«Ιδρύεται νέο γυμνάσιο στην Κω»

16
4727

 

Η ίδρυση νέου γυμνασίου στην Κω, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, είναι πλέον πραγματικότητα.

Πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο Κω, η ίδρυση του οποίου είχε κατατεθεί ως πρόταση από το Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας πριν από 3 μήνες, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αλλά και σε συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η αρμόδια Υφυπουργός για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Ζέτα Μακρή επικοινώνησε χθες με τον κ. Κόνσολα και τον ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε θέσει επιτακτικά το ζήτημα της ίδρυσης νέου γυμνασίου, καταθέτοντας και στοιχεία που επέβαλαν αυτή τη λύση αφού στο 1ο Γυμνάσιο Κω καταγραφόταν μεγάλος αριθμός μαθητών που υπερβαίνει το όριο εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι: «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο που θα στεγάσει προσωρινά το σχολείο και σε δεύτερο χρόνο να βρεθεί οικόπεδο προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου».

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΛΙ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΒΡΙΣΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ. ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

  2. Ποτε θα τελειωσει το κατοπιν ενεργειων μου!!! Τωρα που βγηκε ενα χαρτι που λεει ιδρυωμε γυμνασιο…. φερτε και το μαιδι να αγοραστει οικοπεδο και να κτιστει. Η θα φερετε παλι παραγκες!!!!

  3. ΠΑΠΑ..λογίας το ανάγνωσμα...ΤΑΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΆΖΕΙ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ και τώρα ΤΆΖΕΙ ΓΥΜΝΆΣΙΟ..

    Το μόνο θετικό που πήραμε από αυτόν τον περιφερόμενο Μαυρογιαλούρο που παριστάνει τον ΠΆΠΑ ήταν ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΤΙΚΆ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ που έβαλαν την Κω στο κόκκινο και αρκετούς που συνάντησε στην περιοδεία του με τον Τριώροφο Κοψιμιό ΤΕΟ για οικόπεδο του νοσοκομείου να καταλήξουν νσ νοσηλεύονται…. ΤΩΡΑ ΤΆΖΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ 3ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ που είναι ευκολότερο…

  4. Το εγκρίναμε και τώρα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο κτήριο. Χαχαχα.
    Λες και κάποιος σκέφτηκε να χτίσει ένα σχολείο μήπως και του το ζητήσει ο Δήμος κάποια στιγμή για να το νοικιάσει για λίγους μήνες.
    Αφήστε τα πολιτικάντικα και βάλτε μπρος την κατασκευή του νέου σχολείου. Αν προγματικά το θέλετε μέσα σε 6 μήνες το κτήριο είναι έτοιμο. Δεν είναι δυνατόν να κατασκευάζονται ξενοδοχεία 1000 κλινών σε 6 μήνες και να μην μπορεί να κατασκευαστεί ένα σχολείο που είναι απλή κατασκευή. Ούτε μηχανολογικές εγκαταστάσεις χρειάζονται, ούτε πισίνες, ούτε κήποι, ούτε υδραυλικά σε κάθε δωμάτιο, ούτε τίποτα. Απλά κουτιά είναι τα σχολεία.

  5. Η ίδρυση του 3ου Γυμνασίου είναι όντως αναγκαιότητα. Η πρόταση ίδρυσης πάντως δεν είναι του κ. Κονσόλα και δεν έχει παρελθόν 3 μηνών, καθώς εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια είναι επιτακτικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού αλλά και η Δευτεροβαθμια Δωδεκανήσου έχει καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και έχει προτείνει εδώ και 3 χρονια την ίδρυση 3ου γυμνασιου. Θετική εξέλιξη η ίδρυση αρκεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανέγερσης κτιρίου στη Λαγκαδά γιατί διαφορετικά θα συστεγαστει στο ίδιο κτήριο με το 1ο γυμνάσιο για τα επόμενα 10 χρόνια δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτα που υποτίθεται θα λύσει η ίδρυση του.

  6. Άσε μας ρε Κονσολα. Μαυρογιαλουρος άλλων εποχών κατάντησες. Το 3ο γυμνάσιο το ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί και ο Δήμος. Όλοι οι άλλοι είστε φτηνοί πολιτικάντηδες. Αν είσαι μάγκας όμως στείλε 500.000 ευρώ στο Δήμο να αγοράσει καλό οικόπεδο για να μη μείνουμε πολλά χρόνια στο ίδιο κτίριο στην Αγια Μαρίνα

  7. Για την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στην Αντιμάχεια ψάχνουν οικόπεδο εδώ και δεκα πέντε χρόνια. Το κτίσμα που στεγάζεται είναι ακατάλληλο πεπαλαιωμένο και η προσθήκη ορόφου έγινε για κάλυψη αναγκών μιάς δερκαετίας, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ακόμα ψάχνουν για οικόπεδο.

  8. Ε πώς, αφού έχουμε γυμνάσιο εκείνο…στον Αϊ Γιάννη. Τι κατάσταση κ αυτή, μόνο στην Ελλάδα μπόρεσαν και κατάφεραν να κάνουν την καφετέρια σχολείο. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ ξεφτυλικια πράγματα.

  9. Αυτη η κυβερνηση πολυ μας δουλευει. Αποφαση ιδρυσης. Ενα χαρτι δηλαδη . Για να γινει ομως το γυμνασιο πρεπει να αγοραστει ακινητο, και πρεπει να χρηματοδοτηθει. Τι λες γιαυτο κυριε κονσολα? Θα κανεις κατι?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ