ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά χωρίς σχέδιο»

9
530

Νομαρχιακή  Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 30/05/2021

«Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά χωρίς σχέδιο»

Την «ανεμελιά», την ανικανότητα αλλά και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των κ. Μητσοτάκη και Θεοχάρη πληρώνουν ακόμα μια φορά τα νησιά μας.

Οι κενές περιεχομένου θριαμβευτικές κορόνες τους δεν απέτρεψαν την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης μετά της αντίστοιχης βρετανικής να μπουν τα νησιά στο «πορτοκαλί», δίνοντας ένα επιπλέον χτύπημα στους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, στους εργαζόμενους που βλέπουν ξαφνικά να συνεχίζουν να παραμένουν δίχως δουλειά και εισόδημα.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ανεβάζει τον πήχη των αφίξεων στο 50% του 2019 και ο κ. Θεοχάρης αναζητά τουρίστες στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η οικονομία των νησιών δέχεται ένα ισχυρό επιπλέον πλήγμα, χωρίς καμία αντίδραση από μεριάς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δυστυχώς το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σχέδιο και με σημαντικές και σοβαρές καθυστερήσεις όσον αφορά την υγειονομική θωράκιση των νησιών αποδεικνύονται καταστροφικές επιλογές για την τουριστική οικονομία του τόπου μας.

Η πολυδιαφημιζόμενη «γαλάζια ελευθερία» που ανακοινώθηκε δυο μόλις μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν αποκτάται με μόλις 18.000 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου σε σύνολο 70.000 και πλέον κατοίκων.

Δεν αποκτάται με ένα υποστελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και την πλειονότητα των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση ακόμα ανεμβολίαστους.

Δεν αποκτάται χωρίς να έχει βρεθεί λύση για τα χρέη των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων του τόπου μας, που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν αποκτάται χωρίς ουσιαστικά και γενναία μέτρα για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

Δεν αποκτάται με τα λόγια, τις επικοινωνιακού τύπου φιέστες και με πειραματισμούς.

 

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρετε και από τουρισμό τώρα;Βρε ανθρωπάκια η Ολλανδία και Αγγλία έβαλαν στο πορτοκαλί όλη την Ευρώπη,όλες τις χώρες εκτός από Πορτογαλία.Αν δώσει λεφτά δηλαδη(λέγατε να τα δώσει από περσυ ,ευτυχώς δεν τα έδωσε όλα περσυ και έχουμε)Θα έρθουν τουρίστες;Ναι ανοίξαμε και κάναμε διαφήμιση μπας και πιάσουμε κανέναν , να μην άνοιγαν η να μην ψάχνουν παντού για να έρθουν;Μην γίνεστε γελοίοι πια.Αλήθεια πια ακριβώς είναι η βοήθεια που δώσατε στη χώρα να προοθησετε τον εμβολιασμό;Σας χάλαγε να πάει Καλα;(ξέρετε με εκείνα τα εμβόλια που λέγατε ότι δεν υπάρχουν).

  2. Έχετε δίκιο! Ενώ εσείς είχατε καταρτισμένο σχέδιο χερσαίο και θαλάσσιο και δούλευε ρολόι.. Τίγκα η Κως χαμός στο Kos by Night.. δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες με αποτέλεσμα να κοιμούνται οι «τουρίστες» που μας φέρνετε σε όλο το παραλιακό μέτωπο σε σκηνές να ουρούν και να αφοδευουν μέσα σε αυτές και τόσες άλλες ωραίες εικόνες που όλοι θυμόμαστε.. και έχετε μούτρα και βγάζετε και ανακοινώσεις που καταστρέψατε την εικόνα του νησιού που χτιζόταν με νύχια και με δόντια επί χρόνια σε ένα μήνα και ακομα να ορθοποδήσουμε ξεφτίλες μιλάτε κιόλας

  3. για αυτό ο τουρισμός μας έσπαγε ρεκορ. Το 2018, το 2019 φτάσαμε ασύλληπτα ρεκόρ τουριστών. Από όταν βγήκε ο γκαντέμης όλα πάνε κατά διαόλου

    • Μάλλον ζούσες σε άλλη χώρα.Η Κως με ΣΥΡΙΖΑ τα πέρασε όλα μόνη της.Κόντρα σε όλα.Προσπθησε να την διαλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μετανάστες κάνοντας την αποθήκη ψυχών ,έζησε ένα καταστροφικό σεισμό .Όλα αυτά τα χρόνια ο πρωθυπουργός Τσιπρας ούτε πάτησε εδώ να δώσει μια παριγορια κάτι.Ο Δήμος έτρεχε μόνος του να καλύψει το κενό της κυβέρνησης και Μαλιστα του έβαζε συνέχεια εμπόδια.Οι ντόπιο βουλευτές μας κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μας και ήθελαν να είναι….Καλύμνιοι.Τα ξεχάσατε;Οανω από όλα μείωνε και τους μισθούς μας ενώ δουλεύαμε σαν τρελοί.Αυτά είναι τα χοντρά χοντρά που περάσαμε με τον Τσίπρα.Ευτυχώς την γλυτωσαμε και θα ξαναβρούμε το βηματισμό μας παρά την πανδημία.Το νησί μας έχει άξιους ανθρώπους και θα προοδεύει ξανά.Δεν χρειάζεται αυτά τα φαντάσματα που έχουν μηνει στη εποχή του χαλκού.

  4. Εδώ ανοίξατε χοτ σποτ χωρίς σχέδιο ο τουρισμός σας μάρανε… Συριζα η κατά τύχη κυβέρνηση από συγκυρίες έρχεται το 3%. Έγινε πρωθυπουργός ο Τσίπρας γελάνε ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου από εκεί ψιλά

  5. Τι θυμήθηκα τώρα……τότε που καλούσατε το κόσμο στις πλατείες να πανηγυρίσουμε τις επιτυχίες του …..Βαρουφάκη.Θυμάστε;

  6. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΜΝΗΣΙΑ….
    ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟ…
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ….
    ΕΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΖΑΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ …ΝΙΡΒΑΝΑ…..
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΚΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ΣΑΣ……

  7. Μια ζωή αγράμματοι. Το 2020 και το 2021 έχουμε ένα παγκόσμιο πόλεμο με ένα ιο από την αδελφή κομμουνιστική/καπιταλιστική Κίνα. Δεκάδες εκατομμύρια τα κρούσματα και μια δεκάδα εκατομμύρια οι νεκροί με τεράστια οικονομική καταστροφή και ακόμη δεν τελειώσαμε. Όπως γράφει ο φίλος παραπάνω τα ζήσαμε το 2015.
    Ποια διοργάνωση βρε τετράποδα. Ακόμη πεθαίνουν άνθρωποι, οι ΜΕΘ γεμάτες. Οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν γιατί τους σαμποτάρουν αόρατα χέρια, ονόματα δεν λέμε. Άγρια πάρτυ μπαγλαμαδων με ποτά και πρεζα παντού. Δεν ακουσα καμία καταγγελία, παρά ασε τα παιδιά να παίξουν.
    Για αυτό μη προκαλείτε, η γελοιότητα έχει όρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ