Γ. Ρούσσος (πρ. Δήμαρχος Καλύμνου): KALYMNOS-COVID FREE ISLAND με πρόταση για οριζόντιους εμβολιασμούς

0
1375

Προτείνεται ότι αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα ο Δήμος να συνεισφέρει. Για 20.000 εμβόλια(1η+2η δόση) απαιτούνται το πολύ 20000Χ50=1.000.000 ευρώ

Επιστολή που υπογράφει ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος εκ μέρους της ομάδας της Διαδικτυακής Ομάδας KALYMNOS-COVID FREE ISLAND στάλθηκε προς τον Δήμαρχο Καλυμνίων, τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου , με πρόταση για ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ με στόχο 60% ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και επίτευξη ΤΕΙΧΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ προκειμένου η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΩΣ KALYMNOS-COVID FREE ISLAND και να σωθεί η φετινή Τουριστική Σαιζόν

Μάλιστα προτείνεται να δηλωθεί προς την Κυβέρνηση ότι αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να στηριχτούν όλα τα προτεινόμενα τότε ο Δήμος μας προθυμοποιείται να συνεισφέρει εφόσον του δοθεί η νομική δυνατότητα, έστω και στερούμενος τα χρήματα αυτά από κάποια έργα. Για 20.000 εμβόλια(1η+2η δόση) απαιτούνται το πολύ 20000Χ50=1.000.000 ευρώ

Παραθέτουμε την επιστολή

Διαδικτυακή Ομάδα Καλυμνίων ΠολιτώνKALYMNOS-COVID FREE ISLAND

Θέμα: Πρόταση δράσης για KALYMNOS-COVID FREE ISLAND

Κύριε Δήμαρχε , Κύριοι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Καλύμνου και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλύμνου

Η επιστολή αυτή γίνεται εκπροσωπώντας και εκφράζοντας 184 μέλη (έως και 10:24 της 23/02/2021) της Διαδικτυακής Ομάδας στο FB με την ονομασία «KALYMNOS COVID-FREE ISLAND»Κύριοι ,Είναι πλέον προφανές ότι μετά την έξαρση των κρουσμάτων COVID19 στον Δήμο μας , κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα , η Κάλυμνος έχει δυστυχώς καταγραφεί παντού ως νησί με υψηλή διάδοση του ιού. Η διαπίστωση αυτή μας υποχρεώνει στην ένταση όλων των διαθέσιμων τρόπων προστασίας τόσο της υγείας όσο και της εικόνας του νησιού μας , ιδίως ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου.

Αν δεν αλλάξει αυτή η εικόνα του KALYMNOS-COVID FULL ISLAND και να γίνει σύντομα εικόνα KALYMNOS-COVID FREE ISLAND , τότε το νησί απειλείται με μεγάλης κλίμακας οικονομική καταστροφή , κάτι που είμαστε σίγουροι ότι όλοι το αντιλαμβάνεστε.Εστιάζοντας λοιπόν την προσοχή μας στο θέμα της εικόνας της Καλύμνου ενόψει της τουριστικής περιόδου 2021 , πρέπει να δεχτούμε με ρεαλισμό ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι σύντομης ανατροπής της , εκτός και μόνο από την ΕΠΊΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ οπότε να έχει χτιστεί ένα τείχος προστασίας όπως μας λένε οι ειδικοί και έτσι να μπορεί η Κάλυμνος να εμφανίζεται παντού ως KALYMNOS-COVID FREE ISLAND.

Για να έχει νόημα η επιδίωξη αυτού του στόχου για την τουριστική περίοδο του 2021, που για την αναρρίχηση ήδη ξεκίνησε , πρέπει το ποσοστό 60% εμβολιασθέντων από τον πληθυσμό της Καλύμνου (9.707 άτομα) να επιτευχθεί το αργότερο έως τέλος Απριλίου του 2021. Όμως με τους ρυθμούς εμβολιασμού που ακολουθούνται(έως και την 22/02/2021 είχαν εμβολιστεί με την 1η δόση μόνο 726 άτομα δηλαδή ποσοστό 4,49%) αυτό είναι 100% ΑΔΥΝΑΤΟ.

Συνεπώς απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες και στο πλαίσιο αυτό σας προτείνουμε

1. Να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση , να θεσμοθετήσει και να υλοποιήσει και για την Κάλυμνο τον ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ του πληθυσμού που ήδη εφαρμόζει για τα μικρά νησιά , εγκαταλείποντας τον σταδιακό εμβολιασμό ανά ηλικία.

2. Να στηριχτεί με συνεχείς δημόσιες παροτρύνσεις από όλους τους επικεφαλής των Παρατάξεων και φυσικά τον Δήμαρχο , προς τους συμπολίτες μας , η αναγκαιότητα του άμεσου εμβολιασμού όλων.

3. Να εκδοθούν άμεσα ενημερωτικά φυλλάδια παρότρυνσης του πληθυσμού προς εμβολιασμό και να διανεμηθούν με courier στους συμπατριώτες μας

4. Να ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ να αλλάξει τον τρόπο παρουσίασης των καθημερινών δεδομένων για τα κρούσματα και τα ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ(1η δόση) ,ώστε να μην εμφανίζονται μόνο ανά Περιφερειακή Ενότητα αλλά να εμφανίζονται ανά Δήμο , όσον αφορά τους νησιωτικούς Δήμους. Εν τω μεταξύ θα μπορούσε αυτό να γίνει εφικτό με καθημερινή συνεργασία των Δήμων της Δωδεκανήσου με τα Εμβολιαστικά Κέντρα και τα κατά τόπους κλιμάκια του ΕΟΔΥ , στο πλαίσιο μιας τέτοιας δράσης της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας μας ή μια τέτοιας δράσης της ίδιας της Περιφέρειας.

5. Να δηλωθεί προς την Κυβέρνηση ότι αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να στηριχτούν όλα τα ανωτέρω τότε ο Δήμος μας προθυμοποιείται να συνεισφέρει εφόσον του δοθεί η νομική δυνατότητα, έστω και στερούμενος τα χρήματα αυτά από κάποια έργα. Για 20.000 εμβόλια(1η+2η δόση) απαιτούνται το πολύ 20000Χ50=1.000.000 ευρώ

6. Να ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΕ όλες αυτές τις σκέψεις και προτάσεις όπως θα διαμορφωθούν τελικά από εσάς.

7. Να προωθηθεί η αποδοχή αυτού τους σχεδιασμού από τον Δήμαρχο προς όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης και διοίκησης (Έπαρχο, Περιφερειάρχη, Βουλευτές, Κυβέρνηση)

8. Να γίνει ένα συντονιστικό όργανο παρακολούθησης , επικαιροποίησης και συνεχούς προώθησης αυτού του σχεδιασμού σε ημερήσια βάση με ένα άτομο ως γραμματειακή υποστήριξη και μια επιτροπή εθελοντών δημοτικών συμβούλων ή και πολιτών , υπό την προεδρία του Δημάρχου. Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια που θα μας ζητηθεί και θα μπορούμε να δώσουμε

Με εκτίμηση

Εκ μέρους της Διαδικτυακής Ομάδας Πολιτών Καλύμνου KALYMNOS-COVID FREE ISLAND

Γεώργιος Α Ρούσσος

Πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.