Χατζημάρκος στον Σκάι: Να απαγορευθούν οι επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών

18
2331

Γ. Χατζημάρκος: «Οι αρνητές του εμβολίου να αναλάβουν την ευθύνη της επιλογής τους και να μην υπονομεύουν την δημόσια υγεία και οικονομία»

 

Την απαγόρευση των επαναλαμβανόμενων διαδηλώσεων των αντιεμβολιαστών πρότεινε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ

 

Την άποψη ότι θα πρέπει και να περιοριστεί το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των συνεχών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των αρνητών του εμβολιασμού, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι»  του ΣΚΑΪ με τον Γιάννη Ντσούνο, ζητώντας από όλους να επιδείξουν σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 «Με το δικαίωμά τους  να μην εμβολιαστούν κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα , η μια ή δυο σχετικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενέχουν θέση συμβολισμού. Ο συμβολισμός αυτός ακυρώνεται από το συνεχές , σχεδόν μέρα παρά μέρα,  κάλεσμα  και  καταλήγει σε υπονόμευση κάθε προσπάθειας προστασίας και της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Είναι σαφής η επιθυμία τους, ας αναλάβουν το κόστος της απόφασής τους και να μην σύρουν ολόκληρη την κοινωνία στον όλεθρο» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, και χαρακτηριστικά τόνισε το οξύμωρο «την ώρα που λέμε στους καταστηματάρχες ότι θα υποστούν μεγάλες χρηματικές ποινές και θα κλείσει το κατάστημά τους, την ίδια ώρα, απέξω  γίνεται μια διαδήλωση αρνητών την οποία παρακολουθούμε αμήχανοι».

 

Ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία της πανδημίας covid – 19 στα νησιά,  αλλά και του τουρισμού, ανέφερε ότι  το τουριστικό ρεύμα  στο Νότιο Αιγαίο είναι πολύ ισχυρό, οι αφίξεις μέχρι σήμερα έχουν  ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, μόνο στα 5 διεθνή αεροδρόμια, Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Μυκόνου και Σαντορίνης, αριθμό που πέρυσι πετύχαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Επεσήμανε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί, με την παράλληλη προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας και δεν απέκλεισε τη λήψη κατά τόπους μέτρων τύπου Μυκόνου, όπου εμφανίζεται αύξηση κρουσμάτων. Σημείωσε πάντως ότι στα νησιά ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνώσεων παραμένει χαμηλός , ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι εφησυχασμού.

 

Περιγράφοντας την εξέλιξη της πανδημίας σε συνάρτηση με την πορεία του τουρισμού, ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής:

 

«Κάνουμε ένα τιτάνιο αγώνα να στηρίξουμε την οικονομία.  Η πορεία του τουρισμού είναι πολύ ικανοποιητική. Το τουριστικό ρεύμα είναι πολύ ισχυρό προς τα νησιά μας Οι αφίξεις μέχρι σήμερα έχουν ήδη ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, μόνο στα 5 διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου , Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Μυκόνου και Σαντορίνης, αριθμό που πέρυσι πετύχαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, με περίπου 7.000 διεθνείς πτήσεις. Αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απώλεια μέτρου. Ένα ποσοστό του λαού  μας έχει χάσει το μέτρο.  Δυστυχώς, ένας αριθμός συμπατριωτών μας νομίζει ότι με ένα άλμα μπορεί να φτάσει στο 2019 και να ξεπεράσει την πανδημία του κορωνοϊού. Η πορεία των κρουσμάτων μας αναγκάζει να είμαστε σε μια συνεχή εγρήγορση. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που «τρέχει» δική της καμπάνια για τον εμβολιασμό. Το ποσοστό στα νησιά μας είναι στο 61%, περίπου 16 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά. Όμως δεν σταματάμε, συνεχίζουμε καθημερινά να μιλάμε με τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του κάθε νησιού, όπου χρειαστεί θα  ληφθούν μέτρα, τοπικά, διότι πρέπει να προστατευτούν και η δημόσια υγεία και η οικονομία. Παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και το ευχάριστο είναι ότι μέχρι τώρα τα νησιά δεν έχουν δώσει μεγάλους αριθμούς εισαγωγών σε νοσοκομεία και διασωληνώσεων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλοθι για να μην τηρούνται τα μέτρα».

 

Όσον αφορά τη λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση των αρνητών, ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

 

«Απαιτείται από όλους σύνεση σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντατικοποίηση των ελέγχων και της αστυνόμευσης, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία,  όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι η ελπίδα μας είναι οι έλεγχοι και η αστυνόμευση.  Υποτίθεται ότι είμαστε μια κοινωνία σοβαρή, ώριμη και υπεύθυνη.   Εκτός από τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται,  θα πρέπει και να περιοριστεί το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των συνεχών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των αρνητών του εμβολιασμού.  Λυπάμαι που το λέω, αλλά γυρίζει ως μπούμερανγκ ένα τεράστιο όπλο που διαθέτουμε, το διαδίκτυο. Εκεί όπου αναπτύσσονται οι πάσης φύσεως θεωρίες συνομωσίας, ένας διάλογος μίσους και αμφισβήτησης κάθε επιστημονικής αλήθειας και αυτό υπονομεύει την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.   Αυτήν την ώρα, αυτοί που αδικούνται είναι οι πολίτες που τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες των επιστημόνων. Τι είναι αυτό που μας απαγορεύει να απαγορεύσουμε τις συγκεντρώσεις των αρνητών; Το Σύνταγμα θωρακίζει την απόφασή τους και προστατεύει την επιλογή τους να μην εμβολιαστούν. Για ποιο λόγο πρέπει να διαδηλώνουν γι αυτό μέρα παρά μέρα; Την ώρα που λέμε στους καταστηματάρχες ότι θα υποστούν μεγάλες χρηματικές ποινές και θα κλείσει το κατάστημά τους, την ίδια ώρα, απέξω γίνεται μια διαδήλωση αρνητών την οποία παρακολουθούμε αμήχανοι. Είμαι σύμφωνος με τα μέτρα και τη αστυνόμευση και το μέτρο το οποίο έχω να προτείνω  – ως πρώτο μέτρο πλέον – είναι η απαγόρευση των διαδηλώσεων των αρνητών.  Με το δικαίωμά τους κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα , η μια ή δυο σχετικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενέχουν θέση συμβολισμού. Ο συμβολισμός αυτός ακυρώνεται από το συνεχές , σχεδόν μέρα παρά μέρα  κάλεσμα , καταλήγει σε υπονόμευση κάθε προσπάθειας προστασίας και της δημόσιας υγείας και της οικονομίας.  Είναι σαφής η επιθυμία τους, ας αναλάβουν το κόστος της απόφασής τους και να μην σύρουν ολόκληρη την κοινωνία στον όλεθρο».

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οταν σταματησουν οι υποχρεωτικοι εμβολιασμοι, τοτε θα σταματησουν και οι διαδηλωσεις. Ποσο…..μπορει να ειστε? Σε ολο τον κοσμο διαδηλωνουν και σας πειραζει που οι ελληνες σηκωνουν κεφαλι?

  • Δεν σεβάστηκαν ούτε τον ιερό χώρο του ναού. Αυτοί είναι οι ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΑΡΝΗΤΕΣ. Πάνω από όλα η ΒΛΑΚΕΙΑ και το ΜΙΣΟΣ που τους έχουν φυτέψει οι επιτήδειοι του πληκτρολογίου. ΔΟΞΑΣΤΕ τους.

 2. Εσυ οταν διαδηλωνεις σηκωνεις κεφαλι. Οι διαδηλωσεις των αλλων δε σ αρεσουν γιατι διασπειρουν τον ιο ομως. Τι οχι;

 3. άνοιξε η…εφαρμογή για…κοινωνικό τουρισμό στη..Μακρόνησο, για όσους αρνούνται οχι το εμβόλιο, αλλά την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Για τους πλήρως αρνητές, πάμε στην εφαρμογή….Τουρισμός για Όλους, με δωρεάν διαμονή σε πλήρως ανακαινισμένους, εξαιρετικούς θαλάμους αερίων στο Άουσβιτς.

  …..ρηδες, αρκετά, ως εδώ με αυτόν τον διωγμό. Δε σας παραχωρούμε την Δημοκρατία.
  Οι χούντες πέφτουν πάντα παταγωδώς.

 4. τι ποσοστο εμβολιασμένων έχει το νησί του Ροδίτη Περιφερειάρχη είπαμε? τι?? κάτω από 50% τελευταιο στους εμβολιασμούς????

 5. Τη δημόσια υγεία και οικονομία την υπονομεύουν οι καναλάρχες και οι δοσίλογοι! Αυτοί κλείσανε την οικονομία και δημιούργησαν ένα σωρό ψυχολογικά στο κόσμο με τα βοθρωκάναλα τους…

 6. Και μετά εδώ είμαστε, ας ξαναπεί για τους Ανεμβολιαστους.. Η ΕΊΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ… Η ΑΝΟΗΤΟΣ

  • Ανθελληνες η παλαιοημερολογιτες η Ιεχοβαδες η γενικά ανήκουν σε αιρέσεις.Το σίγουρο είναι φασιστες μιας άλλης εποχής.Πως να πεις κάποιον όταν είναι κόντρα στη χώρα μας(κυβέρνηση και αντιπολίτευση)και κόντρα στην Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία μας;

 7. Ο υπολογος καταστροφεας του νησιου με την δημιουργια χοτ σποτ…ξεφυγε….εκοψε αλυσο…
  ας τον μαζεψει καποιος νδουλαρος!!

 8. Εσας τους παραμυθατζηδες πρεπει να απαγορευτει να κανετε δηλωσεις για να σταματησετε το δουλεμα του λαου
  Αρκετα ανικανοι.
  Χορτασαμε κορονοιαδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.