115 φιάλες αίματος (30 από Κω) στην αιμοδοσία της Περιφέρειας | Ευχαριστήριο Επάρχου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
653

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ

 

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας, πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με συνδιοργανωτή το «Όλοι μαζί μπορούμε», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο κτίριο του Επαρχείου Κω-Νισύρου καθώς είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 30 φιαλών αίματος.

 

Ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Καμπανής Ιωάννης ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Γ.Ν-Κ.Υ. Κω κ. Βασιλειάδη Σταμάτη, το Τμήμα Αιμοδοσίας, το Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών Κω, τον Ερυθρό Σταυρό, όπως και το ζαχαροπλαστείο Kos Patisserie, το Εμπόριο Τροφίμων και Ποτών Κασίου Μηνάς ΙΚΕ και το βιβλιοπωλείο Έκφραση για την πολύτιμη αρωγή, την υποστήριξη και την προσφορά τους στο κάλεσμά μας.

 

Πρωτίστως, ο Έπαρχος ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες, η άμεση ανταπόκριση και μεγάλη προσέλευση των οποίων, απέδειξε για πολλοστή φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη, υποστηρίζοντας έμπρακτα συμπολίτες μας σε ανάγκη.

 

 

Γραφείο Τύπου

βίντεο:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

115 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μαζική η προσέλευση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία της Περιφέρειας σε Ρόδο και Κω  

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας. Στις οργανωμένες νοσοκομειακές αιμοδοσίες η προσέλευση εθελοντών μειώθηκε, με συνέπεια οι διαθέσιμες ποσότητες αίματος να περιορίζονται και χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη το αίμα να ταλαιπωρούνται ή ακόμη χειρότερα να απειλείται η υγεία τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έσπευσαν στο κάλεσμά μας να προσφέρουν αίμα, να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους τους. Η μαζική προσέλευση και στην πρώτη ημέρα αιμοδοσίας στη Ρόδο και στη δεύτερη, που προστέθηκε εκτάκτως λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά και στην Κω, όπου έφτασε το ανώτατο όριο της δυνατότητας αποθήκευσης του νοσοκομείου, είναι συγκινητική. Οι εθελοντές ενίσχυσαν με την πράξη αλληλεγγύης τους το εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας και προστατεύουν τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Είναι και αυτή μια αγνή πράξη πατριωτισμού»επισήμανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον ΕΟΔΥ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κω «Ο Ιπποκράτης» συγκεντρώθηκαν 115 φιάλες αίματος, 85 από τη Ρόδο και 30 από την Κω, οι οποίες προορίζονται για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος στα δυο Νοσοκομεία της Περιφέρειας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας. Σημειώνεται ότι οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν στην Κω έφτασαν το μέγιστο αριθμό της ικανότητας αποθήκευσης του Γ. Νοσοκομείου Κω, ενώ υπήρχαν εθελοντές που, επειδή δεν πρόλαβαν γι’ αυτό το λόγο να δώσουν αίμα και έκλεισαν επόμενο ραντεβού για αιμοδοσία στο Νοσοκομείο.

Το αίμα θα διατεθεί στα Γενικά Νοσοκομεία Ρόδου και Κω, τα οποία και παρείχαν τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

 

 

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ