Έφυγε από τη ζωή ο επί 30 χρόνια πρόεδρος του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου Μανώλης Ζηδιανάκης

0
1984

Απεβίωσε σήμερα μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο πρόεδρος του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου Μανώλης Ζηδιανάκης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου πριν από λίγη ώρα αναφέρει τα εξής:
«Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου,  με βαθιά θλίψη, ενημερώνει για την απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη, που  έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, σήμερα 14 Αυγούστου 2021 στη Ρόδο.
Ο Μανώλης Ζηδιανάκης ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αμε.Α. υπήρξε  επί τριάντα συναπτά έτη πρόεδρος του Συλλόγου μας, από το 1989 μέχρι πριν δύο χρόνια, υπήρξε ιδρυτής   και πρωτεργάτης του. Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου μας.

Ο Μανώλης Ζηδιανάκης, υπήρξε ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, μέλος του Γ.Σ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του, προσέφερε πάρα πολλά στο αναπηρικό κίνημα , ειδικά στον τόπο του, έδωσε πολλούς αγώνες  για την προσβασιμότητα, για  κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του τόπου του αλλά και σε για  τη χώρα. Το κενό που αφήνει η απώλεια του, είναι δυσαναπλήρωτο
Συλλυπούμαστε τους οικείους, τους  συγγενείς και φίλους του»

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νεκτάριου Σαντορινιού για το θάνατο του Μανώλη Ζηδιανάκη

«Αποχαιρετάμε τον σύντροφο, τον πρωτεργάτη και ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος στο Νότιο Αιγαίο, τον Μανώλη Ζηδιανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δύο μέρες.

Δεκαετίες ολόκληρες έδωσε αγώνες, που λίγοι θα μπορούσαν να δώσουν, για έναν κόσμο δίκαιο, αλληλέγγυο και προσβάσιμο για όλα τα άτομα με αναπηρίες. Για ένα μέλλον που θα χωρά όλες και όλους, ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ όπου διετέλεσε πρόεδρος μέχρι και πριν δύο χρόνια, ήταν μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του πολλές φορές στο Δήμο Ρόδου και να «τρέξουμε» μαζί, ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την προσβασιμότητα και την αυτονομία των ατόμων με αναπηρίες, για το δικαίωμά τους σε όλα τα πόστα παραγωγικότητας και κοινωνικοποίησης. Πραγματικά έβλεπε μπροστά ο Μανώλης, βάζοντας σε εφαρμογή τις πρωτότυπες, για την εποχή, ιδέες του, με σθεναρή διεκδίκηση και βρίσκοντας συμμάχους στους στόχους του.

«Εγώ δεν πάω καλά, ο καρκίνος όμως καλά πάει…. Δε θέλω κλάψες όταν πεθάνω» έλεγε λίγο καιρό πριν «φύγει». Ήταν αξεπέραστος στο ευφυές χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την ετοιμότητα στις ατάκες του. Κάπως έτσι, θα προσθέσω αυτό: Αν εκεί που βρίσκεται έχει σκαλιά, είμαι σίγουρος ότι ο Μανώλης ήδη θα ζητάει από τους υπεύθυνους προσβασιμότητα για τους ΑμεΑ!

Θα μας λείψεις σύντροφε Ζηδιανάκη.

Υ.Γ. Ο Μανώλης ήταν περήφανος για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ», που δημιούργησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ το 2012. Η φωτογραφία που επισυνάπτεται είναι από τη συμμετοχή της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στη  2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, το Νοέμβριο του 2018. Ο ίδιος είχε γράψει τότε στο FB: «…δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια όλων των φορέων, υπολοίπων Κοιν.Σ.Επ που συμμετείχαν καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας και του ιδίου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος παρευρέθηκε και μίλησε…»​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον σύντροφο Μανώλη Ζηδιανάκη.

Έφυγε ένας χαρισματικός και ξεχωριστός Άνθρωπος, ένας άνθρωπος των κινημάτων, της πολιτικής και κοινωνικής δράσης και της προσφοράς.

Πέρα από τους υπόλοιπους αγώνες του, ο Μανώλης Ζηδιανάκης υπήρξε πρωτεργάτης της συγκρότησης του αναπηρικού κινήματος στη νησιωτική Ελλάδα από το 1989, ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ στη Ρόδο στον οποίο διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι και πριν δύο χρόνια, ήταν μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ  από την ίδρυσή της,  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου, εμπνευστής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ασκληπειάδες» και τόσα άλλα.

 

Όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με σθένος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Του είμαστε ευγνώμονες.

Στις δύο κόρες του και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Στη μνήμη του συντρόφου μας και αντί στεφάνου, συμβολική δωρεά θα δοθεί στον Δωδεκανησιακό Σύλλογο ΑμεΑ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ