Παράταση καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι τη Δευτέρα 24/05 (242 τα ενεργά κρούσματα) | Ν. Χαρδαλιάς: Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους της Καλύμνου

1
1443

Όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.-242 τα ενεργά κρούσματα.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, και λαμβάνοντας υπόψη και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικου Χαρτη, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας. Την σχετική απόφαση μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο οι δηλώσεις του Ν.Χαρδαλιά όσο και ο επίσημος πίνακας ανάλυσης ενεργών κρουσμάτων ανά ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο Ν.Χαρδαλιάς σημειώνει:

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.

Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους και επιμονή στα μέτρα, έτσι ώστε η άρση των ειδικών μέτρων να γινει με ασφάλεια και χωρίς ρίσκα και τα όμορφα νησιά μας να επανέλθουν στην κανονικοτητα τους»

 

Παράταση καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαΐου

Πριν λίγο αναρτήθηκε η απόφαση για την παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 24 Μαϊου στις 6.00 το πρωί.

Σε σχετική απόφαση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρεται

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την παράταση επιβολής περιοριστικών μέτρων στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από την Δευτέρα 17 Μαΐου και Ω/06:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 24 Μαΐου και Ω/06:00 π.μ.

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

 1. Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας ή για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης ή για λόγους εργασίας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση.
 2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας ή οποιασδήποτε άλλης έκτακτης περίπτωσης, επιδεικνύοντας στις αρμόδιες Αρχές
  τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα καθώς και μετά από διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV2 (Rapid Test).
 3. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.
 4. Την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 00:00.
 5. Την αναστολή οικοδομικών εργασιών στη νήσο Κάλυμνο.
 6. Την αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
 7. Την αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
 8. Την αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ και β΄ βαθμού συγγένειας και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων
  και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
 9. Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της νήσου Καλύμνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  10.Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  11.Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού
  των κατοίκων της νήσου Καλύμνου.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γιατί είστε τόσο απαράδεκτοι εκεί στην Κάλυμνο;;;; γιατί εξακουθειτε να μην τηρείτε τα μέτρα;;;; έλεος!!!! Ήρθε το καλοκαίρι και θα πεινασετε με τα μυαλά που έχετε…… Μην λέτε μετά ότι φταίνε οι άλλοι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.