Διευκρίνιση της Εκπροσώπου Γιατρών στο Δ.Σ.ΓΝΚΥΚΩ στο θέμα της τιμητικής πλάκας

42
1906

Διευκρίνιση της Εκπροσώπου Γιατρών  στο Δ.Σ.ΓΝΚΥΚΩ

στο θέμα της  τιμητικής πλάκας

Η αναφορά του Εκπροσώπου Τύπου του Νοσοκομείου κ.Η.Χρυσόπουλου για  «ομόφωνη απόφαση» στην τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο Νοσοκομείο στην μνήμη του Οφθαλμιάτρου/Πολιτικού  Στ.Μανούση , εκτιμώ ότι  έγινε εν τη ρύμη του προφορικού λόγου, όχι  σκόπιμα.

Με τόσα σοβαρά προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο και απασχολούν την τοπική κοινωνία, θεώρησα  αρχικά ότι  δεν ήταν αναγκαία η δημοσίευση της διόρθωσης,  όσον αφορά την θέση  μου για την τοποθετηση της  τιμητικής πλάκας. Όμως, μετά την  ανοιχτή επιστολή του πρώην  Δημάρχου κ.Καϊσερλη  ονομαστικά προς τα  Μέλη  του Δ.Σ. και κατανοώντας  απόλυτα  την ευαισθησία και την συναισθηματική φόρτιση τόσο του ίδιου όσο και συγγενών  ή  συμπολιτών μου  που έζησαν τα  πολιτικά γεγονότα  του ΄65 , υποχρεούμαι ηθικά και δεοντολογικά σε δημόσια  διευκρίνιση της θέσης μου, που  είναι καταχωρημένη στην γραμματεία του Δ.Σ.:

Στην συζήτηση που έγινε σχετικά με την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο νοσοκομείο στην μνήμη  του Οφθαλμιάτρου και τ. Υπουργού Υγείας , η  Εκπρόσωπος των Γιατρών εξέφρασε τους ενδοιασμούς της για την ενέργεια αυτή και τον χώρο τοποθέτησης,  λόγω ελλιπούς  γνώσης της για τα ακριβή ιστορικά γεγονότα  που αφορούν  τον  Πολιτικό/Γιατρό  και λόγω των διιστάμενων ερμηνειών τους σε τοπικό επίπεδο. Πρότεινε δε, να ερωτηθούν σχετικά τοπικοί παράγοντες από τον ιατρικό – πολιτικό χώρο (δήμαρχοι, βουλευτές κλπ) και  να αποφασιστεί κατόπιν η τοποθέτηση.

΄Ελλη Καρανίκα

Εκπρόσωπος Γιατρών στο Δ.Σ.ΓΝΚΥΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατάντια….Φοβάσαι τον μπάρμπα ;Άσε να λέει ότι θέλει κάποιος με άνοια. Έχει το ελεύθερο και δεν τον κρίνουμε.

    • Επαναστάτες του γλυκού νερού.... Ο τοίχος χωράει και άλλες πλάκες....

      Βάλτε πλάκα και στον Παπά, έταξε και αυτός νοσοκομείο…. Και να μην ξεχνιόμαστε, και οι γιαλατζί αριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ πέντες μέρες πριν τις εκλογές ΕΤΑΖΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΏΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΌ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ γιατί να μην τους βάλουμε μια πλάκα;;;;… ΒΡΕ ΟΥΣΤτττυυ συνοδοιπόροι της φασιστικής δεξιάς…

  2. ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ.?
    ΑΦΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΠΩς ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, ΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ- ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

  3. ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΘανασης ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ «Η πρώτη, αφορά τον Νοέμβριο του 1965, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, Πρόεδρος ο αείμνηστος Εμμ. Χατζηπέτρος, έγινε δεκτή η πρόταση του Σ. Μανούση, Υπουργού Υγείας για ανέγερση νέου νοσοκομείου, 75 κλινών. Στη θέση Φυτώριο (στο σημερινό 2ο λύκειο), για το οποίο υπήρχαν οι πιστώσεις και έτοιμη προμελέτη. Παράλληλα, στην ίδια απόφαση, το Σ/λίο ζητούσε από τον υπουργό πιστώσεις για την κτιριακή επέκταση στο υπάρχον, μαζί με σοβαρές διαρρυθμίσεις.
    Με την δεύτερη πρόταση το νοσοκομείο δεν μπορούσε να γίνει

  4. Γεωργαλης Θανασης :
    Στον Σταμάτη οφείλουμε την ένταξη στον οργανισμό του Νοσοκομείου, θέσεων στη Μαιευτική, στο ακτινολόγο στο μικροβιολογικό κ.α. Το επόμενο βήμα του ήταν ο Οργανισμός 75 κλινών και βέβαια το νέο νοσοκομείο, αλλά τα σταμάτησε η δικτατορία.

    Όσον αφορά την αποτίμηση του συνολικού έργου στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κω, αυτό ανήκει στην κρίση όλων μας και η πορεία του καθενός, λίγο πολύ είναι γνωστή στον τόπο μας. Κατά τα άλλα επαφίεται στην κρίση του ιστορικού του μέλλοντος, που με δικό του κριτήριο, θα επουλώσεις τις ουλές από τις πληγές της εποχής εκείνης, αν υπάρχουν.

    Ωστόσο, η Κως έχασε την ευκαιρία για ένα νέο νοσοκομείο.

    • Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε. Ακόμα κι αν είχε φτιαχτεί καινούργιο νοσοκομείο το 1965 τώρα θα ήταν αρχαίο. Η Κως είχε τότε σε όλο το νησί 14.000 ανθρώπους κι ελάχιστο τουρισμό από Αθήνα. Τώρα έχουμε αλλα δεδομένα. Επομένως δεν χάθηκε τοτε καμιά ευκαιρία. Απλά πρόδωσε το λαό, έγινε υπουργός για να κορδιζεται και μας φόρτωσε τη χούντα μαζί με τον αρχιαποστατη Μητσοτάκη

  5. Αληθεια δεν γνωρίζατε εσεις η ´αξια κυρίαρχη μορφή στο νοσοκομείο επι σειρα δεκαετιών για τα διατρέξαντα στο νοσοκομείο κ ζητάτε την γνώμη άλλων δια Τά του οίκου σας
    Παραθετω ιστορικά ντοκουμέντα απο τον αείμνηστο θανάση Γεωργαλή γεν διευθυντή του νοσοκομείου μας γνωστά τοις πασοι

  6. Ετσι και αλοιως μολις γινει το νεο νοσοκομειο, ο χωρος που εβαλαν οι ανεγκεφαλοι τη μαρμαρινη πλακα θα γινει αποθηκη, με ολα τα αχρηστα!!!

  7. Κυρία μου να είστε σαφής. Ψηφίσατε ΝΑΙ η ΟΧΙ? Τόσο απλά τα υπόλοιπα μπλα μπλα περισσεύουν.

  8. Απλα πραγματα. Η αποστασια ζημιωσε τη χωρα, αλλα ωφελησε τους αποστατες!!! Λεπτομερειες θα μου πεις….

  9. Η εκπρόσωπος των Ιατρών λεει ότι ψηφισε Όχι και ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου μιλάει για ομόφωνη απόφαση. Ποιος από τους 2 ψεύδεται ; Ποιος από τους 2 παίζει άσχημο παιχνίδι;

  10. Έχετε χάσει τι μπάλα.Ο δήμαρχος 40 χρόνια που έκανε την πόλη άνω κάτω απλά να οικονομανε οι δικοί του,χάρη στα λεφτά που έφερε η ΝΔ λόγο ΕΕ,κάτι που πολεμισε και αυτός και οι σύντροφοι του ,ερχετε σήματα να διχάσει πάλι.Έλεος ο λαός σε έστειλε σπίτι σου μείνε εκεί και απόλαυσε τη σύνταξη σου που πήρες από εμάς.Η ιστορία κρίνει και έχει κρίνει τι είναι σωστό και τι οφέλησε .Εσυ δεν έχεις κανένα Δικαιομα μπάρμπα.

    • Αυτόν που λες μπάρμα ο Κωακός λαός τον ψήφιζε επί πολλές τετραετίες Δήμαρχο μας, για τους αγώνες του για τη δημοκρατία, ενάντια στη δικτατορία που μας έφερε ο Μιτσοτάκης και ο κουμπάρος του. Δίκαιος και φτωχός, ζη σήμερα με τη σύνταξη του όπως λες περιφρονιτικά ανώνυμε. Και παρασέρνεις και μένα να σε ακολουθήσω στην ανωνυμία σου.

      • Είσαι και ψεύτης.Δες το πόθεν έσχες έχει δημοσιευθεί.Πότε δούλεψε και πιο ακριβως αγώνα έκανε;Λεφτά της ΕΕ δεν έτρωγαν οι του συναφιου του;Αυτήν την ΕΙΚ που έβριζε και μας έβαλαν κόντρα ο Καραμανλησ Και Μητσοτάκης;Όσο για τις ιδέες του αν είχαμνε επικρατήσει θα είμασταν σήμερα κάτι ανάμεσα σε πρώην Γιουγκοσλαβία,Ιράκ,Λυβιη,Συρια η Νικαραγουα.Αυτοί δεν ήταν οι αδευσμευτοι που θαύμαζε μαζί με τον Αντρέα;Επιρελους σταματήστε τα παραμύθια και την ιστορία να την λέτε όπως θέλετε.

  11. Γνωρίζοντας την προσωπικότητα της φιλτατης Έλλης, μαλιστα και μέσα σε δυσκολίες, είμαι σίγουρος ότι είναι αδύνατο να έχει υποπέσει σε τέτοιο ιστορικό σφάλμα ξεπλυματος ενός αποστατη και μάλιστα όντας εκπρόσωπος των συναδέλφων.

  12. Διότι ένας ασφαλώς είχε αυτή τη φαεινή ιδέα. Δεν πιστεύω ότι το σκέφθηκαν 2 ταυτόχρονα. Θα το μάθουμε αυτό; Δεν νομίζω. Το Δ.Σ. φοβάται ότι θα εκτεθεί και ότι θα εκθέσει…

  13. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ….Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

    • Εσυ ανωνυμε μου φαινεσαι για μελος του Δ.Σ του νοσοκομειου. Εχεις γραψει τα μισα σχολια. Εισαι προφανως ημιμαθης, και να γνωριζεις οτι η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη της αμαθειας!!! Εχουν περασει 56 χρονια απο τα γεγονοτα της αποστασιας των ιουλιανων, και σημερα ζουμε τη μεγαλη ταπεινωση, να βολταρει ο ερτογαν στα κατεχομενα. Που να καταλαβεις εσυ και οποιος δεν γνωριζει, την μεγαλη εθνικη ηττα που προκαλεσαν το παλατι, η ΕΡΕ και οι αποστατες!!!

  14. Ο Σταματης Μανούσης αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός της Δωδεκανήσου. Χαίρομαι που έστω αργά τιμήθηκε στη γενέτειρα του Γή. Επιτέλους, μια πράξη τιμής από τους Κώους.
    Αντώνης

  15. Βρε παιδια ειναι απλο. Η καρανικα ψηφισε ναι γιατι δεν ηξερε. Μολις το δημοσιευσε ο καισαρλης, καταλαβε τη γκαφα της και εστειλε την επιστολη. Προσωπικα η επιστολη δεν με καλυψε γιατι για το εγκλημα της αποστασιας επρεπε να ειναι σκληρη και να λεει την αληθεια. Ο λαος μας τοτε πονεσε πολυ. Δεν ηταν τυχαιες οι διαδηλωσειις ενος εκατομμυριου δημοκρατικου λαου, εναντιον των αποστατων και της ξενοφερτης βασιλειας!!!! Η παρουσια του ερτογαν αυτες τις μερες στην κυπρο δειχνει το μεγεθος της προδοσιας!!!

  16. Απορια.Τόσα χρόνια τον Καϊσερλή ποιοι των ψήφιζαν;Μόνο οι αριστεροί;Θυμάται κανείς πρην από εκλογές να είπε δεν θέλω να με ψηφίσουν δεξιοί οι οσοι ψηφίζαν τον Μανούση;Τώρα λέει ότι εμείς που ψηφίζουμε ΝΔ δεν είμαστε δημοκράτες;Αν δεν τα έχει χαμένα,τότε αυτά που λέει είναι μεγάλος αριστερό φασισμός

  17. Η κλασσική αριστερή ή αριστερίζουσα κοντή μνήμη. Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της. Κατα τ»αλλα ράβδος εν γωνία άρα βρέχει!!

  18. ΠΡΟΣ .114. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΠΑΡΑ ΞΕΡΩΛΑΣ,Ο ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΑΘΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ.

  19. Κυρία Καρανικα τις σταματήστε με τις προσωπικές απόψεις συνέχεια . Και τα πολλά προβλήματα του νοσοκομείου αυτά είναι χρόνια και θα είναι για πολλά ακόμα μπορείτε να τα λύσετε αν όχι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε έλεος καλά σας είναι . Πότε θέλατε να νομίζετε είναι ο κατάλληλος χρόνος να τοποθετηθεί τε για τα ασήμαντα θέματα που νομίζετε ότι είναι; Ερώτηση πώς κοιμόμαστε τα βράδια με τόσα παράπονα που κάνουν πολίτες και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που είσαστε ακόμα. Ξέρετε παραίτηση με παραίτηση έχει μεγάλη διαφορά ο ένας θα φύγει αν φύγει με το κεφάλι ψηλά και κάποιοι με το κεφάλι στα σκέλια

  20. Με την παραίτηση του καρδιολόγου τι έγινε ; Η είναι ασήμαντο και αυτό για σας . Με παιδίατρο; Με ακτινολόγο; Με γενικούς γιατρούς που πάμε στα ΤΕΠ και αγροτικοί γιατροί μας εξετάζουν και δεν ξέρουν ποιόν να φωνάξουν και όταν έρθει ειδικός γιατρός οι φωνές ακούγονται μέχρι έξω το λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ