«Οι 700 εργαζόμενοι του Ομίλου Κυπριώτη που παραμένουν στον αέρα δεν ξεχνούν ούτε χαρίζουν τα δικαιώματα τους» | Αίτημα στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας

12
4601

Οι 700 εργαζόμενοι του Ομίλου Κυπριώτη που παραμένουν στον αέρα δεν ξεχνούν ούτε χαρίζουν τα δικαιώματα τους

Για δεύτερη σαιζόν -πανδημίας, οι μεγάλοι του τουρισμού τρίβουν τα χέρια τους  για το ευνοϊκότατο περιβάλλον που διαμορφώθηκε τόσο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας COVID,τα οποία είναι  κομμένα και ραμμένα πάνω τους, όσο και την  εργασιακή ζούγκλα  που τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται όλο και πιο φτηνό εργατικό δυναμικό.

Σε αυτό το αντεργατικό παζλ οι 700 εργαζόμενοι του Ομίλου Κυπριώτη στο νησί, παραμένουν στον αέρα.

Μοναδικό εισόδημα για όσους με αποκλειστικά ευθύνη του ομίλου ,έμειναν χωρίς δουλειά είναι τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού του Μαϊου,που κατατέθηκαν πριν λίγες μέρες.

Οι συνάδελφοι τραβούν τον δικό τους Γολγοθά με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου ,αλλά και αν θα είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας και για πόσο διάστημα.

Η εργοδοσία από μεριάς κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων μένει στο απυρόβλητο. Ορισμένοι μάλιστα  φτάσανε στο σημείο  να ενοχοποιούν τους συναδέλφους που μένουν άνεργοι γιατί δεν αποδέχονται, την αλλαγή ειδικότητας ,τους χαμηλότερους μισθούς, την αλλαγή τόπου κατοικίας, τα ατελείωτα ωράρια .

Τους καλούν δλδ να αλλάξουν  εκμεταλλευτή και με ένα σμπάρο να κερδίσουν δυο τρυγόνια. Να καταφέρουν να έχουν στην διάθεσή τους επιπλέον φτηνότερα  εργατικά χέρια που λόγω ανάγκης θα είναι  πιο ευάλωτα και  κυρίως να «ξεχαστούν»   τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις τους  απέναντι στον Όμιλο.

Αυτά που τραβάνε οι εργαζόμενοι του Ομίλου Κυπριώτη δεν είναι εξαίρεση.

Είναι ένα παράδειγμα από την κατάσταση που βρίσκονται και άλλοι συνάδελφοι στην Λήμνο, στην Κέρκυρα και αλλού όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο των συγχωνεύσεων και των εξαγορών και με την ανοχή της κυβέρνησης κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους ,χωρίς να αποζημιωθούν.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Κυπριώτη με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν πρόκειται να χαρίσουν σε κανένα τα δικαιώματά τους .

Θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους για

α) εξασφάλιση θέσεων εργασίας

β)εξασφάλιση εισοδήματος και ασφάλισης για όλους

Ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει  απροστάτευτος.

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω  κατέθεσε αίτημα στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας  που είναι πλεον αρμόδιος από το Υπουργείο Εργασίας  για να ορίσει  συνάντηση με την εργοδοσία  .

Παράλληλα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις με τους εργαζόμενους του Ομίλου  τοπικά με επόμενη την παράσταση στο ΣΕΠΕ Κω και την ενημερωτική σύσκεψη την Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο στις 19:30μ.μ.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ βλέπω ένα σωρό αγγελίες από επιχειρήσεις που ψάχνουν προσωπικό. Γιατί δεν πάνε να δουλέψουν εκεί;

  • ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ CLUB MEDITERANE ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ της δεκαετία 1990-2000….

   Το Club Mediterane για δέκα χρόνια πλήρωνε τεμπελχανάδες εκβιαστές που έπαιρναν μηνιάτικα από μια χρεοκοπημένη επιχείρηση χωρίς να προσφέρουν εργασία…

 2. Όλες οι επιχειρήσεις τις Κω αναζητούν προσωπικό και δεν βρίσκουν. Οι 700 του ομίλου Κυπριωτη γιατί περιμένουν τον Κυπριωτη και δεν πάνε να βρουν δουλειά αλλού;

 3. Οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν και περνούν και τα 534.Όλα αυτά σε βάρος των κανονικών εργαζομενων.ΚΚΕ -ΠΑΜΕ μας έχετε καταστρέψει.

 4. Οι περισσότεροι έχουμε βρει δουλειά…ίσως να μην έχουν βρει κάποιοι που θα βγουν σε σύνταξη σε δύο τρία χρόνια.κ δεν είμαστε τεμπέληδες.εχουμε δουλέψει σκληρά κ πληρωνομασταν κανονικά.μην είμαστε αχάριστοι.

 5. Απλά θέλουν να πάρουν τις 5000 τη σαιζόν.. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΝ… ΟΠΩΣ ΕΘΔΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΎΝ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.000 ΕΥΡΏ ΜΕ ΈΝΣΗΜΑ ΕΠΘΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ..

 6. Εσεις που γράφετε κάθε φορά σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση για τον αγώνα που κάνουν αυτοί η εργαζόμενοι για το αυτονόητο… (Ότι δεν μπορεί μια επιχείρηση να θησαυριζει για χρόνια απ’ τον ιδρώτα σου και Οπωτε γουστάρει να σε πεταει στο δρόμο) πληρώνεστε κατευθείαν από την ένωση ξενοδόχων η είστε απλώς γλύφτες;;;;

 7. Για τους ξενοδόχους που παίρνουν τις επιδοτήσεις για να ξύνουν τα …… τους δεν θίχτηκε κανένας, οι εργαζόμενοι που ζητάνε τη δουλειά που είχαν τόσα χρόνια σας φταίνε! Άντε ρε να βγάλετε το σκύλο του αφεντικού σας μια βόλτα και πείτε του να μην σας πιάσει πολύ τον κ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ