Αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου: Κως – Ασκληπιείο – Χαϊχούτες – Ασφενδιού – Αμανιού – Πυλί – Καρδάμαινα – Αντιμάχεια – Μαστιχάρι

14
879

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την Αποκατάσταση – Συντήρηση επαρχιακής οδού Κω – Μαστιχαρίου

 

Το έργο δημοπράτησε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση – Συντήρηση επαρχιακής οδού υπ’ αριθμ.2 Νήσου Κω».

Το έργο περιλαμβάνεται  στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφέρειας, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, με σκοπό  την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση, την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης. Είναι δε ένα από τα πολλά έργα που υλοποιούνται στην Κω, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού.

 

Η εργολαβική σύμβαση είναι ύψους 508.585,05 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Η τεχνική μελέτη του έργου αφορά σε παρεμβάσεις για την συντήρηση – αποκατάσταση τμημάτων του Επαρχιακού οδικού δικτύου Κω και συγκεκριμένα Κως – Ασκληπιείο – Χαϊκούτες – Ασφενδιού – Αμανιού – Πυλί – Καρδάμαινα – Αντιμάχεια – Μαστιχάρι., με στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών και τη γενικότερη βελτίωσή του.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. δηλαδή για το υπόλοιπο 1/3 του νησιού ( κέφαλος ) δεν θα κάνετε ΤΊΠΟΤΑ ΠΆΛΙ!! ΕΛΆΤΕ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΨΙΦΑΚΙΑ ΣΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΌ ΠΆΛΙ.. ΕΛΆΤΕ

 2. Και ενώ όλοι οι δρόμοι της πόλης είναι γυαλί όπως και ο επαρχιακός σε οχτώ μήνες θα ήμαστε Μονακό.

 3. Κυριε χατζημαρκο, μηπως πρεπει να καθαρισετε απο τα σκουπιδια τα χορτα και τα κλαδια τους επαρχιακους δρομους. Τωρα ομως οχι τον αυγουστο!!!

 4. Στο νησί υπάρχουν και τα χωριά που οι δρόμοι τους μετά το πέρασμα αυτού του υπέροχου υπερ- εργολάβου από την Κρήτη με τον ένα χιλιό μπαλωμένο εκσκαφέα που ανά 2 μέρες γέμιζε το μέρος που έσκαβε με λάδια και του άλλου του ντόπιου που έχει πάρει εργολαβία όλους τους δρόμους του νησιού λες και δεν υπάρχει διαγωνισμός η κάποιος άλλος να το κάνει είναι χειρότεροι και από τους δρόμους στην εμπόλεμη Συρία.. Είναι ντροπή για το νησί και τους ντόπιους να υπάρχουν τέτοιου δρόμοι το 2021

 5. Καλό θα είναι να κάνουν μία μελέτη για τον φωτισμό αυτού του έργου και να το εντάξουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Όπως επίσης τον δρόμο από το Ζηπαρι μέχρι την Ζια έναν δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, Ποδήλατα, Μηχανάκια, Αυτοκίνητα, Λεωφορεία, Φορτηγά.

 6. Κυριε ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ!!! Το αισχος μπροστα στου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ θα φτιαχτει ποτε? Πανω απο 30 χρονια προβλημα, κανενας δεν το ακουμπα!!! Ανικανοτητα??αδιαφορια??

 7. Ρε θα μας τρελάνουν στην Κεφαλο πήγατε; Ρε αφήστε τις Μ… Μια η αρχαιολογία μία αυτό είναι του επάρχου όχι του δήμου ο έπαρχος στον προεκλογικό αγώνα του είπε το πρώτο που θα κάνει είναι ο δρόμος όχι τους έφτιαξε αλλά χάλασε περισσότερο. Φίλε άσε τίς μνήμες έργα πρώτα και μετά όλα τα άλλα η Κέφαλος υποβαθμίζεται κλείστε τα σύνορα πάλι έξω η Κέφαλος από τα προγράμματα δήμαρχε επαρχε την Κέφαλο και τα μάτια σας πρόεδρε αν δεν δεις έργα ξεσήκωσε όλο το χωριό πολλά μπορείς να κάνεις το χωριό δεν αξίζει αυτό το χάλι γιατί δεν αξίζει αυτήν την εικόνα η Κέφαλος. Από τα ποιο ωραία χωριά του νησιού και είναι ανάμεσα σε κόντρες. Δεν χρειάζεται την εποχή των εκλογών τώρα θέλει φωνή ναι έργα να σας δω

 8. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι καθόμαστε και διαβάζουμε και ακούμε μα…. Τι πράγματα είναι αυτά ας μας πουν κύριε Γιώργο το πλάνο και το χρόνο που θα παραδοθεί το έργο της Κεφάλου που είναι τα εξώδικα που είναι μηνύσεις ήρθαν μας γέμισαν λακούβες τα πήραν και έφυγαν και τι με αυτό όλο το χωριό πρέπει όχι με την τιμωρία της ψήφου αλλά με το λόγο και με φωνή να διεκδικήσει αυτό που όχι μας κάνουν δώρο αλλά είναι δικαίωμα μας πληρώνουμε και δεν έχουμε απολαβές πουθενά δρόμους θες καθαριότητα φωτισμό αυτό το πάρκο στο κλαμπ δίπλα έλεος ούτε το γιοφύρι της Άρτας υγεία θες μέχρι νά έρθει το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο το έχουμε δει το έργο. Να κατεβάσουν από όλα τα μέσα διαφημίσεις της Κω την Κέφαλο μας εκμεταλλεύονται και εμείς τους το επιτρέπουμε αλλά δεν θα μείνει εδώ

 9. Μέσα στην μούρη μας πετάνε την ροχαλα και εμείς τι κάνουμε μας άφησαν και τα μηχανήματα και τις λακούβες εκτός απο το ότι είναι στο χαλί το μαύρο το χωριό θα χαλάσουμε και τα αυτοκίνητα μας γιατί για τους ανθρώπους από ότι κατάλαβα δεν ενδιαφέρεται κανείς αν κάποιος σπάσει το πόδι η το κεφάλι του στην Κω την πόλη του ποδηλάτου κύριοι υπεύθυνοι γιατί υπεύθυνοι υπάρχουν αλλά …….

 10. Στην αντιμαχεια ολοι οι δρομοι ειναι επικινδυνοι. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτο; συντομα πριν γίνει κανένα ατύχημα.

 11. ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΙΝΙΕΡΑΣ ΖΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΦΑΚΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 12. Με όλα αυτά τα κονδύλια πού διαβάζω που θα ξοδέψετε από Κω μέχρι στα όρια της Αντιμάχειας καί ούτε καν αναφέρετε την λέξη Κέφαλος με εξωργιζει ,μου δίνεται η εντύπωση ότι η Κέφαλος ανήκει σε ένα άλλο νησί ,βρε με κάτι πατριώτες (…….) Πού μπλέξαμε.

 13. Και δεν έτρωγα σκ….. Έγινε τροχαίο ατύχημα αύριο όλοι στην Κεφαλο πρόεδρε σήκωσε τα μανίκια και χτύπα το χέρι σου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.