Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για άρση της πατέντας στα εμβόλια, υιοθετώντας τη λογική της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

1
664

«Την ώρα που η ΝΔ χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χθες υπερψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Αν εμείς είμαστε «άσχετοι» όπως μας κατηγόρησε η Κυβέρνηση, είναι και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «άσχετο» που έβαλε την πρόταση Τσίπρα ως κυρίαρχη προτεραιότητα για να μπορέσει να σωθεί η Ευρώπη από την πανδημία; Ενώ παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέρριψε, μετ’ επαίνων, την πρόταση του «σχετικού» κ. Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα δημιουργούσε άλλον έναν κοινωνικό διαχωρισμό και ρατσισμό απέναντι σε ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, λόγω των αντενδείξεων.

Δυστυχώς, μέσα από τις συνθήκες που βιώσαμε και τις εξελίξεις σε σχέση με το εμβόλιο και την ΕΕ, κατάλαβαν όλοι και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, πόσο «άσχετοι» είναι οι εκπρόσωποι της ΝΔ, παρά την αντίθετη άποψη που προσπαθούν να υποστηρίξουν τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια».

Με ιδεοληπτικό τρόπο και καθοδηγούμενη από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ και αντί-ΤΣΙΠΡΑ μένος της, η Κυβέρνηση απορρίπτει σοβαρές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, όπως το γεγονός ότι Ε.Ε. μπορεί να αγοράσει τις πατέντες και τοπικά εργοστάσια στα κράτη- μέλη να παράξουν άμεσα εμβόλια, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διάθεσή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε». ​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στο σύντροφό τον Κώστα τον Αρβανίτη έκανε κανονική αναδιανομή πλούτου,
    έβαλε γυναίκα κόρη και φίλη να σιτίζονται από τους φόρους μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.