Απάντηση του Προέδρου της ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ Γιώργου Χαλκιδιού στον Μανώλη Σαρικά

3
686

«Ο Μανώλης Σαρικάς, ως Γραμματέας της ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ, έχει την ευθύνη να φτιάξει το λάθος των Πρακτικών

 

Εκτός αν πέρασε πλέον στο στάδιο των αυτοκαταγγελιών»

———————————————————————————————

 

Απάντηση του Προέδρου της ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ Γιώργου Χαλκιδιού στον Μανώλη Σαρικά:

 

Δύο μέρες παρακολουθούμε το θέατρο των «καταγγελιών» του Γραμματέα της ΑΜΚΕ Γαληνός και Περιφερειακού Συμβούλου, Μανώλη Σαρικά.

 

Δύο είναι τα τραγικά και πολύ υποτιμητικά συμπεράσματα για τον Γραμματέα της ΑΜΚΕ:

Πρώτον, ότι γνώριζε την αλήθεια, όταν και τη Δευτέρα και την Τρίτη-για όσους έχασαν την παράσταση την πρώτη ημέρα-προέβη στις δήθεν «αποκαλύψεις». Μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης, επιβεβαιώνω ότι γνώριζε, γιατί, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, προηγήθηκε τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί του, κατά την οποία του εξήγησα με απλές λέξεις, που γίνονται αντιληπτές ακόμα και από απλούς ανθρώπους, χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο, πόσο δε μάλλον, για τον επιστήμονα Μανώλη Σαρικά, ότι οφειλόταν σε παραδρομή του εγγράφου-πρόσκλησης  της ΑΜΚΕ Γαληνός.

 

Το δεύτερο είναι ότι, όφειλε να έχει ο ίδιος επιμεληθεί το έγγραφο,  γιατί ως Γραμματέας της ΑΜΚΕ Γαληνός «φροντίζει για την τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων και επιμελείται για την ορθή διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και την ενημέρωση του αρχείου της Εταιρείας», όπως ορίζει το καταστατικό της ΑΜΚΕ Γαληνός, στο άρθρο 6.

 

Εν ολίγοις, ο συνάδελφος αγνόησε την αλήθεια, που ήταν εν γνώσει του, για να διαβάλει συνάδελφο αυτοδιοικητικό, για ένα τυπικό, και μόνο λάθος, που εν τέλει όφειλε ο ίδιος να έχει διορθώσει εκ της θέσεώς του, αν έκανε σωστά στη δουλειά του.

 

Εκ του περισσού, στην τηλεφωνικής μας επικοινωνία της Κυριακής, του εξήγησα ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Περιφερειάρχη ή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ Γαληνός περί ορισμού της Χαρούλας Γιασιράνη, ως επιστημονικά υπεύθυνης. Υπάρχει ωστόσο, η απόφαση 104/2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου, από 17 Ιουλίου 2020, που θα όφειλε ως Περιφερειακός Σύμβουλος να γνωρίζει, με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση 184/2019 και ορίζει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης «ΑΜΚΕ-ΓΑΛΗΝΟΣ» την Χαρούλα Γιασιράνη σε αντικατάσταση του Περιφερειακού Συμβούλου, Θωμά Σωτρίλλη.

Αν και με διττή ιδιότητα, αυτή του περιφερειακού συμβούλου και του Γραμματέα της ΑΜΚΕ Γαληνός, ο Μανώλης Σαρικάς αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τι ο ίδιος υπογράφει.

 

Υπηρετώ τα κοινά τόσα χρόνια και λυπάμαι ειλικρινά που βρίσκομαι, πρώτη φορά, μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Συνάδελφος αυτοδιοικητικός που γνωρίζει την αλήθεια ανάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα μια ασήμαντη παραδρομή, για να διαβάλλει συναδέλφους, όταν μάλιστα υπεύθυνος για τη διατήρηση του λάθους στα έγγραφα είναι ο ίδιος, λόγω της θέσης του, βάσει καταστατικού.

 

Ας αναλογιστεί ο συνάδελφος Μανώλης Σαρικάς, που έχει περάσει από πανεπιστημιακά έδρανα, αν αυτό το «επιστημονικό κύρος» επιθυμεί να τον διακρίνει.

 

Εκτός και αν πέρασε πλέον και στο στάδιο των «αυτοκαταγγελιών».

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Σαρικάς: Επιστημονικά υπεύθυνη η Χ. Γιασιράνη στην ΑΜΚΕ “Γαληνός”, ενώ προβλέπεται ιατρός

 

Μία νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με όσα είπε στον sky ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”-γιατρός, Μανώλης Σαρικάς, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ορίσθηκε ως επιστημονικά υπεύθυνη στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Γαληνός» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη.

Μάλιστα -όπως πρόσθεσε ο κ. Σαρικάς- η τοποθέτηση αυτή έγινε από τον κ. Χατζημάρκο, παραβλέποντας το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΚΕ “Γαληνός”, αφού με βάση το καταστατικό γι’ αυτή τη θέση ο υπεύθυνος θα πρέπει να είναι γιατρός. Σημειώνεται ότι από τη θέση αυτή αντικαταστάθηκε ο γιατρός-περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Σωτρίλλης.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποτε υπήρχε ένας Καραγιάννης που είχε βάλει ιπτάμενο δελφίνι για ιατρική φροντίδα των μικρών νησιών!Τώρα υπάρχει ένας αχαρακτήριστος τυπάκος που πάει στη Χάλκη με το σκάφος του ομπρελά την Κυριακή για να εμβολιαστεί εκτός σειράς και να φάει μπαρμπούνια!Τι απαντάς σε αυτό; Ή θα απαντήσει το Γραφείο Τύπου;

  2. Βρε από πότε μπαίνει κάποιος πρόεδρος στη «Γαληνός» που είναι εκτός χώρου υγείας; Έβαλαν ποτέ πρόεδρο των Ηλεκτρολόγων τον Καμπανή; Απλά ήθελε να βγάλει τον γιατρό Σωτρίλλη, που ανεξαρτητοποιήθηκε, και έβαλε τον Χαλκιδιό που τα ξέρει καλύτερα…Περίεργοι είστε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.