Η Κάλυμνος τίμησε σήμερα Κυριακή τους ήρωες των Ιμίων (Φωτο-ρεπορτάζ)

0
2411

Η Κάλυμνος, σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2016 , με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

ιμια 2017 τεσσερα

Στη Θ. Λειτουργία που προηγήθηκε και την επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος που μνημόνευσε και τους 3 Αξιωματικούς ΠΝ Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά  και Ελευθέριο Ευαγγέλου που πρίν ένα χρόνο περίπου, στις 11 Φεβρουαρίου 2016 έχασαν τη ζωή τους στην Κίναρο

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Κρεμαστινός

Παρόντες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής,  οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ι.Μαστροκούκος, Δ.Διακομιχάλης, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι, Μιχαήλ Ζαίρης και Γεώργιος Ρούσσος.

Από την Περιφέρεια ο έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος και ο έπαρχος  Κω Γ.Χαλκιδιός

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Στυλιανός Σεργεντάνης, και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από το 5/42 ΣΕ.

Από πλευράς Ναυτικού ο Κυβερνήτης της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ήταν ελλιμενισμένη στο λιμάνι Καλύμνου, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω και αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεοφιλος Τσαγκάρης  με αντιπροσωπεία στελεχών και ο Υποδιοικητή τους ΑΤ Καλύμνου Απόστολος Κατσιώτης .

ιμια 2017 τρια

Καθηγητές ,δάσκαλοι, οι σημαίες των σχολείων ,πολλοί μαθητές, πρόσκοποι και πολύς κόσμος.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος , εκφώνησε μία εξαιρετική ομιλία.

Ο  Παναγιώτης Γιαμαίος αφού έκανε μία ιστορική αναφορά στις συνθήκες που κατοχυρώνουν τα Ίμια στην Ελλάδα και στις  παράλογες απαιτήσεις της γείτονος Τουρκίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της κρίσης των Ιμίων και έκλεισε με αναφορά στους 3 Αξιωματικούς του ΠΝ που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

ιμια 2017 δυο

ιμια 2017 πέντε

ιμια 2017 εξη

Στεφάνια κατά σειρά κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Παίσιος , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής,ο έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ψαράς, ο Κυβερνήτης της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ,ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Στυλιανός Σεργεντάνης, ο Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Κω,ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο  ο Υποδιοικητής του ΑΤ Καλύμνου Υπαστυνόμος Απόστολος Κατσιώτης ,ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος και ο εκπρόσωπος των Παλαιών πολεμιστών Αντώνης Βαζανέλλης.

ιμια 2017 οκτω

ιμια 2017 εννεα

ιμια 2017 δεκα

ιμια 2017 δώδεκα

ιμια 2017 δεκατρια

ιμια 2017 δεκατεσερα

ιμια 2017 δεκαπεντε

ιμια 2017 δεκαεπτα

ιμια 2017 δεκαοκτω

ιμια 2017 δεκαεννεα

ιμια 2017 εικοσι

 

Συγκινητική ήταν η σκηνή με  μικρά παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές της Καλύμνου, που πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων Αξιωματικών κρατώντας φωτογραφίες των 3 Αξιωματικών του ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

ιμια 2017 ενα

Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης με την παρουσία πολύ κόσμου που έκλεισε με τη δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο και στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές.ιμια 2017 αλφα

Η κατάθεση στεφάνων στην Κάλυμνο στο μνημείο των 3 πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στα ΊμιαΧριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Φωτορεπορτάζ από το φακό του Μιχάλη Γλυνάτση*.

%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%bd%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%82

*Καθηγητής Φυσικής Αγωγής- Προπονητής Κολύμβησης

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ πατώντας εδώ

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ