Δήμος Νισύρου: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο TRISMI (μετατροπή του νησιού σε Πράσινο νησί μηδενικών ρύπων)

0
489

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TRISMI

Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας του Δήμου Νισύρου με το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Δήμος μας συμμετέχει στο ερευνητικό έργο TRISMI (Transferring a toolkit for RES Integration in Smart Mediterranean Islands and Rular areas) που έχει σαν στόχο την προώθηση στρατηγικών χαμηλών εκπομπών Ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας για συγκεκριμένες περιοχές της Μεσογείου (πόλεις, νησιά, απομακρισμένες περιοχές). Ο στόχος του έργου θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη ενός πολύ-παραγοντικού εργαλείου μεταφοράς γνώσης και πληροφοριών που θα έχει ως  αποτέλεσμα την αύξηση των εφαρμογών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για όλους τους συμμετέχοντες. Για τη Νίσυρο στόχος είναι η δημιουργία ενός ανανεωμένου στρατηγικού σχεδίου αναφοράς για το κλίμα καθώς και για την αειφόρο ενέργεια, το οποίο θα λάβει υπόψη την πρώτη μελέτη του Πανεπιστημίου για το Ενεργειακό δυναμικό και την μετατροπή του νησιού σε Πράσινο νησί μηδενικών ρύπων.

Το TRISMI χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG, ένας μηχανισμός που στοχεύει στην υποστήριξη συνεργασιών ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς (Πανεπιστήμια, Δήμοι, Εκπαιδευτικά Κέντρα κλπ) μέσω της χρηματοδότησης έργων και δράσεων που άπτονται των τομέων της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Έρευνας, της Εκπαίδευσης, της Μεταφοράς και της Βιώσιμης Ενέργειας.

Οι Εταίροι του έργου ΤΡΙΣΜΙ είναι:

  • Πανεπιστήμιο Σιαπένζα της Ρώμης (Συντονιστής), Ιταλία
  • Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Κροατία
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα
  • Οργανισμός Πόλεων και Δήμων στο Λάτσιο, Ιταλία
  • Ινστιτούτο Περιφερειακής Ενέργειας της Κροατίας
  • Δήμος Καπτζίνα, Βοζνία Ερζεγοβίνη
  • Δήμος Νισύρου, Ελλάδα

 

Το έργο ΤΡΙΣΜΙ θα έχει επίσημη έναρξη τον Απρίλη 2021.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.