Γ. Κρητικός: «Η παράταξη Γλυνού έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με όλα τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος

10
677

Γ. Κρητικός: «Η παράταξη Γλυνού έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με όλα τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος»

 

 

Η Περιφερειακή Αρχή Χατζημάρκου έχει ταυτιστεί στα μάτια των συμπατριωτών μας

με τα μεγάλα έργα και με την επίλυση όλων των σοβαρών θεμάτων στο παρόν

και αποτελεί ελπίδα και εγγύηση για το μέλλον του τόπου.

 

Η μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έχει ταυτιστεί

στη συνείδηση του κόσμου με όλα τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος

και ως μόνιμοι αρνητές κάθε προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου.

 

 

Άρθρο του Γιάννη Κρητικού,

 Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού Δωδεκανήσου

 

 

Βρισκόμαστε στα μέσα περίπου της θητείας μας. Χρονική στιγμή ιδανική για να κάνουμε μια πρώτη ουσιαστική αποτίμηση της μέχρι τώρα παρουσίας των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

 

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία επισήμανση. Σε όλους τους κώδικες και νόμους της αυτοδιοίκησης (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ‘Καποδίστριας’, ‘Καλλικράτης’, κτλ.) ο νομοθέτης κάνει λόγο για παρατάξεις της ‘πλειοψηφίας’ και της ‘μειοψηφίας’.  Δεν χρησιμοποιεί τους όρους ‘συμπολίτευση’ και ‘αντιπολίτευση’ πουθενά. Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Γίνεται επειδή στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των μελών των Συμβουλίων. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και διάθεση προσφοράς.  Πραγματικοί αντίπαλοι αποτελούν τα προβλήματα του τόπου και οφείλουμε όλοι απ’ όποια θέση κι’ αν βρισκόμαστε να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια επίλυσής τους μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο και τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από τη θέση μας.

 

Η Περιφερειακή Αρχή Χατζημάρκου έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής με εξαιρετική επιτυχία στις απαιτήσεις του ρόλου της.  Ο κ. Περιφερειάρχης είναι ένας σύγχρονος ηγέτης. Λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Οργάνωσε την ομάδα μας και βοήθησε να αποκτήσουν κοινό βηματισμό οι Σύμβουλοι της παράταξής μας, που προέρχονται από όλους τους χώρους του πολιτικού φάσματος.  Υπάρχει ένα κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών μας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ακολουθούμε μια πολύ καλά σχεδιασμένη στρατηγική για την επίτευξη των στόχων που από κοινού έχουν τεθεί.

 

Και στην προσπάθεια αυτή, οι πόρτες είναι μόνιμα ανοικτές σε όσες και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια. Υπάρχει σε εξέλιξη ένας διαρκής ανοικτός, δημοκρατικός και συμμετοχικός διάλογος με όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας.  Στο τραπέζι του διαλόγου μπαίνουν όλες οι προτάσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται. Οι προτάσεις των φορέων (Επιμελητηρίων, Συλλόγων, Ενώσεων, κτλ.) αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα με αυτές που προέρχονται από μεμονωμένους πολίτες και μαθητές/τριες των σχολείων μας. Καταφέραμε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις των τοπικών μας κοινωνιών, δημιουργήσαμε συμμαχίες και προχωράμε μπροστά με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.

 

Και το αποτέλεσμα της πρώτης διετίας είναι καταπληκτικό. Έχει παραχθεί ένα τεράστιο έργο που είναι πλέον ορατό σε όλες και όλους και το οποίο επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των νησιών στις συνεδριάσεις μας.

 

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε τα ίδια και για τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας. Δεν κάνω καθόλου λόγο για τις  υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας καθώς δύο από αυτές είναι μονοπρόσωπες με ισχνή παρουσία στις συνεδριάσεις, καμιά ουσιαστική πρόταση και μηδενική σχεδόν κοινωνική επιρροή, ενώ η άλλη λειτουργεί περισσότερο ως εκπρόσωπος συγκεκριμένου κόμματος εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου και λιγότερο ως παράταξη αυτοδιοίκησης.

 

Η παράταξη του κ. Γλυνού μοιάζει με ορχήστρα από την οποία απουσιάζει συνήθως ο μαέστρος, τα πρώτα βιολιά παίζουν διαφορετικά κομμάτια, κάποια μέλη έχουν αποχωρήσει και τα περισσότερα έχουν αφήσει στην άκρη τα όργανά τους. Κρίμα, γιατί κάποια από τα στελέχη έχουν εμπειρία και ιστορία στην αυτοδιοίκηση και δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν μέχρι σήμερα το παραμικρό.

 

Λείπει το όραμα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και απουσιάζει παντελώς η όποια στρατηγική στην ανάδειξη σοβαρών θεμάτων και κατάθεση προτάσεων. Όταν δεν απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, δεν καταθέτουν προτάσεις, είναι συνήθως αρνητικοί στις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής και δείχνουν απρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

 

Ο κ. Γλυνός και πολλοί συνεργάτες του έχουν την ευθύνη για μια σειρά από προβλήματα του χθες.  Αν και διοίκησαν για δεκαετίες, δεν κατάφεραν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις για όσα μικρά ή μεγάλα είχε ανάγκη ο τόπος μας.  Και ενώ κατά την τελευταία διετία τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν μέρος της λύσης των προβλημάτων που οι ίδιοι μας φόρτωσαν, επιμένουν μέχρι σήμερα μονότονα και πεισματικά σε μια στείρα άρνηση.  Είναι φανερό πια ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Περιφερειακή Αρχή (και κατ’ επέκταση στον τόπο μας) μέσα από έναν άστοχο και ατεκμηρίωτο καταγγελτικό λόγο που δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει ταυτιστεί στα μάτια των συμπατριωτών μας με τα μεγάλα έργα και με την επίλυση όλων των σοβαρών θεμάτων στο παρόν και αποτελεί ελπίδα και εγγύηση για το μέλλον του τόπου.

 

Όπως δεν είναι και καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με όλα τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος και ως μόνιμοι αρνητές κάθε προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου.

 

 

 

 

Γιάννης Κρητικός

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Πολιτισμού Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε γιαννη μου ηθελα την αποψη σου για το επαρχειο και τον επαρχο. κανει καλα τη δουλεια του; ο περιφεριαρχης, την κω τη βλεπει οπως τη ροδο;;;; εδω ενα προβλημα στον επαρχιακο δρομο εκει στου σκλαβενιτη δεν ενδιαφερεται κανενας. μηπως φταιει ο σωτηρης;;;; εσυ τι εχεις κανει σαν περιφεριακος συμβουλος;;;; ζητησες ποτε την επιλυση του;;;; η θα πνιγογομαστε παλι τον χειμωνα;;;;

  2. .. Και δυστυχώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί εμβόλιο ……. και μεγαλομανίας…..

  3. ρε εδώ ο κόσμος καίγεται. Φεβρουάριο λέγατε για τα λεφτά της εε και τελειώνει ο Μάρτης, Ρε άχρηστοι θα αφήσετε τα λόγια για τον Γλυνό, η οικονομία καταρρέει. Ρε ξυπνάτε

  4. γιατί δεν μας λετε κάτι για την βία που τόσα πολλά ακούγονται αυτή τη περίοδο? ……… Άστε κατά μέρος την Ακροδεξιά ρητορική,που μόνο δηλητηριάζει.

  5. Στην Ρόδο πότε χοτ σποτ οταν το ειπε ο περιφεριαρχης σου,πού ήσουν εσυ και ο μαραγκός να πάρετε θέση;πού ήσουν να στηρίξεις τον πρώην πρόεδρο πυλιού πού ήταν κατά της επέκτασης της δομής;Δυστυχώς δέν ξεχνάμε ποίοι πραγματικά πάλεψαν για το νησί μας!

  6. Ξαφνικά θα το καταλάβετε..έχω ένα πρόβατο για βάφτιση, είσαι για κουμπάρος; μπομπονιέρες θα έχω κόλλυβα με σταυρουδάκια χρυσά..σαν τους γείτονες που ξεπεράσατε..φρουρά φρουρά …να ένας δημοκράτης νονός.

  7. Αφήστε τα λόγια και ξεκινήστε τα έργα.
    Έχει ένα χρόνο τώρα που μετά το φυλάκιο του Ζουλουφη έχει πάθει καθίζηση ο δρόμος ερχόμενοι προς κεφαλο έχουν βάλει 4 κώνους δεξιά και αριστερά για να πουν ότι εκεί υπάρχει γεφύρι, δεν υπάρχει ένα καρότσι πίσσα νά τό καλύψουν μέχρι παραμονή των εκλογών πού θα γίνει η περιβόητη μελέτη.

  8. ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΕ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ?? ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΕΣΥ?? ΠΟΥ?? ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗ …..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙΣ! Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΜΑΘΕ ΠΙΑ! ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΡΥΦΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.