Ανακοίνωση Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

2
10773

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω στηρίζει τις πανελλαδικές πανυγειονομικές στάσεις εργασίας που γίνονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μας, καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητάμε επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ατομικά μέτρα προστασίας και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ζούμε ένα χρόνο με αυξημένες απαιτήσεις σε προσωπικό λόγω πανδημίας και οι προσλήψεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου και οι υγειονομικές παροχές για τις άλλες υπηρεσίες έχουν μειωθεί τραγικά (μειώσεις χειρουργείων, μειώσεις εξωτερικών ιατρείων) .

Όλες οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε διαχρονική υποστελέχωση και απαξίωση του Ε.Σ.Υ. Φυσικά εν μέσω πανδημίας δεν έγινε επίταξη Ιδιωτικών Νοσοκομείων και δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ζητάμε :

-Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες

-Να προκηρυχτούν όλες οι κενές θέσεις εργασίας

-Χρειαζόμαστε νοσηλευτές για περεταίρω στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου, του τμήματος covid

-Ενίσχυση Μαιευτικής κλινικής, τεχνικής υπηρεσίας, τραυματιοφορέων, ακτινολογικού τμήματος, μικροβιολογικού, καθαριότητας, διοικητικού προσωπικού

-Αύξηση χρηματοδότησης Νοσοκομείου ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται οι προμήθειες (εν μέσω πανδημίας, η χρηματοδότηση αντί να ενισχυθεί, μειώθηκε)

-Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας

-Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας

 

Το Δ.Σ Σωματείου Νοσοκομείου

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Ένας χρόνος μετά την εκδήλωση της πανδημίας τα νοσοκομεία της περιοχής παραμένουν στο «κόκκινο» και στηρίζονται αποκλειστικά από τον ιδρώτα και την προσπάθεια των υγειονομικών.

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί στα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για θωράκιση  του δημόσιου συστήματος Υγείας, επικαλούμενη συνεχώς την ατομική ευθύνη θέλοντας να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τις τραγικές καταστάσεις που περνάμε .

Τα νοσοκομεία σε Κω-Κάλυμνο- Λέρο όσο και το Κ.Υ σε Πάτμο-Λειψούς και αλλού έχουν φτάσει προ πολλού στα όρια τους. Οι προσλήψεις που ισχυρίζεται η κυβέρνηση  δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα  και δεν καλύπτουν τα τεράστια-χρόνια  κενά ακόμα και σε ειδικότητες πρώτης γραμμής όπως πνευμονολόγος-παιδίατρος κ.α. Ο δε τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ανεπαρκέστατος και οι προμήθειες με το σταγονόμετρο.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με προχειρότητα και ανευθυνότητα, ενισχύοντας τον φόβο και την ανασφάλεια στους κατοίκους .Είναι απαράδεκτο κάτοικοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά ,αφού χρειάζεται να ταξιδέψουν σε άλλα νησιά για να εμβολιαστούν.. Εκεί φτάνει η κυβερνητική αναλγησία.

Με τον κίνδυνο της εξάπλωσης κρουσμάτων η επιβολή αυστηρότερων μέτρων χωρίς αυτά να συνοδεύονται με μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, επαναλαμβανόμενα δωρεάν  τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό, διενέργεια ελέγχων σε χώρους δουλειάς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, κάλυψη όλων των τεχνολογικών κενών και αξιοποίηση όλων των δομών υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια π.χ πολυιατρεία ΙΚΑ Κω, εξασφάλιση του εισοδήματος για εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες που αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους, τα προβλήματα διογκώνονται και το νοσοκομεία με τους υγειονομικούς θα καταρρεύσουν.

«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού. Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή.

Δωρεάν Υγεία για κάθε ασθενή»

 

23/02/21

Η Διοίκηση

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ για να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα χρειάζεται το νησί μας. Το νησί είναι με ΕΝΑ ασθενοφόρο, χωρίς εντατική, χωρίς γιατρούς και ένα κέντρο υγείας στην Αντιμαχεια μη στελεχωμένο.

    Επιτέλους κάνετε κάτι να βελτιωθεί το νησί, ο ιός Υπάρχει και θα υπάρχει και χωρίς όλα τα προαναφερθέντα δύσκολα θα γλυτώσουμε..

  2. Πρωτα απο ολα να φτιαξετε τους τροπους σας εκει στο νοσοκομειο.Καποιοι ειστε απαραδεκτοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.