Εμπορικός Σύλλογος Κω: Η Υπουργική Απόφαση των μέτρων που ισχύουν από 3 μέχρι 10 Μαΐου 2021

0
1186

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠοικ.27683/2021 (ΦΕΚ 1814 Β΄), με την οποία καθορίζονται τα μέτρα που θα ισχύουν ως προς την λειτουργία των καταστημάτων για το χρονικό διάστημα από 3 μέχρι 10 Μαΐου.
Για το εμπόριο ισχύουν συγκεκριμένα τα εξής:
– Συνεχίζεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως την γνωρίζουμε, με click inside και click away και στα δύο επιδημιολογικά επίπεδα.
– Εντός των καταστημάτων ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν πελάτη ανά 10 τ.μ.
– Συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια self test και η ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ του αποτελέσματος για τους εργαζόμενους. Για τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο κατάστημα με φυσική παρουσία υπάρχει η υποχρέωση πραγματοποίησης self test χωρίς όμως ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ. Τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιχειρηματίες, η πραγματοποίηση self test γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
– Το εύρος ωραρίου από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 21.00.
– Δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου. Αν και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στην ΚΥΑ, το άνοιγμα γίνεται σε μεταφορά της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων που για φέτος συμπίπτει με αργία.
Παράλληλα, από τις 3 Μαΐου ξεκινάει και η εστίαση, λειτουργώντας ωστόσο με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
– Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.
– Με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.
– Με απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής.
Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πασχάλης Βρακίδης    Δημήτριος Κώστογλου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ