«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες, συγκεντρώνουμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, Πορφυρίου 21, είδη πρώτης ανάγκης»

0
62

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής να εκφράσουν άμεσα και μαζικά την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και των άλλων περιοχών.

Η φωτιά που καίει την χώρα μας όλες αυτές τις μέρες, έχει επιφέρει ανεπανόρθωτα χτυπήματα στους κατοίκους των περιοχών αυτών. Χιλιάδες στρέμματα καμένου φυσικού πλούτου, στις στάχτες δεκάδες σπίτια, χωράφια και κτηνοτροφική παραγωγή.

Οι κάτοικοι μόνοι τους με ελάχιστα μέσα πυρόσβεσης, με μικρό αριθμό πυροσβεστών προσπαθούσαν να σώσουν τις ζωές και το βιος τους.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε ότι αφορά την αντιπυρική προστασία, την  γύμνια του κρατικού μηχανισμού τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αποδεικνύει  για άλλη μια φορά ότι ο λαός μας μπροστά σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις αφήνεται στο έλεος.

Το διαχρονικό έγκλημα της μείωσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δασοπυρόσβεση συνεχίζεται και σήμερα.

Δεν αποδεχόμαστε τις συγνώμες της κυβέρνησης και την απόδοση ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές, στις ακραίες καιρικές συνθήκες, την κλιματική αλλαγή και στην κακιά στιγμή.

Είναι πολιτική επιλογή τα έργα ουσιαστικής προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος να μην επιλέγονται και χρήματα που θα μπορούσαν να απορροφηθούν για αυτό το σκοπό, να πηγαίνουν σε ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Η πράσινη ανάπτυξη και «τα πράσινα άλογα» που τάζει η κυβέρνηση, στήνεται με χορό  εκατομμύριων Ευρώ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω στα καμένα.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά. Πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων και του λαού, να απαιτήσουν μέτρα αντιπυρικής προστασίας  και πρόληψης. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, να ενισχυθούν όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Να γίνει άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, τις καλλιέργειές τους, τα ζώα τους και για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών.
  • Την εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, την άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους. Αυτό απαιτεί άμεσες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε κρίσιμες υπηρεσίες και εξειδικευμένα συνεργεία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες, συγκεντρώνουμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, Πορφυρίου 21, είδη πρώτης ανάγκης ( κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά).

Παρασκευή 13 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:00)

Δευτέρα 16 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:00) & 19:00 – 21:00

Τρίτη 17 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:00) & 19:00 – 21:00

Τετάρτη 18 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:00) & 19:00 – 21:00

Ειδικά για τους πληγέντες του νομού Ευβοίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ευβοίας Αρ. Λογαριασμού 48800959909 Εθνική Τράπεζα, που θα τα διαθέσουν οργανωμένα για την αγορά αναγκαίων ειδών  πρώτης ανάγκης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία αλλά και τους άλλους μαζικούς φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση!

Η Διοίκηση

11/08/21

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ