Συνελήφθη 73χρονη ξενοδόχος στην Κω εμπλεκόμενη σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών

5
11475

73χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Κω συνελήφθη από άντρες του Λιμεναρχείου, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την εξάρθρωση ομάδας διακίνησης μεταναστών στο νησί. 

Για το θέμα, σε ανακοίνωσή της, η λιμενική αστυνομία έκανε γνωστά τα εξής:

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω και έπειτα από στοχευμένους ελέγχους στον επιβατικό λιμένα ν. Κω, προέβησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, βραδινές ώρες την 02.02.2021.

 

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δεν έφερε νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ κατείχε και επέδειξε μισθωτήριο συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας  αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο προμηθεύτηκε προκειμένου να χρησιμοποιήσει ώστε να μεταβεί στην ενδοχώρα.

 

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κω προέκυψε η σύλληψη 73χρονης ημεδαπής που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στη Κω, στην οποία φέρεται ότι διαμένουν αλλοδαποί που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και τελούν σε αναμονή έως ότου προμηθευτούν με πλαστά χαρτιά και εισιτήρια με πλαστά στοιχεία, προκειμένου εν συνεχεία προωθηθούν στην ενδοχώρα. Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στα δωμάτια της προαναφερόμενης μονάδας, συνελήφθησαν τέσσερις (04) επιπλέον αλλοδαποί που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας και μισθωτήρια αμφιβόλου γνησιότητας.

 

Τα προαναφερόμενα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας τους τα προμήθευσε ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που διέμεναν στα δωμάτια, ενώ, κατά την διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε προμηθεύσει με άδεια διαμονής και μισθωτήριο συμβόλαιο αμφιβόλου γνησιότητας έναν επιπλέον αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ κατά την προσπάθειά του να μεταβεί αεροπορικώς  στην Αθήνα.

 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διότι από την συλλογή και επεξεργασία των  στοιχείων φαίνεται ότι η υπόθεση διασυνδέεται με την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Κω στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, διαμονή τους σε safe house και στη συνέχεια προμήθειά τους με πλαστά έγγραφα προκειμένου να μετακινηθούν στην ενδοχώρα, με σκοπό τη σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ονόματα Και μέσα ισόβια μέ τούς αλήτες
    Όλοι τούς Και αυτούς που βγάλατε
    Βγάζουν χιλιάδες ευρώ και εκμκμεταλλεύονται ΤΟ πόνο κάθε κακομοίρη……

  2. Την καημένη τα έκαναν άλλοι και τα φόρτωσαν να απαλλαγεί λόγο ηλικίας ….. με λίγα λόγια τον ντόπιων γατάκια

  3. ΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΑ ΚΑ…… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙ .
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  4. Στον βωμό του χρήματος τα ξεπουλάνε όλα. φυλακή και αυστηρά πρόστιμα σε αυτούς που διακινούν λαθρομετανάστες……….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ