Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Νέα αεροδιακομιδή στην Κρήτη ασθενούς με covid-19 από το Νοσοκομείο Καλύμνου |...

Νέα αεροδιακομιδή στην Κρήτη ασθενούς με covid-19 από το Νοσοκομείο Καλύμνου | Περιπέτεια χωρίς τέλος για 64χρονη

1
2870

Μία νέα αεροδιακομιδή ασθενούς με covid-19 βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σήμερα Σάββατο βράδυ 11 Μαΐου 2021.

Με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στις 8.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο Καλύμνου, αναμένεται να μεταφερθεί αφού διασωληνώθηκε και θα τοποθετηθεί σε ειδική κάψουλα, στα Χανιά της Κρήτης, μία 68χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού και ήταν θετική σε covid-19. Η διακομιδή της κρίθηκε αναγκαία σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Η αεροδιακομιδή αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και γρήγορα να επιστρέψει στην Κάλυμνο.

φωτο αρχείου

Περιπέτεια χωρίς τέλος για 64χρονη ασθενή με covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου που επείγει η διακομιδή της

 Περιπέτεια χωρίς τέλος το τελευταίο τριήμερο για 64χρονη ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr την Πέμπτη απόγευμα η κατάσταση της ασθενούς επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε, ενώ κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς, η διακομιδή της σε Νοσοκομείο αναφοράς εκτός Καλύμνου.

Άμεσα υποβλήθηκε αίτημα στο ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή ,αλλά διαπιστώθηκε ότι οι διαστάσεις της ειδικής κάψουλας αρνητικής κάψουλας δεν ήσαν επαρκείς για να τοποθετηθεί η ασθενής λόγω του είναι υπέρβαρη.

Σε νέο αίτημα προς το ΕΚΑΒ, διατέθηκε πλωτό από Λέρο για την μεταφορά της ασθενούς στη Σάμο. Το πλωτό ήλθε χθες Παρασκευή  απόγευμα  στο λιμάνι της Καλύμνου, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο η ασθενής ,αλλά νέο πρόβλημα προέκυψε, αφού δεν ήταν δυνατή η ασφαλής τοποθέτηση της ασθενούς στο εν λόγω σκάφος.

Σε νέο αίτημα του Νοσοκομείου Καλύμνου προς το ΕΚΑΒ, εγκρίθηκε σήμερα πρωί η διάθεση Πλωτού σκάφους από το Λιμεναρχείο Κω. το οποίο κρίθηκε κατάλληλο. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η διακομιδή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, ένα νέο πρόβλημα πρόεκυψε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου η κενή θέση στη ΜΕΘ που θα φιλοξενούσε την 64χρονη ασθενή από Κάλυμνο, καλύφθηκε από έκτακτη εισαγωγή  ασθενούς σήμερα πρωί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  Καλύμνου συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης για τη διακομιδή.

Με το kalymnos-news.gr επικοινώνησε η κόρη της ασθενούς με φανερή την αγωνία της και την απόγνωση με όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο δικό της άνθρωπο και κάνει έκκληση προς την πολιτεία να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να διακομιστεί με ασφάλεια η μητέρα της σε νοσοκομείο αναφοράς για περαιτέρω νοσηλεία.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να τα βλεπουν οι αντιρρησίες που απο οτι καταλαβαίνω,πρέπει ναχει πολλούς η Κάλυμνος!Περαστικά στη γυναίκα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ