Πρωτοβουλία Μάνου Κόνσολα για να επιτραπεί η μετακίνηση των μελισσοκόμων της Κω στην Κάλυμνο

0
55

«Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να επιτραπεί η μετακίνηση των μελισσοκόμων της Κω στην Κάλυμνο»

 

Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να εκδοθούν ονομαστικές άδειες μετακίνησης ειδικού σκοπού για τους μελισσοκόμους της Κω που πρέπει να μεταβούν στην Κάλυμνο για τα μελίσσια τους. Κατέθεσε, μάλιστα, σχετική αναφορά με τα έγγραφα του Δήμου Κω και του Δήμου Καλύμνου.

Για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα στην Κω και ιδιαίτερα στην μελισσοκομία και απαιτείται η μετακίνησή τους στην Κάλυμνο που για τρίτη εβδομάδα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού τίθεται σε κίνδυνο το ζωικό τους κεφάλαιο, οι εγκαταστάσεις και η παραγωγή τους.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, ορθά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσανατολίζεται να επιτρέψει, με όρους και κανόνες, τη μετακίνηση μελισσοκόμων από την Κάλυμνο προς την Κω και τη Ρόδο που έχουν εγκαταστάσεις, προκειμένου να προσχωρήσουν στην αναγκαία μεταφορά των κυψελών τους, που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή.

Υπάρχουν, όμως, και μελισσοκόμοι με τόπο κατοικίας την Κω που έχουν εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο και πρέπει να μεταφέρουν και αυτοί τις κυψέλες τους.

Συνεπώς θα πρέπει να επιτραπεί και σε αυτούς, με τους ίδιους αυστηρούς όρους και κανόνες και με τη διενέργεια self test, η μετακίνησή τους προς την Κάλυμνο.

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Κόνσολα:

 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2021

ΠΡΟΣ:

– Κύριο Νίκο Χαρδαλιά

Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

– Κύριο Βασίλη Παπαγεωργίου

Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που συνδέεται με το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στην Κάλυμνο για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην μελισσοκομία και απαιτείται η μετακίνησή τους, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού τίθεται σε κίνδυνο το ζωικό τους κεφάλαιο, οι εγκαταστάσεις και η παραγωγή τους.

Ορθά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσανατολίζεται να επιτρέψει, με όρους και κανόνες, τη μετακίνηση μελισσοκόμων από την Κάλυμνο προς την Κω και την Ρόδο που έχουν εγκαταστάσεις, προκειμένου να προσχωρήσουν στην αναγκαία μεταφορά των κυψελών τους, που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή.

Υπάρχουν, όμως, και μελισσοκόμοι με τόπο κατοικίας την Κω που έχουν εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο και πρέπει να μεταφέρουν και αυτοί τις κυψέλες τους.

Συνεπώς, θα πρέπει να επιτραπεί και σε αυτούς, με τους ίδιους αυστηρούς όρους και κανόνες και με τη διενέργεια self test, η μετακίνηση τους προς την Κάλυμνο.

Για το σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορεί να εκδώσει ονομαστικές άδειες μετακίνησης ειδικού σκοπού για τους μελισσοκόμους, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τον αγροτικό και μελισσοκομικό συνεταιρισμό Κω.

Σας έχω καταθέσει και ως αναφορά τα σχετικά έγγραφα του Δήμου Κω και του Δήμου Καλύμνου. Το αίτημα είναι εύλογο και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά σας.

 

Με εκτίμηση

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ