Ν. Σαντορινιός: Επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Υγειονομικών Επιτροπών στο νησί της Κω

0
447

«Ν. Σαντορινιός: Προβλήματα στην πρόσβαση των νησιωτών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Κατάθεση αναφοράς για την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Υγειονομικών Επιτροπών στο νησί της Κω»

Σε κατάθεση αναφοράς προς το Υπουργείο Υγείας προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ζητώντας την τακτική λειτουργία ΚΕΠΑ στην Κω, με δεδομένο ότι στο νησί υπάρχουν ήδη οι κατάλληλες υποδομές στο κτίριο του ΕΦΚΑ, καθώς και το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να στηριχθεί η εκεί λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

Συγκεκριμένα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Κω, αναφέρει πως δεκάδες νησιώτες, που εξετάζονται από τις υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μετακίνησης, καθώς τα ΚΕΠΑ λειτουργούν μόνο στην έδρα του Νομού, γεγονός που στην περίπτωση της Νησιωτικότητας μεταφράζεται σε μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς και συγγενείς τους, όπως ήδη συμβαίνει στην περίπτωση των κατοίκων της Κω.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας η στήριξη της Πολιτείας προς τα νησιά της χώρας, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου η πανδημία έχει πολλαπλασιάσει το αίσθημα ανασφάλειας των νησιωτών, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το Υπουργείο, υπογραμμίζει, μέσα από ένα ειδικό σχέδιο για τη διευκόλυνση πρόσβασης των νησιωτών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, οφείλει να ενσκήψει στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάγκη για την κατά τόπους λειτουργία επιτροπών ΚΕΠΑ, και να δώσει άμεση λύση προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες των νησιών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ