Σοφία Ζαχαράκη: Πώς μπορεί να συνδυαστεί το άνοιγμα τουρισμού με το ταυτόχρονο λοκντάουν στην Κάλυμνο

0
479

Η Yφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου 2021, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το λοκντάουν στην Κάλυμνο και το ζήτημα της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων στον τουριστικό κλάδο.

Ειδικότερα για την Κάλυμνο τέθηκε το θέμα για το καθολικό lockdown που ισχύει στο νησί και για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και όπως απάντησε η Υφυπουργός, αποτελεί μια έκτακτη περίσταση για την οποία υπήρξε άμεση αντίδραση αποσκοπώντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Δείτε τη σχετική ερώτηση και την απάντηση από τη συνέντευξη της Υφυπουργού.

Πώς μπορεί να συνδυαστεί το άνοιγμα με την ταυτόχρονη κήρυξη λοκντάουν σε τουριστικές περιοχές, κάτι λ.χ. που ισχύει για την Κάλυμνο από την Τετάρτη; Μήπως αυτά τα δεδομένα σας υποχρεώνουν να ξανασκεφτείτε τη μετάθεση της 15ης Μαΐου;

Η εξέλιξη στην Κάλυμνο αποτελεί μια έκτακτη περίσταση για την οποία υπήρξε άμεση αντίδραση αποσκοπώντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Είναι σαφές ότι τέτοια έκτακτα φαινόμενα μπορούν να συμβούν όπως συνέβησαν κατά τόπους και το προηγούμενο διάστημα.

Ομως όσο προχωράει ο εμβολιασμός, -ο οποίος στα μικρότερα νησιά έχει προχωρήσει ιδιαίτερα- και όσο το κλίμα γίνεται πιο θερμό, τέτοιες περιστάσεις θα είναι όλο και πιο σπάνιες. Η μεγάλη εικόνα παραμένει ότι τα νησιά μας είναι ασφαλή, αλλά και πολύ επιθυμητά ως τουριστικοί προορισμοί, όπως δείχνουν και οι σχετικές κατατάξεις για το 2021, και είναι έτοιμα να ανοίξουν πλήρως, μαζί με το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, κατά την ορισμένη ημερομηνία της 15ης Μαΐου. Η υποχρέωση όλων μας παραμένει και μετά τις 15 Μαΐου να τηρούμε τα μέτρα και να μην ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Ας υπερασπιστούμε όλα όσα μαζί καταφέραμε.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ