Έρανος” στη Ρόδο για να καλυφθούν οι ανάγκες σε γάντια του Νοσοκομείου του νησιού

0
424

 “Έρανος” στη Ρόδο για να καλυφθούν οι ανάγκες σε γάντια του Νοσοκομείου του νησιού. Κατάθεση Ερώτησης»

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύοντας την τραγική έλλειψη που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου σε ιατρικά γάντια μιας χρήσης και τις προσπάθειες που γίνονται μέσω δωρεών, από ιδιώτες και φαρμακεία του νομού, για την προμήθειά τους.

Όπως υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, δεν ήταν λίγες οι φορές στη διάρκεια της πανδημίας που το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου είχε καταγγείλει σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις στην προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού και προστατευτικού υλικού. Μάλιστα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να καλύψουν με ίδια έξοδα την αγορά του εν λόγω υλικού. Και ενώ δεν έχουν περάσει μόλις δυο μήνες από τότε που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου δώρισε 24.000 γάντια μιας χρήσης στο Νοσοκομείο της Ρόδου, σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, και πάλι αυτές τις μέρες το ΓΝΡ βρίσκεται με μεγάλο έλλειμμα του συγκεκριμένου αναλώσιμου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Αυτή τη στιγμή, όπως τονίζεται και στην ερώτηση, έχει ξεκινήσει, με τη βοήθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Νομού, ένας άτυπος «έρανος» ώστε το Νοσοκομείο να προμηθευτεί τις ελάχιστες ποσότητες από γάντια που χρειάζεται, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του, μια διαδικασία που υποτιμά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και την ίδια τη λειτουργία του ΓΝΡ. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Υπουργός Υγείας, υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ οφείλει να απαντήσει αν είναι γνώστης των συνεχόμενων ελλείψεων σε γάντια μιας χρήσης στο Νοσοκομείο της Ρόδου και της προσπάθειας κάλυψης αυτών μέσω δωρεών από ιδιώτες, και οφείλει επίσης να αναλύσει το σχέδιο ενίσχυσης των περιφερειακών και νησιωτικών Νοσοκομείων.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά σε ότι αφορά την προμήθεια του απαραίτητου αναλώσιμου υλικού θα έπρεπε να αποτελεί κύριο στόχο της Κυβέρνησης, ειδικά στα ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά της χώρας. Αντίθετα διαπιστώνουμε ότι οι διατιθέμενοι πόροι είναι αντιστρόφως ανάλογοι των πραγματικών αναγκών και το σύστημα προμηθειών των Νοσοκομείων αντιμετωπίζει σοβαρές δυσλειτουργίες, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.