Κορυφαία παγκόσμια διάκριση για την Κάλυμνο και την Ελλάδα μέσα από το The Kalymnos Experience

1
577

Η Κάλυμνος, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί «Best in Travel 2021» προορισμό, ενώ το Lonely Planet καλεί τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα μας και στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι.

Μεγάλη ευκαιρία τόνωσης του ρεύματος επισκεπτών προς το νησί μας, αφού το Lonely Planet ανέδειξε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό του κόσμου στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή για το 2021, ή αλλιώς, «Sustainable Food
Destination».
Η Κάλυμνος και το Kalymnos Experience συνέβαλε σε αυτή τη διάκριση, μαζί με προορισμούς όπως η Κρήτη, η Μάνη, η Λέρος, τα Μετέωρα και οι Δελφοί, οι οποίοι προσφέρουν θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, συνδυάζοντάς τες με τη γαστρονομία από τοπικά προϊόντα.

Το Lonely Planet ξεχώρισε στην Κάλυμνο το «The Kalymnos Experience», ένα νέο project που συνδυάζει τις outdoor δραστηριότητες με τη γαστρονομία του νησιού. Στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητές, διοργανώνονται βοτανικοί περίπατοι, μαθήματα μαγειρικής, επισκέψεις σε μελισσοκόμους και γενικά προβάλλονται οι ντόπιοι παραγωγοί και τα προϊόντα τους, οι ντόπιες επιχειρήσεις και η τοπική γαστρονομία.

Αυτά θα αποτελέσουν και τη βάση όλων των νέων υπηρεσιών του ΤΚΕ. Η βράβευση έρχεται σε μια πολύ σημαντική χρονιά από πολλές απόψεις, όχι μόνο λόγω των δυσκολιών της πανδημίας, αλλά επειδή φέτος, οι δραστηριότητες στη φύση όπως οι εκδρομές με σκάφος, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, ιππασία, καταδύσεις, περπάτημα, yoga κτλ, διευρύνονται.

Στο νέο χώρο του TKE στο Μασούρι, θα συστεγαστεί ένα μοναδικό Nutrition Bar, που θα περικλείει όλη τη φιλοσοφία γύρω από τη βιώσιμη διατροφή και το σεβασμό στη φυσική ισορροπία.

Μεγάλη τιμή για ολόκληρο το νησί, αφού η Κάλυμνος και το Kalymnos Experience εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του Lonely Planet, ως «εικόνα» της ελληνικής βράβευσης και της Ελλάδας ως Sustainable Food Destination.

https://www.facebook.com/the.kalymnos.experience/videos/488098245690501

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel?c=sustainability&id=food-destination

Έγραψαν για το Kalymnos Experience:

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel?c=sustainability&id=food-destination

https://m.naftemporiki.gr/story/1660271/tourismos-dipli-diakrisi-gia-tin-ellada-apo-to-lonely-planet-kai-national-geographic-traveller

https://news.gtp.gr/2020/11/19/lonely-planet-names-greece-best-sustainable-food-destination-2021/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ