ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναβάθμιση και ενίσχυση των ΕΛΤΑ, και όχι απαξίωση και ξεπούλημα

2
505

Νομαρχιακή  Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 21/07/2021

» Αναβάθμιση και ενίσχυση των ΕΛΤΑ, και όχι απαξίωση και ξεπούλημα»

Με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου, αποτελούμενη από τον συντονιστή της Μανόλη Καβαδάκη και τον πρώην βουλευτή Ηλία Καματερό, με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών κ. Γιάννη Πλαγγέτη.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε Καρδάμαινα και Κέφαλο, η υποστελέχωση του κεντρικού καταστήματος στην πόλη της Κω αλλά και των υπολοίπων νησιών, ο τεράστιος φόρτος εργασίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, το νέο σύστημα διανομής, το οποίο έχει ως συνέπεια να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, αφού ο κάθε διανομέας αναλαμβάνει επιπλέον τομείς, οδηγούν στην απαξίωση των ΕΛΤΑ.

Έτσι ένας άλλος ένας δημόσιος οργανισμός, με ιδιαίτερη και σημαντική προσφορά στους πολίτες της χώρας μας, οδηγείται με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διάλυση και εντέλει στην παράδοσή του σε ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή πανελλαδικά, προβλέπει μείωση του δικτύου καταστημάτων, περιορισμό του προσωπικού μέσω «εθελούσιας» εξόδου, μειώσεις μισθών και εργασιακές σχέσεις γαλέρας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και σταδιακά το ξεπούλημα του ιστορικού οργανισμού.

Ενός οργανισμού που έχει συνδεθεί με την παροχή υπηρεσιών με χαμηλό κόστος ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ενός οργανισμού, που ιδιαίτερα στη νησιωτική μας περιοχή, εκτός τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, υλοποιεί σημαντικές, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας, εργασίες, όπως πληρωμές συντάξεων, πληρωμές προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας, καθώς και χρηματοοικονομικές πράξεις, αφού στα περισσότερα νησιά δε λειτουργούν τραπεζικά υποκαταστήματα.

Είναι προφανές ότι η επόμενη μέρα με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης θα βρει τα νησιά μας με κλειστά τα δημόσια ταχυδρομικά καταστήματα και με αυξημένο κόστος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αφού θα έχουν παραδοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την καταστροφική πολιτική είναι ανάγκη να ξεκινήσει ένας πολύμορφος αγώνας των τοπικών κοινωνιών της περιοχής μας για την προάσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ αλλά και γενικότερα των οργανισμών κοινής ωφέλειας προς όφελος των νησιωτών.

Ας μην επιτρέψουμε στον «οδοστρωτήρα» Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να πραγματοποιήσουν το εφιαλτικό τους σχέδιο.

Ας μην επιτρέψουμε να στερηθούν οι κάτοικοι των νησιών μας βασικές και κρίσιμες υπηρεσίες!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. καματερε οταν ησουνα κυβερνηση, δεν μιλαγες καθολου .
  ολα τελεια φτιαγμενα.
  ακομα σε περιμενουν οι σεισμοπληκτοι να περασεις να τους ρωτησεις τι εχουν παθει.
  καποιοι απ αυτους εχασαν τα μαγαζια τους και τις δουλειες τους, αλλα εσενα βεβαια γιατι να σ ενδιαφερει αυτο….
  εσυ και οι ομοσταβλοι σου νοιαζεστε μονο για το βολεμα σας και το βολεμα της ….νομεγλατουρας οπως λετε την συμμορια και τους ημετερους συγγενεις σας και ψηφοφορους σας…[βλ. τασια]…κλπ
  καλα που κυβερνησατε και κατερευσε το παραμυθι του τιμιου αριστερου[νοβαρτις, παππας, καλογριτσας κι επεται συνεχεια].
  ακολουθουν κι αλλες βρωμιες.
  εχετε μεγαλο πανικο και πουσε ακομα, ειμαστε στην αρχη….Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..

 2. Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ πάντα μπροστά οι προοδευτικοί.Καποιος να τους πει επιτέλους ότι σε όλο τον κόσμο από το νότιο μέχρι το βόρειο πόλο τα γράμματα επιστολές έχουν καταργηθεί.Αλομα και τα fax δεν υπάρχουν πια στη εποχή του Ίντερνετ.Να ενισχύσουμε τα ΕΛΤΑ λοιπόν η πρόταση τους.Μπράβο σαΐνια μου.Βρε τι κυβέρνηση είχαμε και τι χάσαμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ