε γιατρό.

Πάντα υπάρχει δυσλειτουργία σε τέτοιες καταστάσεις και απαιτείται άμεση λήψη μέτρων.Κι αυτή η  προοπτική δεν φαίνεται αισιόδοξη στην παρούσα στιγμή, κρίνοντας από την έλλειψη ενδιαφέροντος ιδιωτών  γιατρών, στους δε καταλόγους των επικουρικών δεν υπάρχει παθολόγος ή πνευμονολόγος.Μακάρι να ευοδωθούν τα άλλα  αιτήματα της Διοίκησης προς την ΔΥΠΕ, για μετακίνηση Προσωπικου. Ιδιαίτερα, όταν εκτιμάται ότι η πανδημία έχει μέλλον, η δε ιατρική παρακολούθηση για τις μακρές επιπλοκές της νόσου απαιτεί  διατομεακή,εξειδικεμένη φροντίδα.Ευτυχώς σε μας η αναστολή ανεμβολίαστων εργαζομένων δεν δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα λειτουργίας.Π.χ. τακτικά και επείγοντα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά (στο  Αρεταίειο σταμάτησαν!).Εντύπωση όμως, προκαλεί η μικρότερη από  όλα τα γύρω νησιά ενίσχυση του ΓΝΚΥΚΩ σε Προσωπικό, απο ευρωπαϊκους πόρους, που ανακοίνωσε ο Συνάδελφος ΄Επαρχος εκ μέρους της Περιφέρειας (Ρόδος 30, Σύρος 27, Νάξος 15, Κάλυμνος 22, Λέρος 35, Κως 8!).Τί λένε οι τοπικοί αρχοντες και βουλευτές μας που επαίρονται  σε κάθε ευκαιρία για τις παρεμβάσεις και τις  υμέτερες ενέργειές των στον χώτο της υγείας;

Παρότι έχει κατά καιρούς τονιστεί από τα ΄Οργανα του Νοσοκομείου ότι η υλοποίηση  ιεραρχημένων μικρών στόχων θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση, προτάσσονται οι μεγάλοι στόχοι  για το τί «δικαιωματικά  οφείλει η Πολιτεία στο νησί του Ιπποκράτη»: ιατρική σχολή, μεταπτυχιακό (ιατρικό ή έστω τουριστικό), ΜΕΘ ή πολυδύναμη ΜΑΦ, αυτόνομη βάση ΕΚΑΒ, οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και  βέβαια ένα μεγάλο, σύγχρονο, δημόσιο νοσοκομειο. Η ορθολογική επιταγή για  βελτίωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, μέχρι  να γίνει το νέο, αντιμετωπίζεται ως  μίζερη αντίδραση.

Οι επιθέσεις και οι καταγγελίες

Η κριτική των ενεργών Πολιτών στην εκάστοτε  πολιτική υγείαας είναι δικαίωμα και υποχρέωσή τους. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο γινόμαστε συχνά  αποδέκτες των δικαιολογημένων παραπόνων του κόσμου για τις (μη) παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας  αλλά και αποδέκτες  απαράδεκτων συμπεριφορών  ορισμένων  πολιτών,  διανθισμένων με  χυδαίες ύβρεις  και απειλές  ακόμη και για όσα δεν ευθυνόμαστε.΄Ομως, κατά την εκτί μησή μου, ο βομβαρδισμός  του Νοσοκομείου, με ανώνυμες απαξιωτικές  επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν το βοηθά να βελτιωθεί ούτε βέβαια αυξάνει την …στελέχωσή  του!.Με την  ανωνυμία βγαίνει  συνήθως  ό,τι καταπνίγεται ή απωθείται  λόγω κοινωνικών επιταγών. Έλεγε ο Γιάλομ ότι «είμαστε ό,τι κάνουμε όταν δεν μας βλέπουν»-κι όταν δεν μας ξέρουν!  Δεν  προσφέρει βελτίωση η περιφρονητική ρητορική  και η σκόπιμη  μεγέθυνση των κακών συμβάντων ουτε η αναρμόδια καταθεση τους. Αντίθετα, υποθάλπει την  επιβλαβή άσκηση  αμυντικής ιατρικής, αυξάνει  την ανασφάλεια των ασθενών, της οικογενείας  και εξαντλεί  τις αν(τ)οχές  των πολιτών, ιδιαίτερα όσων αδυνατούν οικονομικά  να καταφύγουν σε ιδιωτικά ή μεγάλα κέντρα εκτός  Κω .Επιπλέον αποκαρδιώνει το Προσωπικό του που κάνει  ό,τι μπορεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται σκληρή κριτική όπου πρέπει, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, προσφυγή στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων ούτε ότι θα μένουν στο απυρόβλητο σκαιώδεις,αντιδεοντολογικές κι αντιεπαγγελματικές  συμπεριφορές λειτουργών υγείας /εργαζομένων, εμφανείς ολιγωρίες διοικούντων, κυβερνητική απραξία, προσχηματικές παρεμβάσεις  κλπ .Κάθε άλλο!Πάντα η καλοπροαίρετη  δημόσια  κριτική (και μια τέτοια είναι εμφανής όσο και η κακοπροαίρετη!) αποτελεί ένδειξη διαδραστικής επι-κοινωνίας πολιτών/νοσοκομείου

Φήμες και …άλλα δεινά

Θα συνυπέγραφα  ολόθερμα την ρήση του ΄Οργουελ «Σε μια εποχή γενικευμένου  ψεύδους η αλήθεια είναι πράξη επαναστατική». Η καλλιέργεια φημών και ψευδών ειδήσεων προσφέρει αρνητική υπηρεσία στον τομέα της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φημολογία για την εγκατάλειψη των καρκινοπαθών, με την αποδυνάμωση της  παθολογικής κλινικης,   μια αγωνία που έρχεται να προστεθεί  στην ψυχική καταπόνηση των. «Οι άνθρωποι όταν τσακίζονται όχι μόνο δεν επαναστατούν αλλά μετατρέπονται σε φτωχοδιάβολους», έλεγε ο Γκράμσι.Γνωρίζοντας δεκαετίες τον χώρο μου, μπορώ να προβλέψω με βεβαιότητα  ότι καμιά εγκατάλειψη δεν πρόκειται να γίνει.Το Προσωπικό του Νοσοκομείου έχει επίγνωση των δύσκολων  καιρών και όπως έκανε κατά καιρούς ,θα κάνει και τώρα μέχρι να εξασφαλιστει η μόνιμη λύση.

΄Ενα Νοσοκομείο, ταυτίζεται  συνήθως με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και την  επιλογή των   Προσώπων στην εφαρμογή  της πολιτικής  της  για την υγεία. Όμως το Νοσοκομείο στις μικρές κοινωνίες  είναι βασικά το ανθρώπινο στοιχείο όλων των εργαζομένων του. Αντιπροσωπεύει την  κάθε χρονική στιγμή,  την αγωνία όλων  μας για την ανθρωπινη ζωή, από τη θέση ευθύνης του καθένα στην θεραπεία, νοσηλεία,προμήθεια,σίτιση, καθαριότητα, οικονομική διαχείριση,φυλαξη, διοικητική εποπτεία. Πάνω απ΄όλα  όμως το Νοσοκομείο είναι  ο Πάσχων ΄Ανθρωπος, οι ασθενείς του  και οι εν δυνάμει ασθενείς. Η  έμπρακτη ενσυναίσθηση  της υφιστάμενης συγκυρίας  από όλους μας,ίσως βοηθήσει να αναταποκριθούμε όσο είναι δυνατόν  στις τρέχουσες αυξημένες  απαιτήσεις σε παροχή υπηρεσιών υγείας –και  λόγω  πανδημίας. Θεωρώντας εύγλωττες  τις  αντιστοιχίες, ας μου επιτραπεί να θυμίσω το  παλιό σλόγκαν  «Μην πυροβολείτε τον πιανίστα», διότι για τα «φάλτσα», μπορεί να φταίει η κακή συντήρηση  του  πιάνου και το άτεχνο  κούρδισμα του μηχανισμού του.  Η μουσική, όμως, οφείλει και πρέπει  να νικήσει το βουητό. Κι αυτό είναι υπόθεση όλων μας

Υ.Γ. Εμβολιαστείτε! Σήμερα,μετά  από δυο χρόνια τραγικής βιωματικής  εμπειρίας στην πανδημία , δεν χρειάζεται περισσότερη  ενημέρωση για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι. Η συντριπτική πλειοψηφια τους δεν αφορά  φοβισμένους ή  ανενημέρωτους.Μάλλον οι εμβολιασμένοι είναι οι φοβισμένοι από τον επικίνδυνο ιό κι επιλέγουν τα διαθέσιμα όπλα για την αντιμετώπισή του.(Παρόλα αυτά αξίζει να επισημανθεί ότι  η μόνη  ενημερωτική δημόσια εκδήλωση για τον covid έγινε στο νησί μας από πολιτικό κόμμα , ούτε από την  Τοπική Αυτοδιοίκηση Α/Β βαθμού ούτε από τον  Ιατρικό Σύλλογο  με  τήρηση των  μέτρων ασφαλείας, όπως έγινε στις άλλες εκδηλώσεις  των   πολιτιστικού περιεχόμενου).

 

34 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ας φροντίσουν οι ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ να μην πιέσουν την όλη κατάσταση.

   Ας δούνε την παρανοϊκή κατάσταση που ζούμε. Πεθαίνει ολόκληρη οικογένεια και αρνούνται πάσαν βοήθεια. Μιλάμε για τρέλα. Προτιμούν τον θάνατο από Covid από το να κάνουν εμβόλιο γιατί έχει τσιπακι, ρινίσματα από ξένα σωματα, κόκαλα από νυχτερίδα, ακόμα και γιατί τους το είπε κάποια καλόγρια η παπάς. ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ μέχρι τα μπούνια. Κοινωνία ώρα ΜΗΔΕΝ.

 1. Μα κυρια καρανικα γιατι επιμενετε ? Ο κυριος μαυρουδης δεν έφυγε επειδή συνταξιοδοτηθηκε πα ρε τη θη κε λόγω των προβλημάτων και της πίεσης που δέχτηκε. Αυτή είναι η αληθεια…

 2. Κάποιoi έχουν ανακαλύψει την μηχανή ανακοινώσεων και γράφουν χωρίς κόπο ότι επιθυμεί το ποίμνιο

 3. Ο κ Μαυροειδης δεν βγαινει στην συνταξη ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ εχει μεγαλη διαφορα ..για ολα τα αλλα συμφωνω μαζι σας

 4. Συνταξη απο το ΕΣΥ!!!!!!! .Για να δικαιολογησουμαι με απεριοριστο μπλα μπλα αλλες.. που συμμετηχαμε

 5. Κυρία ΚΑΡΑΝΙΚΑ το νοσοκομείο πότε ήταν σε καλύτερη κατάσταση μην μας τρελάνεις τώρα δες την παιδιατρική δες το μικροβιολογικό ωτορινολαρυγγολόγο ουρολόγο καρδιολόγο παθολόγο γενικούς ιατρούς που εφημερεύουν οι αγροτικοί μόνοι τους και όλες οι άλλες ειδικότητες μονήρης μας δουλεύεις. Και αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο εσείς οι γιατροί έχετε την ευθύνη έχετε τρελάνει το κορμάκι το νοσοκομείο εδώ και χρόνια είναι σε οριακή κατάσταση απλά δεν το έχετε πάρει χαμπάρι μάλλον δεν είσαστε εκεί.

 6. Το παρελθόν καθορίζει το μέλλον όμως κυρία Καρανικα . Μην το ξεχνάτε αυτό και εσείς ένα παραπάνω …..

 7. Πάλι με αγροτικούς θέλετε να στελεχωθεί το ΤΕΠ έλεος νοσοκομείο είναι η κέντρο υγείας; Τι άλλο θα διαβάσουμε θέλουν να μας κάνουν και καινούργιο νοσοκομείο βρε ούτε αυτό δεν θα στελεχωθεί ποτέ. Και πού να φύγετε και με σύνταξη όλοι από την σειρά σας και 2 το πολύ 3 γυναίκες να κυοφορεί σου όχι έκλεισε θα ξεχάσουμε ότι κάποτε είχαμε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο

 8. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ !! ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ. ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΠΙΑ ΑΛΛΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!!!!

 9. Ήθελα να ήξερα τι κάνανε όλα τα χρόνια οι τοπικοί άρχοντες μόνο μάσα!
  4ος προορισμός στην Ελλάδα

 10. Στρατιωτικε άντε από δω ότι κάνατε και εσείς στο στρατό που ζεις; Στην Ελλάδα; Η στο εξωτερικό; Ήθελα να ήξερα εσείς στο στρατό τι κάνατε για τους στρατιώτες γιατί δεν βάλατε πλάτη για το νοσοκομείο που όλοι οι φαντάροι περνάνε και όχι μόνο και οι αξιωματικοί από το νοσοκομείο. Έλεος μην πέσει κάτι κάτω αμέσως σαν την σ..τουλα να το αρπάξεις

 11. προφανώς τα προβλήματα δε λύθηκαν μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο !!!

  προφανώς τα προβλήματα δε λύθηκαν μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο, η λύση είναι να βρεθεί διοίκηση που να παρουσιάσει πλάνο επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων !!!
  Ας καλέσουν το νέο Υπουργό Υγείας στην Κω !

 12. Βαλτε μια νεα μαρμαρινη πλακα, σε κανενα αποστατη, να λυθουν τα προβληματα του νοσοκομειου

 13. Ξεχάσαμε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις η αλλιώς μνημόνια. Ενα παράδειγμα είναι τα αεροδρόμια και η fraport. Τα τρένα, τα λιμάνια,οι εθνικές οδοί , όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας όπως ΔΕΗ ΟΤΕ, η σύσταση του ΤΑΙΠΕΔ τα ασημικά τα χρυσά και ότι άλλο έχουμε.Ακομη και η αναπνοή μας τους ανήκει. Θεωρώ ότι, ατόφιο θα μείνει όπως τον παλιό καλό καιρό μόνο οι ένοπλες δυνάμεις γιατί και τα νοσοκομεία εταιρεία θα τα αναλάβει.

 14. Φτάνει επιτέλους να κατηγορείτε ο γιατρός ήθελε και.εφυγε Φτάνει πια μόνο να κρίνετε ξέρετε …

 15. ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
  ΥΠΟΚΥΨΑΤΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ….ΚΑΙ ….. ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ,
  ΚΑΙ ΕΙΠΕΑΤΕ ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΟΠΛΑΚΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑ. ΑΥΤΗ ΣΑΣ Η ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑ.
  ΟΛΑ ΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
  ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ….

 16. Δυστυχώς η κυρία Καρανίκα και σε αυτό το άρθρο της ψεύδεται (Το προηγούμενο ψέμα ήταν όταν έγραψε πάλι σε άρθρο της ότι δεν ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης της μαρμάρινης πλάκας Μανούση και η απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αδιάψευστος μάρτυρας, γράφει ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα).
  Νέο ψέμα: Ο κύριος Μαυρουδής γράφει παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης από το ΕΣΥ. Όταν ο ίδιος είπε δημόσια στην εκδήλωση αποχαιρετισμού στην παθολογική κλινική παρουσία της κυρίας Καρανίκα ότι τον εξώθησαν σε παραίτηση και ότι δεν του άφησαν επιλογή .

  Κυρία Καρανίκα τα στερνά τιμούν τα πρώτα και εσείς έχετε βγάλει

 17. ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ?ΟΤΑΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΣΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΕΟΝ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΦΤΑΝΕΙ Κ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.

 18. Όταν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαδηλώσανε για την λειτοτργια του πήγαν 10 πολιτες να τους υποστηρίξουν , φταίμε οι πολίτες και πρώτος εγώ που δεν πήγα , ζητάω σηγνωμη που δεν ήμουν εκεί

 19. Τόσα χρόνια τη έχουν κάνει για το νοσοκομειο οι υπουργοί της Κω άντε για αφτο τα λει ολλα άντε για …

 20. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

 21. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΡΟΛΟΓΟ Κ ΚΟΥΛΗ ΛΑΖΑΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ