Σύμη: Προσπάθησε να «πατήσει» αστυνομικό!

0
788

Δικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 65χρονος ο οποίος κατηγορούνταν ότι επιχείρησε να «πατήσει» με το αυτοκίνητό του αστυνομικό στη Σύμη, επειδή επρόκειτο να του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2014 και ήδη για αυτό ο 65χρονος τον Μάιο του 2017 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Κατά της απόφασης αυτής ο 65χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Διακονή, αναγνώρισε στον 65χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, μετέτρεψε την πρώτη κατηγορία σε απόπειρα απλής σωματικής βλάβης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, δύο αστυνομικοί εντόπισαν τον 65χρονο στο νησί της Σύμης να κινείται με το αυτοκίνητό του. Του ζήτησαν να σταματήσει για τροχονομικό έλεγχο και όταν διαπίστωσαν παραβάσεις και θέλησαν να του τις βεβαιώσουν, ο 65χρονος κατηγορείται ότι μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος του ενός αστυνομικού με σκοπό να τον τραυματίσει, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε αφού ο αστυνομικός κατάφερε να αποφύγει το όχημα.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ