Θανάσης Μπαράκας : Ομολογία παραβίασης προσωπικών δεδομένων η πρωινή «απολογία» του Περιφερειάρχη

0
514

Θανάσης Μπαράκας : Ομολογία παραβίασης προσωπικών δεδομένων  η  πρωινή «απολογία» του Περιφερειάρχη

Τον εαυτό του προσπάθησε να υπερασπιστεί σήμερα μιλώντας στο Notos News, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Με τα γνωστά του  επιχειρήματα, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το ατόπημα στο οποίο περιέπεσε.

Αντί να ζητήσει συγνώμη, από τους πολίτες που τους προσπέρασε για να εμβολιαστεί  εκτός σειράς στη Χάλκη, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη σε αυτούς εμμονικά  πιστεύει ότι   τον κατατρέχουν για να  τον πλήξουν πολιτικά.

Οι πολίτες όμως   μπορούν να καταλάβουν αν τους απαξίωσε ή αν τους υπερασπίστηκε και να κρίνουν.

Αντί να παραδεχθεί το λάθος του, επετέθη με τρόπο που δεν αρμόζει σε πολιτικό και πολύ  περισσότερο σε αυτοδιοικητικό,  σε όσους του ασκούν κριτική για τις αστοχίες και την αποτυχία του  στη διοίκηση του Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζοντας με, ως μέλος συμμορίας- χορωδίας.

Επιπλέον  επειδή θεωρεί πως  και η νομοθεσία είναι αλά κάρτ δήλωσε πως ζήτησε και έλαβε, τη λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που  τις τελευταίες ημέρες, εξεδήλωσαν την επιθυμία να εμβολιαστούν ενώ ανήκαν στην κατηγορία των αρνητών.

Αν αυτό δεν είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τότε τι είναι;

Μπορεί  επειδή είναι Περιφερειάρχης να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν την υγεία των πολιτών;   Πιστεύω πως για  το θέμα των προσωπικών δεδομένων που ο ίδιος ανέδειξε θα πρέπει να επιληφθεί ο Εισαγγελέας ο οποίος θα ερευνήσει και θα βρει ποιος του έδωσε τη λίστα.

 

Ακόμη, επειδή γνωρίζει εκ των προτέρων για  το στραπάτσο της φετινής τουριστικής σεζόν, επιχείρησε να γυρίσει υπέρ του  την κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες από τώρα, σε όσους του ασκούν κριτική.

Επιχείρησε δηλαδή να προκαταβάλλει τον κόσμο, ότι σε περίπτωση που ο τουρισμός δεν πάει καλά και φέτος θα  φταίνε οι …άλλοι.

 Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον  πρώτο πολίτη του Νοτίου Αιγαίου. Συνηθίζει να εκτοξεύει λάσπη, σε όσους έχουν αντίθετο λόγο σε όσους του ασκούν κριτική, γιατί δεν έχει μάθει να ενεργεί και να πράττει πολιτικά. Στην πολιτική δεν  μπορεί να έχει θέση η λάσπη αλλά η δημοκρατία, ο ελεύθερος λόγος και η πολυφωνία.Δεν θα μείνω στους απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ισοπεδώνοντας  το επίπεδο της πολιτικής. Γνωρίζω πως όποτε είναι σε δύσκολη θέση, χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις εκφράσεις για να διαφύγει πολιτικά. Το βιώσαμε αυτό όταν  ήταν στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αλλά  και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρότι πέρασαν έντεκα χρόνια, δεν έμαθε κάτι γιατί δεν μπορεί και δεν το επιθυμεί. Ίσως είναι η ώρα να σκεφθεί αν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση ή αν θα πρέπει να αποσυρθεί. Γιατί η πολιτική είναι για αυτούς που δέχονται τον αντίθετο λόγο και μπορούν δημοκρατικά και πολιτικά να συζητούν ακόμη και με εκείνους που τους ασκούν την πιο σκληρή  κριτική. Θα συνεχίσω  την πορεία μου και θα αναδεικνύω τα προβλήματα του τόπου και του κόσμου που στενάζει και περιμένει λύσεις μέσα στην απόγνωση του. Στον κατήφορο της λάσπης δεν θα τον ακολουθήσω» .

Αθανάσιος Μπαράκας

Μέλος της Πολιτείας του ΜέΡΑ 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ