Μ. Κόνσολας: Ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών σε λιμάνια και αεροδρόμια

0
44

«Τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω και της Καρπάθου χρειάζονται άμεσα ενίσχυση με αποσπάσεις αστυνομικών αφού υπάρχουν πλέον αυξημένες ανάγκες στο θέμα των ελέγχων των πιστοποιητικών όσων εισέρχονται στη χώρα, ενώ και η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε., δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για τον έλεγχο των επισκεπτών που προέρχονται από αυτή τη χώρα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε παρέμβασή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταθέτοντας ταυτόχρονα, ως αναφορά και σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω και Καρπάθου αλλά και στις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου στα λιμάνια.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω και Καρπάθου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η διαχείριση της πανδημίας έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τουρισμό και στις μεταφορές.

Υπάρχουν, πλέον, αυξημένες ανάγκες στο θέμα των ελέγχων των πιστοποιητικών όσων εισέρχονται στη χώρα.

Σε τουριστικούς προορισμούς που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι ανάγκες αυτές είναι αυξημένες και επιβάλλεται η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια.

Στη Ρόδο, στην Κω και στην Κάρπαθο απαιτείται η άμεση απόσπαση ενός μεγάλου αριθμού αστυνομικών, αφού, πέρα από τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για τον έλεγχο των επισκεπτών που προέρχονται από αυτές τις χώρες.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός έχει ήδη ανοίξει, θεωρώ δεδομένο ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη εκπονήσει σχεδιασμό για να αποσπαστούν αστυνομικοί στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω και της Καρπάθου αλλά και στις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου στις πύλες εισόδου στα λιμάνια.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας για τις επιβαλλόμενες αποσπάσεις αστυνομικών για την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω και Καρπάθου αλλά και στις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου στα λιμάνια.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ