Έκλεισε και δεύτερο νηπιαγωγείο στην Κω μετά από κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό (με συμπτώματα και το παιδί της)

31
15954

Ένα νέο κρούσμα καταγράφηκε σε νηπιαγωγό που υπηρετεί στο 1ο Νηπιαγωγείο Κω.

Η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ένιωσε αδιαθεσία μέσα στο Σαββατοκύριακο, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετική στον ιό.

Επειδή και το παιδί της, που πάει στο ίδιο νηπιαγωγείο, παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα η υπηρεσία έκρινε σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου κι έτσι ειδοποιήθηκαν οι γονείς από χτες βράδυ να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο κρούσμα σε νηπιαγωγείο της Κω (το 1ο ήταν στο νηπιαγωγείο Καρδάμαινας), με συνέπεια την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

Κλειστά σχολεία στην Κάλυμνο:

ΒΙΝΤΕΟ οι δηλώσεις του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Σοφία Μίντζια στο

 

Σύσκεψη της Διεύθυνσης Υγείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

 

Ετοιμότητα και ψυχραιμία το μήνυμα της σύσκεψης

 

Με το ζήτημα της εμφάνισης κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες στα Δωδεκάνησα να αποτελεί πηγή αγωνίας,  σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη με τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Ψαρά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Ιωάννη Πουλή και της  Διευθύντριας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Μαρίας Βαλατσού.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο ενιαίος συντονισμός και η κοινή πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας στην Εκπαίδευση, ενώ αναλυτικά συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφορικά με την πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ τραχείας ανίχνευσης covid-19. Κατά την σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης όλα τα θέματα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η εξειδίκευση του σχεδίου διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων.

«Κυρίαρχος και ανυπέρβλητος στόχος παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η διακοπή της διασποράς στις σχολικές μονάδες. Ευχαριστώ θερμά τους προϊσταμένους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κ. Ψαρά και κ. Παπαδομαρκάκη, που βρίσκονται σε στενή και άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κατέστησε για ακόμα μια φορά σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στέκεται δίπλα στην Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της ως αρωγός, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια σε πόρους και αρμοδιότητες. Εκτός της προμήθειας και παράδοσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, από το περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει βγει μπροστά  και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, που  είχε ανάγκη η κοινωνία, που στόχο είχαν την ευκολότερη πρόσβαση των νησιωτών σε υπηρεσίες υγείας, μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προμηθευτεί 30.500 rapid tests, τα οποία έχει διανείμει σε όλα τα νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, με στόχο όλοι οι νησιώτες, και του πιο μικρού νησιού, να έχουν δωρεάν και εύκολη, χωρίς εμπόδια και επιβάρυνση, πρόσβαση σε έλεγχο για Covid-19.

 

Για τον ίδιο λόγο, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας είναι σε καθημερινό συντονισμό με τον ΕΟΔΥ για τη διαμόρφωση του προγράμματος των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας σε Ρόδο και Δωδεκάνησα, ώστε να προσφέρονται, μέσω του ΕΟΔΥ, συστηματικοί, δωρεάν έλεγχοι με εύκολη πρόσβαση και για εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους στην Εκπαίδευση, δεδομένου ότι η μέτρηση του ιικού φορτίου και ο δειγματοληπτικός έλεγχος είναι εξαιρετικά σημαντικά εργαλεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

.

 

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη γραμμή για Κάλυμνο έλεγχοι δεν γίνονται.. Περνάει οποίος γουστάρει και με την διασπορά που έχουν αυτοί σύντομα θα έρθει και εδώ…αυστηρους έλεγχους στο Μαστιχαρι θέλει χτες….

    • Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο...Κάποιοι θέλουν ταξιδάκια

      σε γεμάτες κρούσματα περιοχές. Τριώροφε Τεό, τώρα που πρέπει να πας με θερμόμετρα στο Μαστιχάρι παριστάνεις το Βούδα κρυμμένος στο πηγάδι….

  2. Δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει η αναφορα σε παρένθεση ,ότι η εκπαιδευτικός κατάγεται από διπλανό νησί!
    Τι νοημα έχει αυτή η αναφορά ?
    Στοχοποιειτε κάποιο νησί?υπονοείται ότι μετακινήθηκε σε νησί με κρούσματα?
    Εγώ έτσι καταλαβαίνω!
    Λίγη σοβαρότητα!
    Ή μήπως θεωρείτε ότι το νησί μας ειναι παρθένο από κορωνοιο?προφανώς και κυκλοφορεί ο ίος ανάμεσα μας, δεν το γνωρίζουμε μεχρι να κάνουμε test!

    • Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά. Δεν ‘στοχοποιείται’ κανένα νησί από μια αόριστη αναφορά σε παρένθεση. Και στα νησιά με κρούσματα από έλλειψη ελέγχων στα σημεία εισόδων και μη εφαρμογή καραντίνας στους εισερχόμενους, ‘εισήχθη’ απ’ έξω ο ιός.

      • Εκεί θέλω να καταλήξω!Η εκπαιδευτικός δεν κατάγεται από κανένα διπλανό νησί!
        Είναι Κωα !δεν ταξίδεψε πουθενά !
        Γιατί λοιπόν αναφέρεται μια παντελώς αναληθης πληροφορία σε παρένθεση?
        Για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!
        Υπάρχουν πολλά κρούσματα στη Κω ,ευτυχώς ελαφρά, γι’αυτό και ο κόσμος δεν πάει να κάνει τεστ. Όσο Για το θέμα της Καλύμνου προφανώς και πρέπει να γίνονται τεστ στα λιμάνια της Κω σε όλους τους επιβάτες!Εινσι αυτονόητο.

    • Συμφωνώ για τη στοχοποίηση. Είναι απαράδεκτη συνήθεια να κουτσομπολεύουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί μόνο το κουτσομπολιό εξυπηρετεί η παρένθεση και την στοχοποίηση. Λίγη ντροπή σε όσους θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι.

  3. Θα μας το πει σημερα Δευτερα 15 Φεβρουαριου ο Εοδυ η θα το κανει παλι αβαβα!!!! Για το καλο του τοπου μας????

  4. Τι δεν καταλαβαίνετε;θα πρεπε να γινονται αυστηροι ελεγχοι σ’αυτους που ερχονται απο αλλα μερη που εχουν πολλά κρουσματα!Και οχι η Κως δεν ειχε κρουσματα αλλα εαν συνεχισουν να έρχονται ανεξελεγχτα σιγουρα θα γεμίσουμε!

    • Συνεχίζετε να επιμένετε σε κάτι που δεν έχω πει!συμφωνώ ότι πρέπει γίνονται τεστ στις πύλες εισόδου.
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ εινσι γιατι να αφήνετε να υπονοηθεί κάτι σε παρένθεση που δεν είναι αληθές!
      Πείτε το ευθέως και πάρτε την ευθύνη .

  5. Δεν στοχοποιουμε κανεναομως ο λογικος ανθρωπος δεν μετακινειται Σ.Κ σε τοπο με κρουσματα.Τεστ κανουμε οταν φτανουμε σε ενα τοπο,δεν μας φταινε αλλοι να κολλησουν;Μορφομενοι ανθρωποι δεν ενημερωνονται;

  6. Για όσους δεν το κατάλαβαν… κάποιοι συνεχίζουν να πηγαίνουν για ΣΚ σε περιοχές που είναι στο κόκκινο και έρχονται Δευτέρα να μας φέρουν τα…..δώρο τους.Ποσό ανευθυνότητα πια από μορφωμενους Μαλιστα .Σκευτητε τα σχολεία στις κοκκινες περιοχες είναι κλειστά γιαυτο το λόγο.

  7. να ξέρετε ότι και είναι αρκετοί καθηγητές γυμνασίων και λυκείων του νησιού μας ταξιδεύουν με αεροπλάνο αν όχι κάθε σαββατοκύριακο, τα περισσότερα, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να δούν την γυναίκα και τα παιδιά τους. Καλά κάνουν βέβαια και καταλαβαίνω ότι δεν τους είναι καθόλου εύκολο να είναι μακριά από αυτούς αλλά πρέπει να τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ σε Rapid Test όταν επιστρέφουν στην Κω όπως είναι υποχρεωτικό για στρατιωτικούς και τους ένστολους όλων των σωμάτων ασφαλείας. Οι καθηγητές και καθηγήτριες όμως έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μας πολλές ώρες, πιάνουν τα τετράδια εργασιών στα θρανία το ένα μετά το αλλο μεταφέροντας μικρόβια ή ιούς σε όλα τα τετράδια και τα παιδιά τα κουβαλάνε στο σπίτι τους και στους κοντινούς συγγενείς.

    • Για να τους υποχρεώσουν θα πρέπει να το παρέχουν δωρεάν το ραπιντ. Κατά τα λοιπά εγώ πιο πολύ φοβάμαι τις μαμάδες των συμμαθητών που τρέχουν στα πεντικιουρ και στα μιζαμπλι…

  8. Αφου κάποιοι ηθελαν να πανε σε γάμους με 200 άτομα λογικό είναι να κολλήσουν . Ας έχουμε τώρα κουτσή σαιζόν πάλι να καταλάβουμε. Και μετά μας φταίει ο Κουλης ο Τσίπρας η Μερκελ και ο Τραμπ

  9. Ρε τι άνθρωποι είστε εσείς ;;; Τι σχέσει έχει το περιστατικό αυτό με γειτονικό νησί ;;; Θέλετε μήνυση έτσι ; Και γιατί αναφέρετε ότι η δασκάλα κατάγεται από άλλο νησί … ντροπή και Χ

  10. Παιδιά… Τα λάθη τα κάνει ο Κούλης από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα….οι γραμμές του είναι άθλιες και είναι ανίκανος να υποστηρίξει όλο αυτό. Μας έχει όλους κλεισμένους μέσα…. Έχει κλείσει εστιατόρια μαγαζιά καφέ…. και έχει αφήσει τα αεροπλάνα και τα πλοία να πηγαινοέρχονται ανενόχλητα.. (αν έκλεινε τις μετακινήσεις.. Με αεροπλάνα και πλοία θα δούλευε η οικονομία της χώρας κατά τόπους και δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.. ο ιός δεν μεταφέρεται με τον αέρα.. αλλά από άνθρωπο σε άνθρωπο,μέχρι να το αλλάξουν κ αυτό βασικά… )
    Αλλά όχι αυτό χρειάζεται μυαλό να γίνει…

    μαζί με αυτά πήγαν και ήρθαν και εκπαιδευτικοι φυσικά… οι οποίοι πήγαν και ξαναγύρισαν όταν αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία…. Το ένα λάθος μετά το άλλο… Και εμείς κλεισμένοι μέσα συγχαρητήρια στους ανάξιους….
    Ετοιμαστείτε για τρία δύσκολα χρόνια 22… 23… 24…. Η Οικονομική κρίση που είχαμε περάσει θα είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό που υπάρχει… Την καληνύχτα μου…

    • Άσε μας κι εσύ ρε που ήρθες να κάνεις τη Πολιτικολογία σου . Άνοιξε τα γκαβα σου μα δεις ότι σε όλο το κόσμο αυτό γίνεται

      • Φιλαράκι σε ολο τον κόσμο προλαμβάνουν γιατρούς και νοσηλευτές, εδώ προλαμβάνουν ειδικούς φρουρούς να μας … φρουρούν … από τον κορωνοιο.

  11. Να ζητάτε ταυτότητα με όποιον έρχεστε σε κοντινή απόσταση για να βλέπετε τον τόπο καταγωγής του,ποια rabit test και Χαζομαρες.Το καλοκαίρι όμως που πρέπει να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα φράγκα μας από τους τουρίστες δ μας νοιαζει η καταγωγή τους.Νοοτροπια 40 χιλιομέτρων σε μήκος, ζώντας εκεί μέσα μια ζωή.

  12. Είναι τραγικό… Τουλάχιστον τραγικό…
    Ο καθένας μας μπορεί να κολλήσει τον ιό…

    Διαβάζω ηλίθια και γελοία σχόλια για διπλανά νησιά κτλ…

    Γιατί ρε εξυπνάκηδες, δεν τα βάζετε με 10 γραφικους τυπους που είναι αρνητές και δεν αφήνουν αρνατηση που να μην ειρωνευτουν?
    Που έχουν και επιστημονική άποψη ???

  13. βρε ζωντοβολα παίζουν παιχνίδι στις πλάτες σας κι εσείς σκυλοφαγώνεστε μεταξύ σας. Εφόσον τηρούνται τα μέτρα κι έχουν ξεκινήσει τα σωτήρια εμβόλια αν πρέπει να τα βάλετε με κάποιον αυτοί είναι οι κυβερνόντας. Και τί έγινε δηλαδή που βρέθηκε κάποιος θετικός. μήπως ξεχάσατε τις ιώσεις και τις βρογχοπνευμονίες που έχουμε κάθε χρόνο? σας έχουν εμβολιάσει εγκεφαλικά τα μμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ