Εμβολιάστηκε εκτός σειράς στην Χάλκη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Χατζημάρκος; Αντιδράσεις…

0
1012

 

 

Εμβολιάστηκε εκτός σειράς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Χατζημάρκος;

Χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια φαίνεται να εμβολιάστηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και στέλεχος της ΝΔ, Γιώργος Χατζημάρκος, σύμφωνα με δημοσίευμα της του skyrodos.gr.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενώ είναι κάτοικος Ρόδου, μετέβη την περασμένη Κυριακή στο νησί της Χάλκης με ιδιωτικό σκάφος και έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, το skyrodos.gr δημοσιεύει ότι η κατάσταση στην οποία ήταν το όνομα του περιφερειάρχη παραδόθηκε στην υπεύθυνη του ιατρείου του νησιού, από τον ίδιο τον δήμο Χάλκης, μία ημέρα νωρίτερα από τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς.

Όπως αναφέρει το ίδιο Mέσο από τα προηγούμενα συνάγεται ότι ο κ. Χατζημάρκος δεν εμβολιάστηκε με δόση που περίσσεψε λόγω απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιασθεί. Το όνομά του μπήκε στην κατάσταση του Δήμου Χάλκης και η διαδικασία ακολουθήθηκε κανονικά.

To skyrodos.gr παραθέτει τα παρακάτω πέντε ερωτήματα:

  • Πώς δόθηκε τέτοια λίστα στη γιατρό της Χάλκης;
  • Παραδέχεται ο ίδιος ο περιφερειάρχης πως εμβολιάστηκε στη Χάλκη, χωρίς να είναι η σειρά του; Και γιατί επελέγη η Χάλκη ως κέντρο εμβολιασμού του;
  • Γιατί δεν εμβολιάστηκαν απλοί πολίτες που θα μπορούσαν, αφού εκδήλωσαν το ενδιαφέρον, αλλά προτιμήθηκε ο κ. περιφερειάρχης;
  • Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η καταγραφή των στοιχείων ΑΜΚΑ κλπ. στο ταμπλετ αλλά σε χωριστή χειρόγραφη κατάσταση;
  • Αν ο κ. Χατζημάρκος ανήκει σε ευπαθή ομάδα γιατί δεν εμβολιάστηκε στη Ρόδο και έπρεπε να πάει στη Χάλκη για τον σκοπό αυτό;

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Τα εμβόλια των “αρίστων” της Δωδεκανήσου»

Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς,

Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν,

Την ίδια ώρα, οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου Ρόδου για εμβολιασμό!

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσο για το δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν.

Η ανοσία των “αρίστων” έχει δύο όψεις. Οι “άριστοι” αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορονοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

 

 

 

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Όποιος έχει μπάρμπα στην ….Κορώνη παίρνει και την σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί;

Αγανάκτηση  και πλείστα ερωτηματικά προκαλεί στους πολίτες η είδηση που ήρθε στη δημοσιότητα , από τον ραδιοφωνικό σταθμό SΚΥ  και αφορά τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν  ο περιφερειάρχης περίμενε  τη σειρά του και απλά μετέβαινε στο κέντρο  που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.

Εδώ δεν έγινε όμως αυτό.Την περασμένη Κυριακή μετέβη στην Χάλκη και παίρνοντας τη σειρά άλλων πολιτών εμβολιάστηκε.Επίσης το γεγονός ότι το όνομα του Περιφερειάρχη ήταν γραμμένο στη λίστα που δόθηκε στους  υγειονομικούς,  δείχνει πως ο  εμβολιασμός στην Χάλκη έγινε προγραμματισμένα και όχι τυχαία, επειδή περίσσεψε κάποια δόση. Υπάρχει όμως και χειρότερο. Ζευγάρι πολιτών με καταγωγή από την Χάλκη που ήταν στο νησί,  ζήτησε να εμβολιαστεί αλλά αυτό δεν κατέστη  δυνατό, επειδή είχαν τελειώσει οι δόσεις των εμβολίων.

Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;

Πως είναι δυνατό ο πρώτος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου να συμπεριφέρεται με αυτό τον  τρόπο και να  περιφρονεί τον κόσμο που περιμένει εδώ και καιρό τη σειρά του για να εμβολιαστεί;

 

Ακόμη και αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα  γιατί δεν ζήτησε να γίνει ο εμβολιασμός του στη Ρόδο και  πήγε στη Χάλκη παραβλέποντας τη διαδικασία;

Γιατί τόση μυστικότητα για τον εμβολιασμό στη στιγμή που για κάθε γεγονός δημοσιεύονται δελτία τύπου μαζί  με τις φωτογραφίες ;

Ακόμη και αυθόρμητα να πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιαστεί σε ένα μικρό νησί ,για να στείλει το μήνυμα στους ακρίτες για την εφαρμογή των μέτρων  πάλι ατόπημα διέπραξε, γιατί με τον τρόπο που το έκανε  προσέβαλε τον κόσμο που στωικά υπομένει και περιμένει τη σειρά του για το περίφημο εμβόλιο.

Προσέβαλε και τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για τους οποίους, θυσιάστηκε η οικονομία ώστε να προστατευθούν, αλλά η  κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταγράψει , ώστε να εμβολιαστούν πρώτοι και αναγκάζονται να είναι στις  λίστες αναμονής με ηλικιακά κριτήρια, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Οι  Καλύμνιοι, που πρέπει να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για  τη μετάβαση και τη διαμονή τους στη Ρόδο προκειμένου να εμβολιαστούν είναι πολίτες  δεύτερης διαλογής ;

Θυμίζουμε πως   ηλικιακά η διαδικασία είναι ακόμη στους πολίτες ηλικίας 60 με 64  και 70 με 75 έτη.

Στη σειρά για πολύ καιρό πρέπει να περιμένουν όλοι  οι υπόλοιποι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία στη στιγμή που ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ Θεοχάρης προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού  για τους επισκέπτες της χώρας.

Τελικά και  για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι αποκλεισμοί  και  οι διαχωρισμοί  σε πληβείους  και …πατρικείους ;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ