Η Ραφαέλα από τους Λειψούς, μετά τη Βιολογία συνεχίζει με την Ιατρική

0
1254

Η Ραφαέλα, ένα κορίτσι από τους Λειψούς αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Βιολογία, συνεχίζει στην Ιατρική και κάνει πολύ περήφανο το νησί της που βλέπει την πρώτη του φοιτήτρια στον τομέα αυτό. Ξεπέρασε τα προβλήματα που υπάρχουν στα μικρά νησιά και βάζει πλώρη μετά τη Βιολογία, για την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος δεν έκρυψε τη χαρά και την περηφάνια του σε ανάρτησή του στο Facebook για την πρώτη φοιτήτρια Ιατρικής που «βγάζει» το νησί του, τη Ραφαέλα Ησύχου, γέννημα-θρέμμα του νησιού του.

Ο κ. Μάγγος γράφει στην ανάρτησή του: «Καμαρώνω για πολλούς λόγους, καμαρώνω ως δήμαρχος, ως δάσκαλός της, ως συμμαθητής της μητέρας της, μα πάνω απ’ όλα ως ένας Λειψιώτης που βλέπει ένα παιδί γέννημα- θρέμμα των Λειψών να παλεύει με τις δικές του δυνάμεις, να νικάει τους εφιάλτες του, να μην το βάζει κάτω μη αρκούμενη στο πτυχίο της βιολόγου και να μας κάνει να δακρύζουμε από συγκίνηση».

Η Ραφαέλα μίλησε χθες στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και δεν έκρυψε τη χαρά της για την επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις που τις δίνει το εισιτήριο μετά τη Βιολογία, όπου έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της να συνεχίσει με το «όνειρο ζωή», να γίνει γιατρός.

«Εμείς εδώ στο νησί, δεν έχουμε φροντιστήρια αλλά έχουμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των καθηγητών μας. Όταν πήγα στα Ιωάννινα, τότε που πέρασα στη Βιολογία, με έβλεπαν σαν μια ξεχωριστή περίπτωση που τα είχα καταφέρει χωρίς ιδιαίτερα μαθήματα. Όταν έχεις στόχο και δουλέψεις, τα καταφέρνεις» δήλωσε η Ραφαέλα στην ΕΡΤ. Δικαιολογημένα είναι περήφανος ο δήμαρχος Λειψών που φωτογραφήθηκε μαζί της. Το καμάρι του νησιού του!

(Πηγή: ertnews.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ