ΔΕΕΠ ΝΔ προς Σαντορινιό: Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει καθημερινά μάχες σε όλα τα επίπεδα

0
456

<<Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ>>.

                                                    

Mε αφορμή τη συνέντευξη του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ.                     Νεκτάριου Σαντορινιού που δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ΄΄ την 21/02/2021 θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

 

-Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

 

-Αν η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η μάχη της Οικονομίας ήταν τραγική, όπως ισχυρίζεται  ο   κ. Ν. Σαντορινιός, τότε , πως,  κατά την πρώτη φάση της πανδημίας   η Ελλάδα έγινε παγκόσμιο παράδειγμα -θυμίζουμε τη φράση΄΄do it like Greece΄΄- ,πως,  μέχρι και σήμερα , που πλέον διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, η χώρα μας  εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, πως,  οι πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση?

Για να μην επικαλεσθούμε και την απάντηση τους ότι αν κυβερνούσε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερη….

 

-Η Κυβέρνηση διπλασίασε εν μέσω πανδημίας τις κλίνες εντατικής θεραπείας που παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχουν φτάσει στις 1.307, ενώ συνεχίζουν να προστίθενται και άλλες,  πραγματοποιώντας παράλληλα  9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και συνεχίζει…                       Όλοι θυμόμαστε τις  αναμονές μεγάλου αριθμού  ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ , λόγω ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ, κάτι που ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα και πληγή, το χειρότερο και πιο ντροπιαστικό «ρουσφέτι» στη Μεταπολίτευση- κατάσταση που παρέλαβε η Κυβέρνηση μας και για την οποία δεν κατάφερατε να κάνετε κάτι στα χρόνια της διακυβέρνησης σας.Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα, η οποία έφερε αντιγόνα rapid test με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πύλες εισόδου, επιβαρυμένες περιοχές, ξενοδοχεία, camp προσφύγων κλπ. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι πριν την πανδημία, για την ακρίβεια το 2018, δαπανήθηκαν για την Υγεία 3,8 Δις Ευρώ περίπου, ενώ το 2020 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δαπανήσει 4,8 Δις Ευρώ.

 

– Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 730.410 εμβολιασμοί συμπολιτών μας και οι ρυθμοί επιταχύνονται.  Ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας ηλικίας 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraΖeneca. Επίσης, λειτουργούν τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με άμεση δυνατότητα 2.400 και 1.000 ημερήσιων εμβολιασμών αντίστοιχα, και πολύ περισσότερων στην πορεία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εντείνει την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς. Άσκησε έντονη κριτική και  πίεση στην Κομισιόν για την  αστοχία της στο ζήτημα της ποσότητας των εμβολίων. Τώρα μιλάμε για ανοδικούς ρυθμούς, στους οποίους κινείται  στο σύνολό της η Ε.Ε.

Μάλιστα, μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας μας, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

 

-Απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό όπως είναι η  πανδημία,  η Κυβέρνηση επέλεξε την τακτική επισκόπηση και την ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση, επιλέγοντας στοχευμένα μέτρα με γρήγορα αντανακλαστικά. Τα lockdowns και οι περιορισμοί στις δραστηριότητες είναι μέτρα που λαμβάνονται, λόγω του ότι τα  επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, Συνεπώς, προσαρμόζονται διαρκώς και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να ανταποκρίνονται στα επιμέρους επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

 

-Αναρωτηθήκατε άραγε κ. Σαντορινιέ τι θα βίωναν αυτή τη στιγμή  οι Έλληνες  αν η Κυβέρνηση είχε ακούσει τις συμβουλές του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι για  ακατάσχετη πλειοδοσία από την αρχή της πανδημίας και δεν λειτουργούσε με διορατικότητα και σύνεση λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα στήριξης των πολιτών?

 

-Μάλιστα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια πρόωρα, από ένα σύνολο 5,1 Δις Ευρώ . που έχουμε δανειστεί από το ΔΝΤ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συνεπείς με τις αγορές .

Έχουμε καταστήσει την Ελλάδα έναν πιο ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις από το εξωτερικό. Πολλοί επενδυτές στρέφονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και η Κυβέρνηση θέλει να είναι εξαιρετικά συνεπής όσον αφορά τα σήματα που στέλνει στις αγορές.

 

-Στη διάρκεια του 2020 εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζόμενων και άνεργων  συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν υπολογιστεί επιπλέον 7,5 δις. Ευρώ σε αυτή τη μάχη που δίνουμε για το 2021.Μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2021  το συνολικό κόστος των μέτρων μέτρα στήριξης ανέρχεται σε  5,9 Δις. Ευρώ. Η Πολιτεία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά ,τις επιχειρήσεις και τους ανέργους. Διανύουμε τον 6ο κύκλο  επιστρεπτέας προκαταβολής , ενώ θα ακολουθήσει και 7ος συνολικού προϋπολογισμού  1,5 δις. Ευρώ με μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής των τελευταίων κύκλων(ποσοστό 50%) να είναι μη επιστρεπτέο, ουσιαστικά δηλαδή μετατρέπεται σε επιχορήγηση. Επιδότηση ενοικίου, μηδενισμός σε κάποιες περιπτώσεις(για τις κλειστές επιχειρήσεις μη καταβολή ενοικίου για τον Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη), παράταση μειωμένου Φ.Π.Α. σε συγκεκριμένα αγαθά, χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας, παράταση οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, επιδότηση των επιχειρήσεων για κάλυψη των πάγιων εξόδων τους, με αναδρομική ισχύ ( από τον Μάρτιο του 2020),παράταση για δύο μήνες επιδομάτων ανεργίας, επέκταση της διάρκειας του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως την  31η Μαρτίου 2021.  Μέχρι στιγμής, για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο, έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» 48 εκατ. Ευρώ, με το οποίο παρέχεται κρατική επιδότηση σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην 1η κατοικία, καλύπτοντας τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 9 μηνών. Για πρώτη μάλιστα φορά, επιβραβεύει και τους συνεπείς δανειολήπτες.

Έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων επιχειρήσεων οι οποίες ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 22.998 επιχειρήσεις με 54.686 δάνεια και  έχει δοθεί ενίσχυση 312,2 εκατ. ευρώ.Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί στην αγορά 7,1 δισ. ευρώ μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι το ΤΕΠΙΧ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, με εγγυήσεις και επιδότηση επιτοκίου. Συγκεκριμένα, έχουν χορηγηθεί 2 δισ. ευρώ μέσω του                       ΤΕΠΙΧ ΙΙ και 5,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας.
Διατίθενται επιπλέον 12 εκατ. ευρώ -γεγονός που ανεβάζει το συνολικό πακέτο στα 67 εκατ. ευρώ- για τη στήριξης της ακτοπλοΐας. Παράλληλα, συνεχίζεται η στήριξη των ναυτικών και των εργαζόμενων στον κλάδο με σειρά μέτρων, που συνολικά προσεγγίζουν τα 15 εκατ. Ευρώ.

 

-Είναι κατάκτηση όλων των βουλευτών ότι νομοθετούν παρά την πανδημία, ότι το κράτος προσαρμόζεται και προχωράει. Το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε ότι ασχολούμαστε μόνο με τη διαχείριση της πανδημίας και ότι δεν είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις. Όμως δεν το κάνουμε, γιατί, παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, έχουμε χρέος να φέρουμε τις σημαντικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας και στη βάση των οποίων έχουμε εκλεγεί. Τίποτα δεν σταματάει τη Δημοκρατία!

 

-Η περυσινή τουριστική σαιζόν που το μήνα  Μάρτιο  φάνταζε όνειρο κ. Σαντορινιέ, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώναμε, άφησε, εκτός από το ηλιοβασίλεμα του κ. Μητσοτάκη, στο οποίο  ειρωνικά αναφέρεστε και   4,3 δισ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει 35% πάνω από τα 3 Δις Ευρώ που επέμεναν να προβλέπουν οι εκπρόσωποι σας! Και σίγουρα δεν ήταν εύκολο, ούτε αυτονόητο!

 

-Το Υπουργείο Τουρισμού έχει καταστρώσει σχέδιο για το πώς θα ανοίξει ο τουρισμός, το οποίο συμπεριλαμβάνει μέριμνα, ώστε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι του κλάδου. Το σχέδιο των ενεργειών θα εξεταστεί από τους ειδικούς και το άνοιγμα θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

 

-Γιατί άραγε όταν μιλάτε για ανέμελο Πρωθυπουργό, στη σκέψη μας και όχι μόνο στη δική μας, έρχεται όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ο Αλέξης Τσίπρας  που δεν  κατάφερε να κρύψει την αδυναμία του  στις σκαφάτες διακοπές και στις  πολυτελείς   παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες…

Μάλλον η παράταξη σας δεν έχει συνηθίσει στην εικόνα ενός Πρωθυπουργού που σπεύδει στα δύσκολα εγκαίρως ,ώστε να έχει και προσωπική άποψη, κάνει περιοδείες, αντικρίζοντας τους πολίτες στα μάτια, συζητώντας μαζί τους και  δεν οχυρώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου πίσω από κλούβες των ΜΑΤ.

 

-Η Κυβέρνηση  θα συνεχίσει το έργο της, στηρίζοντας, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση,  την πραγματική κοινωνία και οικονομία και καλό θα ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση να δείξει επιτέλους την σοβαρότητα που απαιτεί ο ρόλος της!

 

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.)

Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ